• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İçel 22 °C

Mersin Barosu'nun staj eğitimine katılan yeni avukatlarına ilk dersi TBB Başkanı Metin Feyzioğlu verdi

Mersin Barosu'nun staj eğitimine katılan yeni avukatlarına ilk dersi TBB Başkanı Metin Feyzioğlu verdi
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Alanya’da, Ankara’daki terör saldırısına ilişkin açıklama yapmak isteyen avukatlara polisin gazla müdahale etmesine sert tepki gösterdi.

Haber Merkezi - Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Mersin Barosu’nun staj eğitimine katılan yeni avukatlarına ilk dersi vermek üzere Mersin’e geldi.

Mersin Barosu Gökdelen Hizmet Birimi’nde gerçekleştirilen staj eğitiminde Feyzioğlu, stajyer avukatlara avukatlık ruhsatnamelerini de verdi.

Feyzioğlu, Mersin programı kapsamında Mersin Gazeteciler Cemiyeti’ni (MGC) de ziyaret etti. MGC Başkanı Ahmet Ünal ve Yönetim Kurul üyeleri tarafından karşılanan Feyzioğlu’na Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen de eşlik etti.

FEYZİOĞLU’NDAN ALANYA’DA POLİSİN AVUKATLARA GAZ SIKMASINA SERT TEPKİ

Feyzioğlu, burada yaptığı konuşmada, Antalya’nın Alanya İlçesi'nde avukatlara yapılan polis müdahalesine sert dille tepki gösterdi.

Alanya’da meslektaşlarının ağır şekilde darp edildiklerini belirten Feyzioğlu, “Ankara katliamını protesto etmek üzere toplanmışlardı. Dün yapılan toplantının polis tarafından güç kullanılarak önlenmesi üzerine bu defa Baro yönetimi, avukatlarla dayanışma anlamında bir basın açıklaması yapmak istedi. Antalya Barosu Yönetim Kurulu üyelerimiz de vardı ve önce 10 santim mesafeden Yönetim Kurulu üyemiz Polat Balkan’ın gözünün içine gaz sıktı polis. Bu, kör etmek amaçlıdır. Öyle tehlikeyi, saldırıları def etmek amaçlı değildir. Bu, çok ciddi bir müessir fiildir, etkili eylemdir” diye konuştu.

“AYAKLARINI DENK ALSINLAR. SONUNA KADAR TAKİP EDECEĞİZ”

Polisin, sahip olduğu kamu gücünü bugüne kadar IŞİD teröristlerini etkisiz hale getirmek için kullanmış olsaydı, terörist hücrelerinin yuvalanmasını önleseydi bugün buralarda olmayacaklarını söyleyen Feyzioğlu, “Ağır şekilde kınıyoruz ve meslektaşlarımıza saldıran polislerin ve saldırtan amirlerin hak ettikleri cezaya çarptırılmalarının takipçisi olacağız. Sonuna kadar gideceğiz bu işin. Bugün sonuç alınmaz, ‘arkamız sağlam’ derler, bu işin yarını, öbür günü var. Buradan söylüyorum, ayaklarını denk alsınlar. Gemi azıya aldılar. Öyle avukatın gözünün içine 10 santimden zehirli gaz sıkmak altından kalkabilecekleri bir iş değildir. Gereği yapılacaktır. Sonuna kadar takip edeceğiz” ifadelerini kullandı.

TBB’nin yaklaşımını herkesin bilmesini isteyen Feyzioğlu, şöyle devam etti: “Devletin yıkılmasını isteyenlere karşı canımızla, yüreğimizle, imanımızla karşıyız. Devletin bölünmesini isteyenlere varımızla yoğumuzla karşıyız. Bunu söylediğimizde bize faşist diyenlere ‘hadi oradan’ deriz. Devlet yıkılsın da Suriye’ye mi dönelim? Devletin hukuk devleti, devletin rejiminin demokrasi, insan haklarına saygılı bir rejim olmasını ise milletimizin ve devletimizin bekası için zorunlu görürüz.

