• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İçel 26 °C

Anamur'da Şehit Annelerine Onur Plaketi

Anamur'da Şehit Annelerine Onur Plaketi
Kükür Köylüleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği, her yıl olduğu gibi bu yılda Anneler Günü dolayısıyla bir etkinlik düzenledi. Anamur Öğretmen Evinde gerçekleşen Anneler günü etkinliğinde Anamurdaki şehit annelerine onur plaketi verildi.

Haber Merkezi - Kükür Köylüleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği, her yıl olduğu gibi bu yılda Anneler Günü dolayısıyla bir etkinlik düzenledi.  

Anamur Öğretmenevi'nde gerçekleşen Anneler günü etkinliğinde Anamurdaki şehit annelerine onur plaketi verildi. Etkinliğe, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Ak Parti Anamur İlçe Başkanı Feyzullah Yılmaz ve Yönetimi, CHP Anamur İlçe Eski Başkanı Gökçin Yalçın, Anamur Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Hasan Özkan, Şehit aileleri ve çok sayıda davetli katıldı.


Anneler Günü Çayı Etkinliğinin, bu yıl bir ayrıcalığı da Anamur´lu Şehit Annelerine Plaket verilmesi oldu.
Aziz Şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlanan etkinlikte mikrofonu alan  Kükür Köyleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Dr. Gülay Uysal;  konuşmasına salondaki tüm katılımcılara teşekkür ederek başladı ve “Hoş geldiniz.” Dedi.  
 
Geleneksel Anneler Günü kutlama etkinliğinin bugün çok daha önemli bir anlamı ve misyonu olduğunu kaydeden Uysal; “ Buraya gelerek bizleri onurlandıran misafirlerimiz bugün canını vatanı uğruna feda eden  şehitlerimizin sevgili anneleri konuğumuz  olmuşlardır. Onların buradan Anneler gününü kutluyorum, Saygılar sunuyor,  ellerinden öpüyorum. dedi. Vatanın ve Annelerin ne kadar kutsal olduğunu, bu vatanın nasıl kazanıldığını vurgulayan, Uysal tüm Şehitlerimizin Ruhları Şad olsun.” dedi.
 
Uysal´ın ardından söz alan Anamur Belediye Başkanı Mehmet  Türe de;  “Bir ülkenin Şehit namzetleri olmazsa, Şehitlik mertebesine ulaşmak isteyen insanlar olmazsa şehitlik mertebesine inanan insanlar olmazsa bir de O şehit ailelerine ve geride bıraktıklarına sahip çıkan azalırsa İşte o zaman korkmamız gerekiyor.  Çanakkele Şehitlerimiz Var, Kore Şehitlerimiz var, Kurtuluş Savaşı Şehitlerimiz var ama  özellikle son yıllardaki terör şehitlerimiz bizim yüreğimizi sızlatıyor. 13´tük 14 olduk, 14´de oluruz, 114 de oluruz, 144 de oluruz, 1014 de oluruz, bu ruh bizde olduğu sürece bu memleket için Şehit olmaya hazırız.  Ama bizimde devletimizden ufacık bi ricamız var Şehit sayısını en aza indirelim, terörle mücadelede teknolojiyi kullanalım, terörle mücadele istihbarat kullanalım, teröristle masaya oturmayalım,  teröriste taviz vermeyelim, teröristlere kucak açanlara taviz vermeyelim. Bizlerin oyumuz ile Büyük Millet Meclisi çatısı altında oturanlar  milletvekiliyim diye   geçinip terör örgütünün şarkılarını, marşlarını söyleyenlere de  müsaade etmeyelim. Devlet olmak bunu gerektiriyor. Dolayısıyla ben bu programı düzenleyen Kükürlüler  Derneği başkanı ve yönetimine  teşekkürlerimi sunuyorum çok hassaslar.”  diye konuştu.
 
