• BIST 10247.75
  • Altın 2400.636
  • Dolar 32.257
  • Euro 34.6756
  • İçel 20 °C

CHP DE İLK BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI

CHP DE İLK BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI
CHP de İlk Belediye Başkan aday adayı olarak Özgür ÖZUĞUR açıklama yaptı

CHP Anamur İlçe teşkilatında kurban bayramının son günü bayramlaşma yapıldı. Bayramlaşmaya hem yeni hem de eski milletvekilleri katılırken bir çok partili de hazır bulundu.

Bayramlaşmanın ardından daha önce Belediye Başkan aday ayı ve milletvekili adayı olan Özgür ÖZUĞUR, 2019 yılında yapılacak olan Belediye Başkanlığı seçimlerinde aday adaylığını açıkladı. 

Özgür ÖZUĞUR'un açıklaması aynen şu şekilde: 

Sayın Cumhuriyet Halk Partililer,

 

Değerli Anamur Dostları,

 

Sayın İlçe Başkanlarım, eski ilçe başkanlarım, partimizin değerli yöneticileri ve üyeleri, değerli basın emekçisi arkadaşlarım, saygıdeğer aday adayları, arkadaşlarım, beni burada bulunarak onurlandıran herkese hoşgeldiniz diyor, iyi bayramlar diliyorum.

 

Yine bir bayramlaşma vesilesiyle CHP ailesi olarak hep bir araya geldik. Bu özel bayram gününde, siz, Anamur’un, Mersin’in ve Türkiye’nin geleceğine sahip çıkmaya çalışan duyarlı, çalışkan ve samimi CHP üyelerine ve Anamur dostlarına belediye başkanlığına adaylık konusunda aldığım bir kararı sizlerle paylaşmak için söz almış bulunmaktayım.

 

Hepinize saygılarımı sunuyorum, sevgiyle selamlıyorum.

Adaylık Hikayesi

 

Bildiğiniz üzere, şayet erkene alınmadığı takdirde 31 Mart 2019 tarihinde Anamur’un ve Mersin’in kaderini belirleyecek, yarınlarına imza atacak bir yerel seçim yaşayacağız.

 

Yine bildiğiniz üzere, benim de Anamur’dan aday adayı olduğum, 30 Mart 2014 tarihinde yapılan en son yerel seçimleri hem Anamur’da hem Mersin’de kaybettik. Hatta son 4 dönemdir yani son 20 yıla baktığımızda sadece bir tek dönem CHP belediye başkanlığının kazanıldığını görüyoruz. CHP’nin kalesi olarak gösterilen bir yer için kötü bir karneye sahibiz. Bundan kendimize dersler çıkarmalıyız. Herkes canla başla hem Anamur’da hem de ülke genelinde CHP’nin yerel iktidarı için çalışmalıdır.

       Benim hikayemin ve siyaset yolculuğumun başladığı 2014 Yerel seçimlerinde her ne kadar aday olamasam da           benim için birçok şey için ilkti ve alınacak çok dersler içeriyordu.

       Tamamen yalnız ve cesur bir yürek olarak aday adayı olmuştum. Tüm adaylar halkın teveccühü ile aday olduğunu söylerken, arkasında bir ekibi ve tabanı olduğunu söylerken ben açık yüreklilikle kendi irademle aday adayı olduğumu, arkamda kimsenin olmadığını söylüyordum. İşim gerçekten çok zordu. Siyasetin Anamur’da işleyen bir çarkı ve kurulmuş bir sistemi vardı ve ben bu çarkın dişlileri arasına girmeye çalışıyordum. Başlarda Don Kişot gibi yel değirmenlerine karşı savaştığımı düşünüp yılgınlığa düştüğüm zamanlar oldu. Kendimi tanıtmak için, anlatmak için bıkmadan usanmadan çalıştım. 6 ay süren aday adaylığım boyunca tam 100 bin km yapmıştım. Sonunda aday olamamıştım ama çok şey kazandığımı sonradan anlamıştım. Birçok Cumhuriyet Halk Partili ve Anamur’lu hemşehrilerim beni bağrına basmıştı. Ve o günden sonra yani 2014 yerel seçimlerinden sonra arada geçen yaklaşık 4 yıl boyunca bıkmadan usanmadan bu sevgiye ve teveccühe layık olmaya ve gereğini yapmaya çalışıyorum.

