• BIST 10082.77
  • Altın 2438.449
  • Dolar 32.401
  • Euro 34.754
  • İçel 23 °C

Başkan Tuna: Yeni eğitim-öğretim yılı hayırlı olsun

Başkan Tuna: Yeni eğitim-öğretim yılı hayırlı olsun
Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, eğitim ve öğretim yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Tuna mesajında, belediye olarak İlçedeki okul sayısının arttırılması yönünde önemli çalışmalara imza attıklarını söyledi.

Haber Merkezi - Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, bu yıl Kurban Bayramı’na denk gelmesinden dolayı geç başlayacak olan eğitim ve öğretim yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Mesajında 2015-2016 eğitim ve öğretim yılının tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını dileyen Başkan Tuna, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği çağdaş medeniyete ulaşmanın en önemli basamaklarından birini eğitimin oluşturduğuna işaret etti. 

Başkan Hamit Tuna, çocukların, çağın gereklerine göre yetiştirilmesi hususunun, toplum olarak en fazla önem verilmesi gereken konu olduğunu da söyledi.

Çocukların ve gençlerin geleceğini şekillendiren eğitim sürecinin, sadece bireylerin değil toplumun geleceği için de büyük önem taşıdığına dikkat çeken Belediye Başkanı Hamit Tuna; “Güçlü ve kalkınmış bir Türkiye'nin yolu eğitimden geçmektedir. Çocuklarımıza ve gençlerimize saygıyı, millet ve ülkeye sevgiyi, bağımsızlık onurunu öğreten tek yer okuldur. Eğitim sorunlarını çözen toplumlar, her alanda gelişen toplumlar olmuştur. Ülkemizin gelişmiş ülkeler arasında yer alması yolunda hedefimiz, eğitim ve öğretimde kaliteyi arttırmak olmalıdır. Bu nedenle eğitimin, yaşantımız boyunca ne kadar önemli bir yerde olduğunu unutmamalıyız. Bu süreçte kendilerini mesleklerine adamış, büyük fedakârlıklarla ülkemizin her köşesinde görev yapan öğretmenlerimize de büyük görev düşmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, 2015 - 2016 Eğitim - Öğretim yılının, başta öğrenci ve öğretmenlerimiz olmak üzere bütün toplumumuza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Belediye olarak İlçedeki okul sayısının arttırılması yönünde önemli çalışmalara imza attıklarını vurgulayan Başkan Tuna, birçok okulun yapılması için yer tahsisinde bulunduklarını ve birçok okulun yapımına da katkı sunduklarını söyledi. 

İlçedeki okulların fiziki anlamda iyileştirilmesi ve öğrencilerin daha nezih ortamlarda eğitim almaları amacıyla da görev alanlarına girmemesine rağmen gerekli çalışmaları yaptıklarını da hatırlatan Başkan Tuna;  “Okullarımızın her türlü ihtiyaçlarını karşılamak için imkânlarımızı üst noktada zorluyoruz. Bu kapsamda İlçemizdeki okullarımızın dış cephe boyamalarını gerçekleştirirken, bahçe düzenlemesi, ilaçlama gibi konularda da okul idarecilerimize destek oluyoruz” diye konuştu.

 

Bu haber toplam 1445 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862