Başkan Türe´nin konuşmasının ardından Şehit Annelerine Plaket verildi.  Şehidimiz, Abdullah Pınar´ın Annesi Hanım Pınar ‘a Plaketini; Devlet Hastanesi Başhekimi  Uzman Doktor Hasan Özkan, Şehidimiz, Ahmet Gök´ün Annesi Kiraz Gök´e plaketini ; Emekli Milli Eğitim Müfettişi Hüseyin Niyazi Aktoprak, Şehidimiz, Ahmet Tor´un Annesi  Sıdıka Tor´a Plaketini; Anamur Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Meltem Güven, Şehidimiz, Atanur Bal´ın Annesi Elife Bal´a Plaketini; Garnizon Komutanı Fatih Soysal´ın Eşi Özlem Soysal, Şehidimiz, Halis Uysal´ın Annesi Fatma Uysal´a Plaketini;  Ak Parti İlçe Başkanı Feyzullah Yılmaz, Şehidimiz, Hakan Balta´nın Annesi Ayşe Balta´ya Plaketini; Jandarma Komutanı Serdar Cangökçe´nin eşi Özden Cangökçe, Şehidimiz, Hüseyin Atar´ın Annesi Meryem Atar´a Plaketini; Anamur Halk Eğitim Müdürü Mustafa Kayabaşı,
Şehidimiz, Mustafa Doğan´ın Annesi´ne Plaketini; Şehit İbrahim Armut Fen Lisesi Öğretmeni Elif Ayhan, Şehidimiz İbrahim Armut´un Annesi Havva Armut´a Plaketini; Emekli Öğretmen M. Tahir Şeref, Şehidimiz, Oktay Duru´nun Annesi Pakize Duru´ya Plaketini Emekli Öğretmen Şeref Koz, Şehidimiz, Serkan Angay´ın Annesi Ayten Angay´a Plaketini; Emekli Öğretmen Hatem Şeref,  ŞehidimizSüleyman Bal´ın Annesi Meryem Bal´a Plaketini; Yeni Kuşak Köy Endüstrileri Derneği Anamur Temsilcisi Gökçin Yalçın, Şehidimiz, Yüksel Alçın´ın Kardeşi Şahin Alçın´a Plaketini; Yahya Ceylan, Şehidimiz, Zeki Çulha´nın Annesi Şerife Çulha´ya Plaketini; Kükürlüler Derneği Üyesi Hacı Avcı, tarafından verildi. Kükürlüler Derneği Başkanı Dr. Gülay Uysal Şehidimiz, Halis Uysal´ın Eşi Fatma Uysal´a  anlamlı bir hediyeleri olduğunu belirterek , bu hediyeyi vermek üzere Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Cengiz Pınar´ı davet etti. Anlamlı hediyeyi alan Şehit Uysal´ın eşi Fatma Uysal, aldığı hediyeyi sahnede açması ile göz yaşlarına boğuldu. Salonda bulunan tüm katılımcılar duygusal anlar yaşadı. Hediye Şehit eşi ile çekilmiş fotoğrafının basılı olduğu bir tişörttü.  
Dernek Başkanı Dr. Gülay Uysal, Derneklerinin organizasyonlarına her daim katkı sunan, etkinliklerine yoğun iş temposu içerisinde zaman ayırıp katılan Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe´ye, Kükürlüler Derneği Adına Başkan Türe´nin Üzerinde Fotoğrafının da yer aldığı bir Plaket verdi. Plaketini alan Başkan Türe, Bu anlamlı hediye için Dernek üyeleri ve Başkanına teşekkür ederek bu plaketi özenle saklayacağını belirtti.  
 
 

Anamur Belediye Başkanı Mehmet  Türe de; Çok değerli  Şehit anneleri, çok değerli şehitlerimizin babaları, kardeşleri,  çok değerli  misafirler,  basınımızın güzide temsilcileri hepinizi Saygıyla sevgiyle selamlıyorum diyerek başladığı konuşmasına;  Bir ülkenin Şehit namzetleri olmazsa, Şehitlik mertebesine ulaşmak isteyen insanlar olmazsa şehitlik mertebesine inanan insanlar olmazsa bir de O şehit ailelerine ve geride bıraktıklarına sahip çıkan azalırsa İşte o zaman korkmamız gerekiyor.  ;  Çanakkele Şehitlerimiz Var, Kore Şehitlerimiz var, Kurtuluş Savaşı Şehitlerimiz var ama  özellikle son yıllardaki terör şehitlerimiz bizim yüreğimizi sızlatıyor. 13´tük 14 olduk, 14´de oluruz, 114 de oluruz, 144 de oluruz, 1014 de oluruz, bu ruh bizde olduğu sürece bu memleket için Şehit olmaya hazırız.

 

Ama bizimde devletimizden ufacık bi ricamız var Şehit sayısını en aza indirelim, terörle mücadelede teknolojiyi kullanalım, terörle mücadele istihbarat kullanalım, teröristle masaya oturmayalım,  teröriste taviz vermeyelim, teröristlere kucak açanlara taviz vermeyelim. Bizlerin oyumuz ile Büyük Millet Meclisi çatısı altında oturanlar  milletvekiliyim diye   geçinip terör örgütünün şarkılarını, marşlarını söyleyenlere de  müsaade etmeyelim. Devlet olmak bunu gerektiriyor. Dolayısıyla ben bu programı düzenleyen Kükürlüler  Derneği başkanı ve yönetimine  teşekkürlerimi sunuyorum çok hassaslar.  diye konuştu

Başkan Türe´nin konuşmasının ardından Şehit Annelerine Plaket verildi.