Bugün artık sizlerin teveccühü ve ortak akıl ile aday adayı olarak karşınıza çıkmanın gururunu yaşıyorum. Benimle yüreği çarpan, bana gönül veren, canı gönülden destekeyen herkese teşekkür ediyor, minnettarlığımı sunuyorum.

Çıktığım bu yolda, büyük bir aşk ve tutkuyla bağlı olduğum Anamur’u hep birlikte hak ettiği ve hayal ettiğimiz yerlere taşımak için kutsal bir görev olarak adlettiğim Anamur Belediye Başkanlığı görevine zamanın ve mekanın ötesinde alışılmamış, örnek bir sosyal demokrat belediyecilik için partimizden, Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday adayıyım.

Siyasi zaferler kazanılmadan ekonomik zaferlerin, teknolojik zaferlerin ve daha birçok zaferin bir ehemniyeti olmadığını görerek başladığım siyasi hayatıma; yaptıklarımız kadar yapmadıklarımızdan da sorumlu olduğumuzun bilincinde olarak çocuklarımız için yarınlarımız için bu yola baş koyuyorum.

Özgeçmiş

Kendimden bahsetmekten hiç hoşlanmasam da bu bir adaylık açıklaması olduğu için lütfen kendimi kısaca tanıtmama izin verin, hoş görün. Dilim döndüğünce kendimi sizlere tanıtmaya çalışacağım.

1973 yılında Anamur’da öğretmen bir anne ve asker bir babanın ortanca çocuğu olarak dünyaya geldim.

İlk, orta ve lise öğrenimlerimi üstün başarılarla Anamur’da tamamladım. İleride yaşamıma damga vuracağını ve çok iz bırakacağını bilmeden Anamur’da geçen çocukluk ve gençlik yıllarından sonra sırasıyla 1995 yılında ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği’nden lisans, 2003 yılında ODTÜ Endüstri Mühendisliği’nden master ve 2016 yılında Milli Savunma Üniversitesi Harekat Araştırması Anabilim dalından doktora (PhD) derecelerini aldım.

1995 yılında bilgisayar mühendisi olarak ODTÜ’den mezun olduğumda sadece dünyanın en iyi üniversitelerinden birinde en iyi mühendislik eğitimi alarak mezun olmuş biri değildim. Sol kültürle yoğrulmuş, 68 kuşağının ve Deniz Gezmiş’lerin ruhunun kol gezdiği bir okuldan da mezun olmuştum adeta. Herşeyin temelinde insan olduğunu, hakkın hukukun ne olduğunu, haksızlığa karşı durmanın ne anlama geldiğini, emeğin alın terinin ne olduğunu, paylaşmayı, basit ve yalın yaşamayı ama üretken olmayı, memleket hasretini, yurt sevgisini, aşkı sevdayı kısacası insan olmayı orada öğrenmiştim.Vatani görevimi, Muhabere Elektronik ve Bilgi Sistemler (MEBS) yedek subay okulundan birincilikle mezun olarak Kara Kuvvetleri Komutanlığı Karargahında asteğmen olarak yaptım. 23 yıllık profesyonel iş hayatında, Türk Savunma Sanayi’nin öncü kuruluşları ASELSAN, TÜBİTAK ve HAVELSAN’da kritik ve ileri askeri teknolojilerin milli olarak geliştirilmesinde ve ülkeye kazandırılmasında önemli ve öncü görevlerde bulundum. Özellikle kriptoloji yani şifre-bilimi, siber güvenlik, askeri haberleşme, yazılım mühendisliği, sistem mühendisliği, proje yönetimi ve ARGE konularında uluslararası düzeyde bilgi ve deneyim sahibiyim. Birçok NATO toplantısında ve uluslararası çalışmalarda ülkemizi başarıyla temsil ettim. Çeşitli dergi ve konferanslarda yayınlanmış birçok bilimsel makalelerim mevcuttur.Halen, HAVELSAN Komuta Kontrol ve Savaş Teknolojileri Bölümü’nde mühendislik, teknoloji ve araştırma-geliştirme faaliyetlerinin yürütüldüğü Teknoljoi Geliştirme Grubunun Lideri ve Yöneticisi olarak çalışmaktayım.İleri düzeyde İngilizce bilmekteyim. Ancak, bunu söylerken biraz hicap duyuyorum. Artık 2 nci hatta 3 ncü yabancı dil bilmenin temel kriter hale geldiği bir dönemde Anamur gibi turizm potansiyeli çok yüksek güzel bir tatil cennetine belediye başkanı olacak kişilerin birkaç yabancı dil biliyor olması çok daha şık olurdu diye düşünüyorum.