Adalet ülkenin temelidir. Adalet çöktüğünde devlet çöker. ‘Devlet insan haklarına, demokratik değerlere saygılı olsun’ dediğimizde de bize birileri bölücü diyorlar. Hadi oradan sen de. Biz hukukçuyuz. Bu böyle biline. Bugünün kutuplaşmış Türkiye’sinde biz kutup yıldızı olmaya kararlıyız. Milyonların kutup yıldızı olmayı da barolarımız ve Barolar Birliği el birliğiyle başarmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”

“TÜRK CEZA KANUNU’NDA TEŞEBBÜS HÜKMÜ VAR. CANLI BOMBA OLDUĞUNU BİLDİĞİNİZ KİŞİYE BU MADDENİN UYGULANMASI MÜMKÜN”

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Feyzioğlu, bir gazetecinin, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ‘Canlı bomba eylem yapmadığı sürece tutuklayamayız’ sözlerini nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine, “Sayın Başbakan iyi bir hukuki danışmanlık, bilgilendirme almadan ayaküstü yanlış bir konuşma yapmış. Demek ki, etrafındaki kendisini bilgilendiren hukuk danışmanları ile bir sıkıntısı var. Yanlış tabi ki, üzücü bir cümle. Onu kastetmiş olmasın diye düşünüyorum. İnsanlar tabi çok yorgun, çok bitkin, çok üzgün herkes. Birer cümleden insanları yargılayıp infaz etmeyelim de bakın çok ciddi bir belayla karşı karşıyayız, gelin şu işi birlikte çözelim” yanıtını verdi.

Türk Ceza Kanunu’nda bunun karşılığı olduğunu dile getiren Feyzioğlu, şunları söyledi: “Türk Ceza Kanunu’nda örgüt üyeliği diye bir suç var. Örgüt üyesi olmadan, örgütün amacına yönelik faaliyette bulunan da örgüt üyesi gibi cezalandırılıyor. Canlı bomba olduğunu bildiğiniz bir kişinin bombayı patlatmadan kuşkusuz suçun icra hareketlerine başlamış olduğu ortada. Teşebbüs diye bir hüküm var Ceza Kanunu’nda. Teşebbüs maddelerinin uygulanması mümkün burada.”

8029803a-c95f-4d75-a460-7e8bc5fb1ae6.jpg

1297270.jpg

1297192.jpg

Kaynak: Milliyet

Bu haber toplam 1653 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • AHMET DOĞAN'IN GÜNDEME DAİR YAZISI"NEYİ BEKLİYORUZ"01 Mart 2024 Cuma 16:43
  • ANAMUR'A MUHTEŞEM PROJE23 Şubat 2024 Cuma 21:37
  • AHMET DOĞAN'IN GÜNDEME DAİR YAZISI16 Şubat 2024 Cuma 18:52
  • ANAMUR 7/24 TOUR;VATANDAŞA HİZMETE DEVAM26 Ocak 2024 Cuma 12:18
  • KIZILALİLER'DE MERÇED TOPLANTI YAPTI20 Ocak 2024 Cumartesi 13:10
  • ATATÜRK STADI HAYIRLI OLSUN07 Ocak 2024 Pazar 18:09
  • İLK ATEŞ YAKILDI06 Aralık 2023 Çarşamba 17:01
  • 1/1000 ÖLÇEKLİ PLANLAR ASKIYA ÇIKTI.KONTROL EDİNİZ30 Kasım 2023 Perşembe 16:58
  • ANAMUR BELEDİYESİ KALINÖREN'E ASFALT DÖKÜYOR30 Kasım 2023 Perşembe 15:05
  • UNCU HİDAYET LAKAPLI HİDAYET BULUT VEFAT ETTİ25 Kasım 2023 Cumartesi 23:06
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862