• BIST 9801.44
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İçel 32 °C

Akdeniz Belediyesi’nden sınava girecek öğrencilere seminer

Akdeniz Belediyesi’nden sınava girecek öğrencilere seminer
Akdeniz Belediyesi, üniversite ve lise giriş sınavlarına girecek olan öğrencilere yönelik 'Başarıya Ulaşmanın Sırları ve Sınavda Rahat Olma Teknikleri' konulu seminer düzenlendi.

Haber Merkezi - Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Çocuk ve Gençlik Danışma Merkezi’nde, üniversite ve lise giriş sınavlarına girecek olan öğrencilere yönelik, ’Başarıya Ulaşmanın Sırları ve Sınavda Rahat Olma Teknikleri’ konulu seminer düzenledi.

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS), Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ve Seviye Belirleme Sınavı’na (SBS) hazırlanan gençler ve çocuklar için ücretsiz kurslar düzenleyen Akdeniz Belediyesi, sınav öncesi öğrencilerde oluşan kaygı ve stresi ortadan kaldırmaya yönelik bir eğitim semineri verdi. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Çocuk ve Gençlik Danışma Merkezi tarafından düzenlenen kurslara devam eden öğrencilerin katıldığı seminerde konuşmacı olarak Uzman Psikolojik Danışman Mahmut Kızılboğa yer aldı.

Slayt gösterimi ve kısa filmler eşliğinde öğrencilere sunum yapan Kızılboğa, öğrencilerin öncelikle başarılı olacaklarına inanmaları gerektiğinin altını çizdi. Beynin geliştirilebilir bir organizma olduğuna da dikkat çeken Kızılboğa, “Öğrenilmiş çaresizliği kırmak mümkündür. Ümitsizlik, yetersizlik ve değersizlik gibi negatif düşüncelerimizden arınmak gerekir. Çünkü denemeden başarılı olup olamayacağımızı bilemeyiz. Kendinizle ilgili fikirleriniz gerçekleşebilir. Fikirleri gerçekleştirmek için harekete geçmek gerekir.

Unutmayalım ki, dünyanın gördüğü en büyük başarı önce bir düş, en büyük ağaç önce bir tohum idi” dedi.
Kızılboğa, beyindeki öğrenme ilkeleri ve sınav kaygısı gibi konulara da değinerek, “Beyinde milyarlarca sinir hücresi vardır ve bağlantıları daha anne karnında oluşmaya başlar. Ömür boyunca bu bağlantılar gelişir ve değişir. Örneğin ergenlik dönemi önemli bir virajdır. Edindiğimiz deneyim zenginliği, beynimizi geliştirir. Sağ beyin ve sol beyin farklı görev ve işleve sahiptir. Beynin işleyişini bilmek başarıyı artırır. Sınav kaygısı ise kendiliğinden ortaya çıkmaz, aksine bizim elimizdedir. Sınav öncesi ve sırasında hissedilen heyecanı aslında kendi düşüncelerimiz yaratıyor. Kaygı, motivasyon için gerekli bir duygudur. Burada amacımız, performansımızı en az hata ile göstermek olmalıdır. Kaygıyı bir öcü olarak görmeyelim. Hatta kaygısız bir yaşam sıkıcı bile olabilir. Hedefimiz, sınavlarda heyecanımızı kontrol edilebilir düzeyde tutmak ve emeğimizin karşılığını almak olmalıdır” diye konuştu.

Sunumun ardından Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşlerden Sorumlu Eş Başkan Yardımcısı Sebahat Gençtarih Cebe, Uzman Psikolojik Danışman Mahmut Kızılboğa’ya teşekkür etti ve bir buket çiçek takdim etti.

Bu haber toplam 1431 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862