 

Şehidimiz ,Abdullah Pınar´ın Annesi Hanım Pınar ‘a Plaketini; Devlet Hastanesi Başhekimi  Uzman Doktor Hasan Özkan,

  

 

Şehidimiz, Ahmet Gök´ün Annesi Kiraz Gök´e plaketini ; Emekli Milli Eğitim Müfettişi Hüseyin Niyazi Aktoprak,

 

 

Şehidimiz, Ahmet Tor´un Annesi  Sıdıka Tor´a Plaketini; Anamur Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Meltem Güven,

 

 

Şehidimiz, Atanur Bal´ın Annesi Elife Bal´a Plaketini; Garnizon Komutanı Fatih Soysal´ın Eşi Özlem Soysal,

 

Şehidimiz, Halis Uysal´ın Annesi Fatma Uysal´a Plaketini;  Ak Parti İlçe Başkanı Feyzullah Yılmaz,

 

Şehidimiz, Hakan Balta´nın Annesi Ayşe Balta´ya Plaketini; Jandarma Komutanı Serdar Cangökçe´nin eşi Özden Cangökçe,

 

Şehidimiz, Hüseyin Atar´ın Annesi Meryem Atar´a Plaketini; Anamur Halk Eğitim Müdürü Mustafa Kayabaşı,

 

Şehidimiz, Mustafa Doğan´ın Annesi´ne Plaketini; Şehit İbrahim Armut Fen Lisesi Öğretmeni Elif Ayhan,

 

Şehidimiz İbrahim Armut´un Annesi Havva Armut´a Plaketini; Emekli Öğretmen M. Tahir Şeref,

 

Şehidimiz, Oktay Duru´nun Annesi Pakize Duru´ya Plaketini Emekli Öğretmen Şeref Koz,

 

Şehidimiz, Serkan Angay´ın Annesi Ayten Angay´a Plaketini; Emekli Öğretmen Hatem Şeref,

 

Şehidimiz, Süleyman Bal´ın Annesi Meryem Bal´a Plaketini; Yeni Kuşak Köy Endüstrileri Derneği Anamur Temsilcisi Gökçin Yalçın,

 

Şehidimiz, Yüksel Alçın´ın Kardeşi Şahin Alçın´a Plaketini; Yahya Ceylan,

 

Şehidimiz, Zeki Çulha´nın Annesi Şerife Çulha´ya Plaketini; Kükürlüler Derneği Üyesi Hacı Avcı, tarafından verildi.

 

Kükürlüler Derneği Başkanı Dr. Gülay Uysal Şehidimiz, Halis Uysal´ın Eşi Fatma Uysal´a  anlamlı bir hediyeleri olduğunu belirterek , bu hediyeyi vermek üzere Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Cengiz Pınar´ı davet etti. Anlamlı hediyeyi alan Şehit Uysal´ın eşi Fatma Uysal, aldığı hediyeyi sahnede açması ile göz yaşlarına boğuldu. Salonda bulunan tüm katılımcılar duygusal anlar yaşadı. Hediye Şehit eşi ile çekilmiş fotoğrafının basılı olduğu bir tişörttü.

 

Dernek Başkanı Dr. Gülay Uysal, Derneklerinin organizasyonlarına her daim katkı sunan, etkinliklerine yoğun iş temposu içerisinde zaman ayırıp katılan Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe´ye, Kükürlüler Derneği Adına Başkan Türe´nin Üzerinde Fotoğrafının da yer aldığı bir Plaket verdi.

Plaketini alan Başkan Türe, Bu anlamlı hediye için Dernek üyeleri ve Başkanına teşekkür ederek bu plaketi özenle saklayacağını belirtti.

 

          

 

 

Kaynak:Anamur Haber



Kaynak: Anamur Ekspres

Bu haber toplam 2172 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • AHMET DOĞAN'IN GÜNDEME DAİR YAZISI"NEYİ BEKLİYORUZ"01 Mart 2024 Cuma 16:43
  • ANAMUR'A MUHTEŞEM PROJE23 Şubat 2024 Cuma 21:37
  • AHMET DOĞAN'IN GÜNDEME DAİR YAZISI16 Şubat 2024 Cuma 18:52
  • ANAMUR 7/24 TOUR;VATANDAŞA HİZMETE DEVAM26 Ocak 2024 Cuma 12:18
  • KIZILALİLER'DE MERÇED TOPLANTI YAPTI20 Ocak 2024 Cumartesi 13:10
  • ATATÜRK STADI HAYIRLI OLSUN07 Ocak 2024 Pazar 18:09
  • İLK ATEŞ YAKILDI06 Aralık 2023 Çarşamba 17:01
  • 1/1000 ÖLÇEKLİ PLANLAR ASKIYA ÇIKTI.KONTROL EDİNİZ30 Kasım 2023 Perşembe 16:58
  • ANAMUR BELEDİYESİ KALINÖREN'E ASFALT DÖKÜYOR30 Kasım 2023 Perşembe 15:05
  • UNCU HİDAYET LAKAPLI HİDAYET BULUT VEFAT ETTİ25 Kasım 2023 Cumartesi 23:06
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862