• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İçel 21 °C

Kocamaz'dan Anamur'a bayram hediyesi, 4 yeni otobüs

Kocamaz'dan Anamur'a bayram hediyesi, 4 yeni otobüs
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’dan Anamur’a bayram hediyesi, 4 adet sıfır km otobüs oldu. Otobüsler, teknik özellikleri bakımından dikkat çekiyor.

Haber Merkezi - Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz göreve geldiği günden bu yana hizmetleri ara vermeksizin sürüdürüyor.

Göreve gelir gelmez Yeşil Mersin parolasıyla Mersin genelinde yeşillendirme çalışmalarını başlatan Başkan Burhanettin Kocamaz, sosyal ve kültürel etkinliklerin yanı sıra Mersin Merkez’de Mersin’in trafiğine çözüm üretmek için Tulumba Köprüsü’nü yıkarak yeni altgeçitlerin yapımına da başladı. Sinekle mücadelede topyekün mücadele başlatılırken toplu taşıma konusuna büyük önem veren Başkan Burhanettin Kocamaz, Mersin Merkez ve İlçelerde kullanılmak üzere toplam 100 otobüsü Mersin’e kazandırdı.

"Biz temeli olmayan, temelden de aşağıda bir Mersin teslim aldık, Mersin’i öncelikle bu temel seviyesine çıkartıp hep birlikte projelerin temellerini atacağız. Mersin’e büyük projeleri kazandıracağız. Mersin’de 3 yıl içerisinde yolu olmayan köy kalmayacak" diyen Başkan Kocamaz, Mersin genelinde kullanıma sunulan sıfır km toplu taşıma araçlarından 4’ünü Anamur’a yolladı.

Sıfır km gelen 4 yeni otobüs teknik özellikleri ile dikkat çekiyor. Yeni otobüslerde yer alan en önemli özelliklerden bazıları ise; otomatik kapılar otobüs hareket edince kendiliğinden kapanıyor. Kapılar ve otobüs içi şöför tarafından kameralar ve ekran vasıtasıyla takip ediliyor, otomatik kayıt yapılıyor. Otobüsler otomatik vites ve güçlü bir güvenlik paketine sahip. 30 kişi oturan ve 20 kişi ayakta olmak üzere yolcu taşıyabiliyor. Tamamı klimalı. Engelli biniş ve iniş sistemleri mevcut. GPS ile otobüsler takip ediliyor. Çevreci motor ve minimum yakıt tüketimine sahip otobüsler yolculara konforlu bir ulaşım sağlıyor.

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın kendileri tarafından iletilen hiçbir isteği geri çevirmediğini, Anamur’un ihtiyacı olan 60’a yakın kepçe, kamyon, beko looder, sinekle mücadele araçları, binek araçlar, arazözler, vidanjörler ve ambulansın Anamur’a geçtiğimiz 1 yıl içerisinde gönderildiğini, son olarak toplu taşımayı rahatlatacak ve yeni hatlar açılmasına olanak sağlayacak 4 otobüsün de Başkan Burhanettin Kocamaz tarafından Anamur’a yollandığını kaydetti.

Başkan Türe, Anamur’a gönderilen 60 araç ve son olarak Anamur 9. Uluslararası Kültür ve Muz Festivali’ne yapılan 75.000 TL nakit destek için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a  Anamurlular adına teşekkür etti.

4 adet sıfır km toplu aşıma aracı ilk seferlerini Mersin Büyükşehir Belediyesi Anamur Koordinasyon Müdürü Mehmet Ünal Erdal’ın araçları teslim alması sonrası Şehir Merkezi - İskele arasında gerçekleştirmeye başladı.

dsc_7084.jpg

dsc_7092.jpg

dsc_7095.jpg

dsc_7097.jpg

dsc_7104.jpg

dsc_7117.jpg

Bu haber toplam 2556 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862