• BIST 9801.44
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İçel 32 °C

Toroslar’da çöp konteynerleri yıkanıyor

Toroslar’da çöp konteynerleri yıkanıyor
Mersin merkez ilçe Toroslar Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde bulunan çöp konteynerlerini yıkayarak dezenfekte ediyor. Bu şekilde konteynerlerin kötü koku yayması ve mikrop yuvası haline gelmesi de önlenmiş oluyor.

Haber Merkezi - Toroslar belediyesi, "Temiz Toplum, Temiz Toroslar" sloganıyla çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. İlçenin 67 mahallesinde bulunan toplam 8 bin adet çöp konteyneri 2 yıkama aracı ile düzenli olarak köpüklü suyla yıkanıyor.

Rutin belediyecilik hizmetlerini de aksatmadan yerine getirdiklerini dile getiren Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, amaçlarının Toroslar halkını daha sağlıklı ortamlarda yaşatmak olduğunu belirtti. Çalışmaların özel bir ekip tarafından konteyner yıkama araçları ile gerçekleştirildiğini vurgulayan Tuna, çöp konteynerlerinin yıkanmasına ayda bir sıra gelecek şekilde yaz dönemi boyunca devam edileceğini ifade etti.

Yapılan çalışmalarda günde 120 çöp konteynerinin yıkandığına dikkat çeken Tuna, “Özellikle yaz aylarında çöp konteynerlerinin çevreye saçtığı kötü kokulardan halkımızın rahatsız olmaması amacıyla Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, bölgemizdeki 67 mahallemizde bulunan çöp konteynerlerini belediyemize ait yıkama aracı ile yıkıyor. Sunulan hizmetlerde verimi arttırmak amacıyla mahalle muhtarlarımızla sürekli istişare ederek çalışıyoruz. Çöp konteynerlerini yıkayarak ve dezenfekte ederek hem sağlıklı bir çevre için katkıda bulunuyor hem de karasinek ve sivrisineğin çoğalmasını da önlemiş oluyoruz” dedi.

Hizmetleri korumanın önemini vurgulayan Başkan Tuna vatandaşlardan yakıcı ve yanıcı maddeleri çöp konteynerlerine atmamalarını isteyerek, “Yaptığımız her çalışmada halkımızın rahatı ve huzurunu düşünüyoruz. Onların sağlıklı bir çevrede yaşamasını sağlamak bizim asri görevimizdir. Ancak, hizmetleri korumak, yapmaktan daha önemli. Bu yüzden bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızdan konteynerleri iyi kullanmalarını, çöpleri poşetlere koyarak konteynerlere atmalarını ve içerisine yakıcı ve yanıcı madde koymamalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

img_5492.jpg

img_5458.jpg

img_5380.jpg

img_5336.jpg

Bu haber toplam 1565 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862