• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İçel 23 °C

Başkan Kocamaz: "Dünya Mersin'i tanıyacak"

Başkan Kocamaz: "Dünya Mersin'i tanıyacak"
TISİAD bir iftar programı düzenledi. İftara katılan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin ile Irak’tan bir kentin kardeş şehir olması yönünde öneriye olumlu baktıklarını kaydetti.

Haber Merkezi - Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Türkiye Irak Sanayicileri ve İş Adamları Derneği’nin düzenlediği iftar programında sanayici ve iş adamlarıyla buluştu.

TISİAD Başkanı Nevaf Kılıç’ın ev sahipliğinde, Mersin Tenis  Kulübü’nde gerçekleşen iftar yemeğine, Irak Gaziantep Başkonsolosu Taban Al Bazzaz, Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, sanayici ve iş adamları katıldı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, iftar programında yaptığı konuşmada Irak’ın, tarihin derinliklerinden günümüze kadar Türk dünyası ile iyi ilişkiler içerisinde, birlikte hareket eden bir ülke olduğunu ifade ederek, “Yaşadığı birçok olumsuzluğa rağmen bugün halen ayakta duruyor olması gerçekten takdir edilecek bir durum. İnşallah Türkiye’nin çeşitli illerinde yapılan bu tür toplantılarla Irak-Türkiye işadamları arasındaki ilişkiler ileri noktalara ulaşır. Karşılıklı alışveriş ve ticaret her iki ülke için de gelişir, hayırlara vesile olur” diye konuştu.

Başkonsolosun bu ilişkilerin geliştirilmesine yönelik Mersin ile Irak’tan bir kentin kardeş şehir olması yönünde önerdiği teklife olumlu baktıklarını kaydeden Başkan Kocamaz, “Ancak eskiden olduğu gibi doğrudan belediyeler arasında ya da belediye meclislerinde alınan kararların bu konuda yeterli olmadığını, Dışişleri Bakanlığı’nın önerileri doğrultusunda kardeş şehir ilişkileri kararının alınabildiğini kendilerine ifade ettik. İnşallah 22 Ekim 2015 tarihinde tüm dünyadaki kardeş şehirlerin zirvesini öncü olarak Mersin’de yapacağız.

Bu zirve sadece Türkiye’den bir kentle yurt dışından bir kent ile değil tüm dünyadan farklı ülkeler arasındaki kardeş şehirlerin de katılacağı bir zirve olacak. Tüm dünyadaki kardeş şehirlerin birliğini oluşturmak düşüncesindeyiz. Belediyemizin kurucu başkanlığını üstleneceği ve iki dönem başkanlığını yapacağı  birliğin merkezi Almanya olacak” şeklinde konuştu.

Mersin’in tüm dünyada, her platformda tanıtılmasına yönelik yoğun bir gayret içerisinde olduklarını vurgulayan Başkan Kocamaz, “Tabii ki bu tür ilişkiler de bu gayretleri biraz daha güçlendirecek ve Mersin’i hak ettiği yere getirecek. Irak ile çok yoğun ticari ilişkiler olduğunu yıllardır biliyoruz. İnşallah TISİAD’ın bu girişimiyle başlatılan çabalar, her ülke için gerek ticari konularda gerekse dostluğun, kardeşliğin pekiştirilmesi konusunda dayanışma içerisine girmemize vesile olacak” dedi.

Başkan Kocamaz, konuşma sonrasında içinde bulunduğumuz bu kutsal ayın birleştirici gücüne değinerek, herkesin Ramazan ayını tebrik etti.

ba-kan-kocamaz,-dunya-mers-n---taniyacak-(1).jpg

ba-kan-kocamaz,-dunya-mers-n---taniyacak-(2).jpg

ba-kan-kocamaz,-dunya-mers-n---taniyacak-(3).jpg

ba-kan-kocamaz,-dunya-mers-n---taniyacak-(4).jpg

Bu haber toplam 1490 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862