• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İçel 20 °C

GÜRÜLTÜ CEHENNEMİ ANAMUR

GÜRÜLTÜ CEHENNEMİ ANAMUR
Ahmet DOĞAN'ın gündeme ilişkin yazısı

Saygıdeğer okurlarım,

Yaz aylarının gelmesi ve Kurban Bayramının da yaz aylarına denk gelmesi nedeni ile bütün sahillerdeki gibi Anamur’da da yoğunluk yaşandı. Sahillerimiz doldu taştı. Deyim yerindeyse bazı kafe ve restoranlarda oturacak yer bulunamadı. Anamur esnafının da bu kalabalıktan nasibini aldığını ümit ediyorum.

Bugünkü yazımızın başlığından anlaşılacağı üzere esas konumuz ise Anamur’da yaşanan gürültü kirliliği. Buna artık gürültü kirliliği de denemez. Gürültü farklı bir boyuta ulaşmış durumda.

Özellikle yaz aylarında başlayan düğün ve nişan törenleri vatandaşları canından bezdirmiş durumda. Elbette herkes düğün yapacak ve gençlerimiz mutlu yuva kuracaklar. Buna kimsenin diyecek bir şeyi yok. Sorun şu ki düğünler açık alanda yapılıyor ve neredeyse hepsi de iskele bölgesi ve yazlıkçıların ortasında. Uzun zaman önce bu salonlar buraya yapılırken etrafında bu kadar çok konut yoktu. Şu anda her yer konut ve çoğunda yaz dönemini huzurlu bir ortamda geçirmek isteyen insanlar yaşıyor. Deniz ve yemek sonrası eşi dostu ile sohbet edip görüşmek veya kitap okuyarak tatilin keyfini çıkarmak isteyenler ne yazık ki aşırı gürültü nedeniyle huzur bulamıyor. Akşam saatlerinde bir salondan son ses ile “Erik Dalı” çalıyor, diğer salondan “Ankara’nın Bağları”, başka bir salondan “Dilara” parçası yankılanıyor. Kısaca bir gürültü deryası almış başını gidiyor. İnsanlar yaz aylarının tadını çıkarmak isterken yaz keyfi işkenceye dönüyor. Üstelik gece geç saatlere kadar süren düğün ve müzik seslerinden uyuyamayan vatandaşları gördüm.

Bir de şehir içinde apartmanların otoparkında yapılan nişan törenleri meşhur. Yaz aylarında insanlar balkonlarında oturmak isterken orada da oturamıyor. Apartmanların bahçesinden yine son ses açılmış bangır bangır bağıran şarkı ve türküler insanları bezdirmiş durumda. Bu tür etkinliklere kimlerin izin verdiğini anlayabilmiş değiliz.

Esas önemli konu ise yollarda egzozundaki susturucusu sökülmüş ve bağıra bağıra gezen motosikletler ve camları açık altı ışıklandırılmış, içinde son ses ile arabesk çalınan araçlar. Aman Allahım! O motorların geçerken çıkardığı sesler inanılmaz boyutlarda. Adeta evimizin içinden geçiyor. Araçlar ise bangır bangır müzik çalarak dolaşıyor. Esas hayret ettiğimiz konu ise hiçbir yetkilinin bunlara dur demediği. Bir tanesini çevirip de “Kardeşim sen ne yapıyorsun? Bu ne gürültü?” deyip motosikletini ya da aracını alıp kenara çekmiyor. Hepsi kendi istediği şekilde geziyor. Vatandaş birçok yere şikâyet etse de maalesef sonuç alamıyor.

Evet, Anamur yaz aylarında maalesef gürültü kirliliğinde birinci sırada. Ben buna gürültü cehennemi diyorum. Sonuçta ne yapılabilir?

  1. Şehirde gürültü yapan motosiklet ve araç sahiplerine trafik kanunları ve insanların yaşam haklarını gözetecek şekilde gerekli yaptırımların bir an önce uygulanması gerektiğini düşünüyoruz.
  2. Düğün olayına gelince; gecenin belli saatinde müziklerin kesilmesi, ses şiddetinin etrafı rahatsız etmeyecek şekilde düzenlenmesi sağlanmalıdır. Önümüzdeki yıllarda da bu düğün salonlarının sahilde değil de biraz daha şehir dışında, gürültünün kimseye rahatsızlık vermeyeceği mekanlara doğru taşınması gerektiğini düşünüyoruz.  Bu salonların neden sahilde olduklarını anlayamadım. Düğüne gelenler denize mi giriyorlar? Neden sahilde düğün yapılır?

Sonuç olarak, vatandaş bu gürültüden çok şikayetçi ve bir an önce önlem alınmasını istiyor. Sayın yetkililerimizin sesimizi duyup önlem alacaklarını ümit ediyoruz.

Saygılarımla.

Ahmet DOĞAN

Harita ve Kadastro Mühendisi

11.07.2023

Bu haber toplam 1021 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • AHMET DOĞAN'IN GÜNDEME DAİR YAZISI"NEYİ BEKLİYORUZ"01 Mart 2024 Cuma 16:43
  • ANAMUR'A MUHTEŞEM PROJE23 Şubat 2024 Cuma 21:37
  • AHMET DOĞAN'IN GÜNDEME DAİR YAZISI16 Şubat 2024 Cuma 18:52
  • ANAMUR 7/24 TOUR;VATANDAŞA HİZMETE DEVAM26 Ocak 2024 Cuma 12:18
  • KIZILALİLER'DE MERÇED TOPLANTI YAPTI20 Ocak 2024 Cumartesi 13:10
  • ATATÜRK STADI HAYIRLI OLSUN07 Ocak 2024 Pazar 18:09
  • İLK ATEŞ YAKILDI06 Aralık 2023 Çarşamba 17:01
  • 1/1000 ÖLÇEKLİ PLANLAR ASKIYA ÇIKTI.KONTROL EDİNİZ30 Kasım 2023 Perşembe 16:58
  • ANAMUR BELEDİYESİ KALINÖREN'E ASFALT DÖKÜYOR30 Kasım 2023 Perşembe 15:05
  • UNCU HİDAYET LAKAPLI HİDAYET BULUT VEFAT ETTİ25 Kasım 2023 Cumartesi 23:06
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862