Özetle, 45 yaşında, benim gibi kendisi de bir mühendis olan Işıl Hn’la evli, biri kız biri erkek olmak üzere iki çocuk babasıyım. Çocuklarımla birlikte 3. kuşak Anamur’lu olma yolunda ilerliyoruz. Ben ise 45 yaşında bir aday olarak 45 yıldır Anamur’luyum. Anamur’da doğdum, Anamur’da büyüdüm. Sizler gibi bu topraklarda top oynadım, bu sularda yıkandım. Aynı güneşin altında yandım. Tüm çocukluğum ve gençliğim Anamur’da geçti. Hayatımın en güzel anılarını ve dostluklarını burada biriktirdim. Fakat iş hayatım nedeniyle çalıştığım ve yaşadığım yer Ankara’dır. Ancak benim için ne doğduğum ne de doyduğum yer vatandır. Benim için vatan ölmek istediğim yerdir. O yer ise benim için Anamur’dur.

Anamur’un Mevcut Durumu

Gelin şimdi en iyi bildiğimiz, herkesin en iyi bildiği, Anamur’u konuşalım biraz.

Öncelikle siyaset, bir bilim dalı ve halka hizmet aracıdır. Ülkemizde ise siyaset maalesef bir hizmet ve çözüm üretme aracı olmaktan çıkıp belli bir grup ya da güç odaklarının tekelinde halkın ve kaynakların sömürüldüğü bir rant aracına dönüştürülmüş durumdadır. Bu kısır döngüden ve süreçten Anamur da nasibini almaktadır.

Sade bir vatandaş gözüyle uzun yıllardır Anamur’u hep birlikte gözlüyoruz. Dünya değişti, gelişti, Türkiye değişiyor, Anamur değişmiyor ve gelişmiyor. Anamur çağını yakalayamamıştır. Tarihte bereket hilali olarak bilinen bölgenin ve Akdeniz medeniyetlerinin merkezindeki Anamur zamanla hiçbir vizyonu ve hedefi olmayan, günün zor kotarıldığı, zamanının gerisinde kalmış bir ilçe konumuna sürüklenmiştir. Anamur, köhne ve eski bir kasaba görünümündedir. Yıllar içindeki yalan yanlış projelerle yıllarımızı ve Anamur’un ekonomik özgürlüğünü kaybettik.

Böyle gelmiş ancak böyle gitmemelidir. Çözüm, yine Anamur’un derinliklerinde saklıdır. Bu gidişatı Anamur’un en büyük serveti olan yüksek seciyeli, çalışkan ve sıcak insanlarıyla değiştirmek ve Anamur’a çağ atlatmak mümkündür. Bu dinamikleri harekete geçirerek hep birlikte kurduğumuz Anamur hayallerimizi hep birlikte var gücümüzle çalışarak gerçekleştirebiliriz. Benim çocukluğumda hepiniz hatırlarsınız ‘Zümrüt Anamur, Yeşil Anamur’ sloganları vardı. Sizce nerede o yeşil Anamur ? Ben söyleyeyim: Zümrüt Anamur artık kartpostallarda.

