• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İçel 26 °C

Mersin Kent Konseyi yeni hizmet binasına kavuştu

Mersin Kent Konseyi yeni hizmet binasına kavuştu
Mersin Kent Konseyi’nin yeni çalışma binasının açılış töreni gerçekleştirildi. Mersin Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu, "Mersinli olmak ve Mersin için çalışmak paydasında buluştuğumuzda Mersinimiz için güzel sonuçlar ortaya çıkıyor" dedi.

Haber Merkezi - Mersin Kent Konseyi’nin, Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’ndaki yeni çalışma binasının açılış töreni gerçekleştirildi.

Açılış törenine Mersin Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Kerim Tufan, Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, MESKİ Genel Müdürü Turgut Aybak, Mersin Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri ve Mersin Kent Konseyi’ne üye olan kurum, kuruluş ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Verimli çalışmaların ortaya çıkmasında en büyük etkenin çalışma ortamı olduğunu vurgulayan Mersin Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer, Kent Konseyi’nin bu anlamda şanslı olduğunu belitti. Göçer, “Mersin Kent Konseyi ferah ve verimli bir çalışma mekanına sahip oldu. Bu açıdan çok şanslı olduklarını belirtmek isterim. Hiç kuşkusuz ki, verimli çalışmaların ortaya çıkmasındaki en büyük etken çalışma ortamının amaca yönelik olmasıdır. Bu nedenle Büyükşehir Belediye Başkanımızı, Mersin Kent Konseyi’ne böyle bir yer tahsis etmesinden dolayı kutluyorum” dedi.

Mersin Kent Konseyi’nin fonksiyonel bir çalışma mekanına sahip olmasından mutluluk duyduğunu ifade eden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, Kent Konseyi’nin başarılı çalışmalara imza attığını, elde ettikleri bulgular ile kent için kararlar alınmasında önemli bir yere sahip olduklarını belirtti.

Gökbel, “Hepinizin bildiği gibi Mersin Kent Konseyi, 18 Ağustos 2014 yılında ilk genel kurulunu yapmıştır. Bu toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz aday olmamış, sayın Yasmina Lokmanoğlu Kent Konseyi başkanı seçilmişti. Başkanımızın böyle bir karar vermesindeki temel neden ise Kent Konseyi’nin belediye yapısı içerisinde erimemesi, tarafsız ve kendi orijini içerisinde kararlar alabilmesi olmuştur. Geçtiğimiz dönem içerisinde şunu çok rahatlıkla görebiliyorum ki, Kent Konseyi çok başarılı çalışmalara imza atmış, elde ettiği bulguları da Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne taşıyarak karar alınma noktasına kadarda getirmiştir” diye konuştu.

Mersin Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu ise yer temininden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkür ederek şöyle konuştu; "Kent Konseyi olarak bugüne kadar bu kent için oluşturduğumuz projeleri ve fikirleri Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne sunduk. Sizler de çalışmak istediğiniz her konuda buraya gelmelisiniz, fikirler üretmelisiniz, kendinize uygun komisyonu bulmalısınız. Sizlerden de Mersin için önemli projeler bekliyoruz. Kentimize uygun, hayalinizdeki Mersin ile ilgili projelerinizi lütfen bizimle paylaşın."

KENT KONSEYİ GENEL KURUL TOPLANTISI YAPILDI

Konuşmaların ardından Mersin Kent Konseyi Olağan Genel Kurul Toplantısı’na geçildi. Lokmanoğlu, Genel Kurul Toplantısı açılışında yaptığı konuşmada ise görevde bulundukları süre içerisinde kentin tüm kesimlerinden gelen talepler konusunda kamu kurumları, belediye ve sivil toplum kuruluşları arasında köprü olmaya çalıştıklarını kaydetti.

Gerek meclis gerek çalışma gruplarının hemşehrilik bilinci içinde bu şehrin daha iyiye gitmesi için birlikte düşündüğünü, birlikte çalıştığını ifade eden Lokmanoğlu, "Bunların neticesinde çıkan sonuçlar Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz tarafından sonuca ulaştırıldı, konusuna göre meclis üyelerimiz tarafından önergeye dönüştürüldü, Büyükşehir Meclisimiz tarafından desteklendi. Bu geçen süre bize gösterdi ki, Mersinli olmak ve Mersin için çalışmak paydasında buluştuğumuzda Mersinimiz için güzel sonuçlar ortaya çıkıyor.

Çalışmalarımızda desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımıza, milletvekillerimize, ilçe belediye başkanlarımıza, üniversitelerimize, tüm kamu ve sivil toplumumuzun seçkin temsilcilerine tüm kimlikleri bir tarafa bırakarak, Mersin için çalışıp, Mersin için düşünüp, Mersin için bir araya geldiklerinden dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 1261 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • AHMET DOĞAN'IN GÜNDEME DAİR YAZISI"NEYİ BEKLİYORUZ"01 Mart 2024 Cuma 16:43
  • ANAMUR'A MUHTEŞEM PROJE23 Şubat 2024 Cuma 21:37
  • AHMET DOĞAN'IN GÜNDEME DAİR YAZISI16 Şubat 2024 Cuma 18:52
  • ANAMUR 7/24 TOUR;VATANDAŞA HİZMETE DEVAM26 Ocak 2024 Cuma 12:18
  • KIZILALİLER'DE MERÇED TOPLANTI YAPTI20 Ocak 2024 Cumartesi 13:10
  • ATATÜRK STADI HAYIRLI OLSUN07 Ocak 2024 Pazar 18:09
  • İLK ATEŞ YAKILDI06 Aralık 2023 Çarşamba 17:01
  • 1/1000 ÖLÇEKLİ PLANLAR ASKIYA ÇIKTI.KONTROL EDİNİZ30 Kasım 2023 Perşembe 16:58
  • ANAMUR BELEDİYESİ KALINÖREN'E ASFALT DÖKÜYOR30 Kasım 2023 Perşembe 15:05
  • UNCU HİDAYET LAKAPLI HİDAYET BULUT VEFAT ETTİ25 Kasım 2023 Cumartesi 23:06
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862