• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İçel 23 °C

Erdemli, bayrama hazır

Erdemli, bayrama hazır
Erdemli'de Kurban Bayramı hazırlıkları tamamlandı. Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, vatandaşların rahat bir bayram geçirebilmesi için her türlü tedbirin alındığını dile getirdi.

Haber Merkezi - Erdemli Belediyesi Kurban Bayramı hazırlıklarını tamamladı.

Vatandaşların rahat bir bayram geçirebilmesi için her türlü tedbirin alındığını dile getiren Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, yaşanabilecek olası bir sorunda Erdemli Belediyesi'nin bayram boyunca her gün 24 saat görevi başında olacağını bildirdi. Başkan Tollu, ayrıca tüm vatandaşların bayramını tebrik etti.

Erdemli Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre vatandaşların Kurban Bayramını rahat bir şekilde geçirebilmeleri için Erdemli genelinde her türlü tedbirin alındığı kaydedildi.

Erdemli Sanayi sitesi üzeri çevre yolunda kurban satış yerlerinin kurayla belirlendiği bildirilen açıklamada, ayrıca kurban kesim yerleri konusunda da vatandaşa ücretsiz hijyen ve kesim eğitimi de verildiği dile getirildi.

Erdemli’de çevre yolu üzerinde toptancı halinin karşısında bulunan mevcut mezbahanenin yanısıra, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nce, üniversite üstünde bulunan Kapalı Pazar Yeri önündeve Aydınlar Mahallesinde ve Avgadı Yaylasında birer mobil mezbahane kurulduğu bildirildi. Mezbahanelerde vatandaşlar için ücretsiz kesim yapılacağı ifade edilirken, ilçede bulunan oto yıkama işletmeleri de kesim yeri olarak hizmet verecek.

HER TÜRLÜ TEDBİR ALINDI

Özellikle çevre kirliliği ve temizlik konusunda son derece hassas olduklarını dile getiren Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, kesim yerleri haricinde kesime izin verilmeyeceğini, kurban atıklarını gelişigüzel atılmasına müsaade edilmeyeceğini ve bu konuda kontrollerin belediye ekiplerince bayram boyunca yapılacağının altını çizdi.

Kurban satış yerleri haricinde de başka yerlerde satış yerlerinin de yasak olduğunu belirten Tollu, mevcut satış ve kesim yerlerinde ise vatandaşlar için su, wc gibi ihtiyaçlarını karşılanabilecek seyyar donatıların kurulduğunu kaydetti.

Erdemli’ye bağlanan mahallelerde de de gerekli tedbirlerin alındığını ifade eden Tollu, ayrıca gıda satışı yapan yerlerde de denetimlerin bayram sonuna kadar arttırılarak devam edeceğini vurguladı.

Kurban satış yerlerinin kura ile belirlendiğini bildiren Tollu, ayrıca kesim yapacak olan vatandaşlara da Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile işbirliği halinde hem kuramsal olarak hem de uygulamalı olarak kasaplık ve hijyen kursu verildiğini söyledi.

ERDEMLİ BELEDİYESİ BAYRAMDA 24 SAAT GÖREV YAPACAK

Belediye ekiplerinin bayram boyunca 24 saat görevi başında olacağını ifade eden Tollu, vatandaşların rahat ve huzurlu bir bayram geçirmeleri amacı ile her türlü tedbiri aldıklarını vurgularken, olası bir sorun ya da öneri durumunda vatandaşların, Erdemli Belediyesi’ne ait 444 0 5 609 ve 515 1858 numaralı iletişim merkezinden 24 saat boyunca ulaşabileceklerinin altını çizdi.

TOLLU: BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN

Açıklamasının sonunda ülkemizin içerisinde bulunduğu bu zor dönemde tüm vatandaşların bayramını kutladığını dile getiren Tollu, “bayramlar birlik ve beraberlik adına son derece mühim günlerdir ve bu insanlık için kardeşçe yaşayabilmek adına bir fırsattır. Ülkemizin ekmeğini yiyip, suyunu içip, havasını soluyup ama bu vatana ihanet eden terör örgütü mensuplarını Allah’a havale ediyoruz. Memleketimizin bir an önce huzura kavuşmasını Yüce Yaradanımızdan niyaz ediyoruz.

Allah güvenlik güçlerimizi her türlü bela ve tuzaktan korusun. Her türlü etnik gurubun kardeşçe yaşadığı ve bu vatana hizmet ettiği günler görmek dileğiyle tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramını tebrik ediyorum” dedi.

dsc_2991.jpg

dsc_2012.jpg

dsc_1997.jpg

Bu haber toplam 1533 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • AHMET DOĞAN'IN GÜNDEME DAİR YAZISI"NEYİ BEKLİYORUZ"01 Mart 2024 Cuma 16:43
  • ANAMUR'A MUHTEŞEM PROJE23 Şubat 2024 Cuma 21:37
  • AHMET DOĞAN'IN GÜNDEME DAİR YAZISI16 Şubat 2024 Cuma 18:52
  • ANAMUR 7/24 TOUR;VATANDAŞA HİZMETE DEVAM26 Ocak 2024 Cuma 12:18
  • KIZILALİLER'DE MERÇED TOPLANTI YAPTI20 Ocak 2024 Cumartesi 13:10
  • ATATÜRK STADI HAYIRLI OLSUN07 Ocak 2024 Pazar 18:09
  • İLK ATEŞ YAKILDI06 Aralık 2023 Çarşamba 17:01
  • 1/1000 ÖLÇEKLİ PLANLAR ASKIYA ÇIKTI.KONTROL EDİNİZ30 Kasım 2023 Perşembe 16:58
  • ANAMUR BELEDİYESİ KALINÖREN'E ASFALT DÖKÜYOR30 Kasım 2023 Perşembe 15:05
  • UNCU HİDAYET LAKAPLI HİDAYET BULUT VEFAT ETTİ25 Kasım 2023 Cumartesi 23:06
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862