Şehir merkezi, sahil heryer doldu taşıyor. Gören duyan durduran ok. Hızla ve çirkin bir şekilde betonlaştık. Kent estetiğinden eser kalmadı. Böylesine güzel turistik bir bölgede böyle bir kentleşme nasıl olabilir, anlamak mümkün değildir. Yolları ve kavşakları akıllara durgunluk vermektedir. Tam bir tasarım faciasıdır.

Kimse çarşıya zorunlu olmadıkça çıkmak istemiyor. Ticaret kan ağlıyor. Esnaf çaresiz durumda. Para kazananlar da Anamur’da para harcayacak yer bulamamakta. Ticaretimiz, esnafımız, balıkçımız, hayvancılarımız kan ağlıyor, gören yok.

Sahilimiz, çevremiz kirlendi. Yıllardır kirlenen deniz suyunun tabanı artık kum değil, balçık. Kum tepelerimiz yok. Hala Caretta’larla barışamadık, alışamadık. Balık çiftlikleri kurulmaya çalışılıyor, doğa katlediliyor seyirci kalıyoruz.

Can damarlarımız Sultan suyu ve Anamur çayı can çekişiyor Pislik içinde, çöplük içinde. Görmüyoruz.

Muza mahkum, B-Planı olmayan bir halk. Hiçbir kalkınma planı ve umudu olmayan çaresiz bir halk.

Kültür ve sanattan hiç bahsetmiyorum, uzağından geçmiyoruz. Son yıllarda açılan bir sinema ile sanatla bağımızı kurduğumuzu sanıyoruz. Tek bir tiyatro oyunu sahnelenemiyor, sahnelenecek doğru dürüst yerimiz bile yok.

30 yıl önce şehir merkezinde bile pansiyonculuk yapılırken şimdi bir tek bir turisti mumla arar olduk. Turizm yüksek okulumuz var ama turistimiz yok.

Benim gibi dışarıda yaşayan her Anamur’lu bir gün buralara geri dönme hayali kuruyor ama kimse umduğunu değil bulduğunu yaşayacak görünüyor maalesef.

Artık adam akıllı bir kent olmalıyız. Kentli olmalıyız. Kentli bilinci ile hareket etmeliyiz.

Yakın gelecekte yeni tüneller ve yollarımız tamamen devreye girecek. Kıbrıs’a içme ve sulama suyu verilmeye başlandı. Büyük projeler ardı ardına devreye girmekte. Yeni iskele yapım aşamasındadır. Anamur’un geopolitik önemi artmaktadır. Bu Anamur için yeni ve kritik bir döneme girileceğinin işaretleridir. Bu seçim adeta otobandan önce son çıkıştır. Böyle bir şans bir daha gelmeyebilir. Anamur için değişim ve gelişim zamanıdır, kırılma noktasıdır. Şayet bu gelişmeler ranta kurban edilirse geçmiş olsun. Anamur’u kaybederiz. Çanlar Anamur için çalmaktadır ve hızla Anamur’a çağ atlatacak adımları atmak gerekmektedir. Bu işin yolu da iyi bir ‘’Belediyecilikten’’ geçmektedir.

Belediyecilik, profesyonel olarak yapılması gereken büyük oranda teknik bir iştir. Detaylı, analitik beceri istiyen zor ve ciddi bir iştir. Problem çözme yeteneği ve iş yapma becerisi üst düzey bir yapılanma, organizasyon ve koordinasyon ister.

Oysa, Anamur’da Belediyecilik projecilik üzerine kurulmuştur. Projeyle yatar projeyle kalkarız.

Oysa proje denilen şey aslında anlamlı, ekonomik ve bir ihtiyaca hizmet etmelidir. Mutlaka sosyo ekonomik bir amaca hizmet ediyor olmalıdır. Hatta bir belediye başkanının bir proje yapmadan önceki ilk görevi kentine kalıcı zarar vermemek olmalıdır. Yapacağı ilk işler su, kanalizasyon, çöp gibi altyapı işlerini aksatmadan hizmet vermek olmalıdır. Bir belediye başkanının sınıfı geçmesi için de bu gerekli ve zorunlu şartlar olmalıdır. Rutin işlerden sınıfta kalan bir belediye başkanının proje yapmaktan vazgeçmesi gerektiği gibi o koltukta da oturmaması gerekir. Proje yapma lüksü sınıfı geçer not alarak geçen belediyelerin sınıfın parlak öğrencilerinden olmak için başvuracağı bir sonraki aşama olmalıdır.

Günümüzde ve belediyecilikte bir proje çılgınlığı vardır. Alt alta onlarca projeyi listeleyince görevimizi yapmış kenti kurtarmış oluyoruz. Oysa projeler isimleriyle, başlıklarıyla değil hayatımıza getireceği etkilerle, hayatınızı nasıl değiştireceği noktasından hareketle anlatılmalıdır. Projeler teknik bir detay ve yol haritasında birer mihenk taşı olup halkı ilgilendiren tarafı sadece hayatlarının ne yönde nasıl değişeceğidir. Dolayısıyla, ne proje sayısının, ne proje maliyetlerinin kentin geleceğinde ne kadar katma değer kazandıracağında önemli parametreler değildir. Tamamen anlamsız da değildir belki ama haddinden fazla anlam ve önem yüklemek büyük hatadır. Değilse hayal ile başlayan herşey büyük bir hüsranla son bulabilir.

Misyon & Vizyon

Bu kadar projeden bahsettikten sonra size ne tür projelerim olduğundan bahsediyor olmayacağım elbette. Size yapacağımız projeler neticesinde nasıl bir Anamur’da yaşayacağınızı anlatacağım. Belki 5, belki 50 belki de 500 proje ile bunlar gerçekleşecek ama bu vatandaş için sadece teknik bir detaydan ibaret olacaktır.

Öncelikle, Anamur’un kaybettiği yılları geri vereceğiz. Ve elbette, ötesine geçeceğiz.

Sevgili Anamurlular ve yaşamak için Anamur’u seçen dostlar. Doğanın tüm güzelliklerini sunduğu, Mamureyle, Ören ile taçlandırıp, Akdeniz ile coşturduğu bu güzel kenti, ekip ruhu ile hep birlikte yönetip, Anamur’a yakışan en doğru ve en güzel projeleri üreterek, Anamur’un ve Anamur’luların hak ettiği tüm hizmetleri sunacak, Anamur’u bir marka kent yapacağız. Evet, bu güzellikleri hep birlikte hayal edip, hep birlikte yaşayacağız. Hep söylendiği gibi, bütün büyük işler bir hayal ile başlar ve bizler o hayallerimizin peşinden koşacağız.

Şimdi sizlere Anamur genelinde ne tür işler yapacağımızı sizlere başlıklar halinde anlatıyor olacağım.

  1. Çöp, kanalizasyon, su, elektrik, yol gibi tüm altyapı işleri önceliğimiz olacak. Hayati ve temel ihtiyaçlar karşılanmadan anlamsız harcamalar, hayali işler peşinde koşmayacağız.
  2. Anamur’u her yönüyle kendi kendine yeten bir kent haline getireceğiz. Kendi kaynaklarını yaratabilen kaynaklarını yönetebilen bir anlayış içinde olacağız
  1. Anamur’un il olabilmesi için gerekli tüm altyapı ve fiziki şartları yerine getireceğiz. Ekonomisinden, tarımına, turizminden siyasetine kadar örnek bir ilçe olup kent ve kentli olmayı başaracağız.
  2. Kalkınma en öncelikli konumuz olacak. Anamur gerçeğine uygun bir kalkınma modeli geliştireceğiz. Kalkınacağız, bunun başka bir yolu yok. İş ve istihdamı ivedilikle çözeceğiz. Katma değer üreteceğimiz işlerin peşinde koşacağız.
  3. Türkiye’nin en akıllı kentlerinden biri olacağız. Tüm belediyecilik hizmetlerinde en üst seviyede teknolojiden faydalanıyor olacağız. Akıllı kent ve elektronik belediyecilik konsepti ile tanışacağız.
  4. Ekolojik ve yeşil bir kent yaratacağız. Çevreyle dost ve barışık olacağız. Çevreden asla ödün vermeyeceğiz. Arıtma tesisi, tarımsal atık geri dönüşüm tesisi gibi çevre için ne tür altyapılar gerekiyorsa elimizden geleni ardımıza koymayacağız. Caretta’ların da Anamur’lu olduklarını herkese öğreteceğiz. Çevre bilincini Anamur’da yeniden inşa edeceğiz. Balık çiftliklerine izin vermeyeceğiz.
  5. Çevre dostu tüm enerji kaynaklarından maximum düzeyde faydalanacağız. Güneş, su, rüzgar ve dalga enerjisinden faydalanacağız. Dünyayı takip edeceğiz. Orada ne varsa getireceğiz, öncüsü olacağız, gelişmesi için her türlü katkıda bulunacağız. Bu konuda teşvikler, projeler üreteceğiz.
  1. Kültür ve sanat konusunda 50 yıllık geri kalmışlığımızı aşacağız. Yazlık sinemalar, bilim ve sanat merkezlerimiz olacak. Tiyatrolar oynanacak, senfoni konserleri verilecek.
  2. Spor tesislerimiz, kurslarımız olacak. Müsabakalar düzenleyecek, sporcular yetiştirilmesine ön ayak olacağız. Bütün yıla yayarak yılın her ayı ulusal ya da uluslararası bir sportif müsabakaya ev sahipliği yapacak şekilde yamaç paraşütü, kayalıktan atlama, dalış, zıpkınla avcılık, trekking, triatlon, plaj voleybolu, plaj futbolu, orientering, moto kros gibi coğrafyamıza uygun sportif yarışlar düzenleyeceğiz. Doğa sporlarının ve macera tutkunlarının merkezi yapacağız.
  3. Yurtlar yapacağız. Çocuklarımızı kökeni ve içeriği belli olmayan yurtlara teslim etmeyeceğiz. Aynı şekilde yaşlı ve kimsesizlere kucak açacağız. Kadın sığınma evlerimiz olacak. Çaresiz ve kimsesizlerin yanında olacağız.
  4. Estetik bir kent için, güzel bir Anamur silüeti için kentsel dönüşüm yapacağız. Anamur’un büyüsünü, tılsımını bozan tüm etkenleri ortadan kaldıracağız. Anamur’a uygun genel bir mimari anlayışı oluşturulacak. Betonlaşmanın ve çarpık yapılaşmanın hızla önüne geçeceğiz. Aşamalı olarak seraların yarattığı görüntü kirliliğinden de kurtulacağız. Bu sorun çiftçimizin değil artık Belediye’nin ve Anamur’un ciddi bir sorunudur.
  5. Tarıma dayalı bir sanayi kurulacak. Daha çok çalışıp daha çok üretmenin yöntemlerini araştırıcağız. Hep birlikte katma değer üreteceğiz.
  1. Alanya ile Gazipaşa ile karşılaştırılmak yerine dünya ölçeğinde St Tropez’le, Porto Rico ile, Rodos ile, Nice ile yarışır hale geleceğiz. Anamur’u dünyaya açacağız.
  2. Şehir merkezi sıkışmış durumda. Süklüm püklüm bir çarşımız var. Park sorunu ciddi boyutta. Yeni şehir merkezleri inşa edeceğiz. Bu merkezler arasında araç trafiğinin olmadığı meydanlar inşa edeceğiz. Küçük bir çocuğun bile güvenle gezebileceği Anamur’un yeni buluşma noktalarını inşa edeceğiz.
  3. Anamur genel olarak dar bir coğrafyada sıkışmış durumda. Toprağı ve yaşam alanı sınırlı bir kent. Kafanıza göre genişleyebileceğimiz bir kentte yaşamıyoruz. Anamur’un önünü açacağız. Köylerle, beldelerimizle bütünleşeceğiz. Köylerimizi, yaylalarımızı cazibe merkezi haline getireceğiz. Yaylalarımızı iç turizme açacağız. Tarımıyla, turizmiyle, doğasıyla öne çıkan köylerimizi bulap çıkaracağız. Köylerden Anamur’a değil, Anamur’dan köye göçü sağlayacağız. İleride il olduğumuzda ilçe olacak belde adaylarımızı yaratacağız, hazırlayacağız. Anamur’un yükünü hafifleteceğiz.
  4. Gölge ve serin bir kent yaratacağız. Hiç yeşil bir alanımız yok. Çarşıya çıktığınızda soluklanacağız bir gölgelik yok. Tanıdık bir esnaf arkadaşınız ya da tanıdığınız yoksa haliniz hepten harap. Kimse gerçek bir işi, ihtiyacı olmadan çarşıya çıkmamak için uğraşıyor. Gölge ve serin bir kent yaratacağız.
  5. Su hayattır, candır. Anamur’a yapılan en büyük hizmet eski yıllarda Devlet Su İşleri tarafından yapılan kanallarımızdır. Zamanının ötesinde bir iştir gerçekten.Sadece sulama kanalı olarak değil ulaşım için, keyif için, serinlik için, estetik için de kanallarımızı kullanıyor olacağız. Niçin kanallarımızda kısmi kontrollü açık havuzlar olmasın. Suların şırıl şırıl aktığı, kanallarla bezeli bir Anamur olacak.
  1. Balıkçılığımızı yeniden canlandıracağız. Geriye giden denizciliğimizi yeniden kurtaracağız. Artık eski havasını yitiren kabotaj bayramlarımızı daha renkli ve coşkulu kutluyor olacağız. En ucuz ve en taze balığı Anamur’da yiyeceğiz. Balıkçılığımızı ve denizciliğimizi geliştireceğiz. Yeni iskele inşatı ile birlikte kurulacak marina ile birlikte yat turizmini canlandırmak için gerekli adımları atacağız. Bu sayede Kıbrıs ile en yakın noktada bulunmanın avantıjını kullanarak dostluğumuzu ve ticaretimizi arttıracağız. Girne-Anamur arasında ilk deniz uçağı seferini başlatmak için uğraşacağız.
  2. Kale’den Ören’e tüm kumsalı yürüyerek yalın ayak geçebileceksiniz. Her yerde her noktada engelsiz bir Anamur inşa edeceğiz. Trafiksiz, sessiz, engelsiz bir raylı ulaşım ağını bisiklet yolları ile destekleyerek sahil boyunca kuracağız.
  3. Pulludan, Ören’e Anamur’un çehresini değiştireceğiz. Anamur’a gelen, Anamur’dan geçen herkes Anamur’un o kendine aşık eden siliüeti ile tanışacak. Anamur’un tüm tarihi ve doğa güzelliklerine yönlendireceğiz. Geçici misafirlerin, yolcuların, durup konaklaması ve bir daha gelmesi için tüm cazibemizi ortaya koyacağız.
  4. ‘’Cittaslow’’ yani yavaş şehir sakin şehir anlamına gelen oluşum 1999 yılında İtalya'da kurulmuş uluslararası bir belediyeler birliğidir. Kelime kökeni İtalyanca "Citta(Şehir)" ve İngilizce "Slow (Yavaş)" kelimelerinin birleşmesiyle türetilen Cittaslow, "Sakin Şehir" anlamında kullanılmaktadır. Yavaş Hareketi'nin bir parçası olarak bilinmektedir. Cittaslow Uluslararası Birliği'ne üye olmayı ve Anamur’un sakin şehir konseptine ve felsefesine uygun şekilde gelişmesini sağlayacağız.

Nasıl bir başkan olacağım ?

  • Klasik bir siyasetçi gibi hamasi laflar, büyük sözler etmeyeceğim. Tutamayacağım, hayali sözler de vermeyeceğim.
  • Ne biliyorsam, neye inanıyorsam sizlere sadece doğruyu söyleyeceğim.
  • Kamu kaynaklarını asla kendi çıkarlarım için kullanmayacağım gibi kamu kaynaklarının çar çur edilmesine de asla göz yummayacağım.
  • Her işi tek başına yapmış gibi poz vermeyeceğim. Olur olmadık her yerde resimlerimi sergilemeyeceğim.
  • Her açılış, her tören, her cenaze, her düğün dolaşıyor olmayacağım. Muhtemelen çalışıyor, üretiyor olacağım.
  • Göreve liyakati en ön planda tutacağım.
  • Hizmette hiçbir vatandaşımızı ayırt etmeyeceğim.
  • Adaletli olacağım, adaletin sağlanması için elimden gelen herşeyi yapacağım.
  • Halkın, vatandaşın hakkını ve çıkarlarını kendi hakkımdan daha fazla gözeteceğim.
  • Çalmayacağım, çaldırtmayacağım.
  • Bireysel zenginler yaratmaktan ziyade halkın genel refahı için çabalayacağım.
  • CHP’nin altı okundan ve Atatürk’ün yolundan asla ayrılmayacağım.

Kapanış

Hepimiz Anamur’da doğduk, büyüdük ve bu toprakları vatan saydık, memleket belledik. Maalesef, dünya değişti, gelişti, Türkiye değişiyor ama Anamur’umuz değişmiyor ve gelişmiyor. Akdeniz medeniyetlerinin merkezindeki Anamur zamanla hiçbir vizyonu ve hedefi olmayan, günün zor kotarıldığı, zamanının ve çağının gerisinde kalmış bir ilçe konumuna gerilemiştir.

Böyle gelmiş ancak böyle gitmemelidir. Çözüm, yine Anamur’un derinliklerinde saklıdır. Bu gidişatı Anamur’un en büyük serveti olan yüksek seciyeli, çalışkan ve sıcak insanlarıyla değiştirmek ve Anamur’a çağ atlatmak mümkündür. Anamur’un dinamiklerini harekete geçirerek hayalini kurduğumuz, dünyanın tanıdığı bir Anamur’u hep birlikte kurmak için Anamur’un kaybedilen yıllarını geri vermek için var gücümle çalışmak için ben hazırım.

Sizleri Anamur’un geleceğine ve yarınlarına sahip çıkmaya çağırıyorum.

Son Sözler

  • Doğru kaynak yönetimi ve dürüst hizmet anlayışıyla,
  • Canla başla çalışarak,
  • Evrensel ve çağdaş değerler ışığında,
  • Akılcı ve bilimsel yöntemlerle,
  • Büyük bir aşk ve tutkuyla bağlı olduğumuz Anamur’u,
  • Hak ettiği ve hayal ettiğimiz yerlere taşımak için,
  • Hep birlikte, el ele, başarmak için yola çıkıyoruz.
  • Anamur Belediyesinde CHP bayrağı dalgalandırmak isteyenler,
  • Anamur’a gönlünü ve ömrünü verenler,
  • Hayallerinizi özgür bırakın, Hayalleriniz hedefimizdir.

Saygılarımla,

Özgür ÖZUĞUR

CHP Anamur Belediye Başkan A.Adayı

foto_01.jpgfoto_02.jpgfoto_03.jpgfoto_06.jpg

 

 

Bu haber toplam 3033 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • HİDAYET KILINÇ'DAN AÇIKLAMA GELDİ02 Nisan 2024 Salı 16:50
  • ANAMUR'UN YENİ BAŞKANI DURMUŞ DENİZ01 Nisan 2024 Pazartesi 11:52
  • DURMUŞ DENİZ'İN BÜYÜK KONVOYU İPTAL EDİLDİ28 Mart 2024 Perşembe 21:55
  • SEÇİM KİRLİLİLİĞİ08 Mart 2024 Cuma 22:20
  • BAŞKAN KILINÇ'DAN BÜYÜK PROJE SÖZÜ25 Şubat 2024 Pazar 16:02
  • İYİ PARTİ LİSTESİ BELLİ OLDU21 Şubat 2024 Çarşamba 13:13
  • MHP MECLİS LİSTESİ BELLİ OLDU20 Şubat 2024 Salı 17:41
  • CHP MECLİS LİSTESİ BELLİ OLDU20 Şubat 2024 Salı 17:34
  • CHP TAM KADRO, TAM YOL İLERİ07 Şubat 2024 Çarşamba 00:50
  • BAŞKAN KILINÇ TALEBİ HEMEN YERİNE GETİRDİ05 Şubat 2024 Pazartesi 16:47
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862