• BIST 9891.05
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İçel 26 °C

Yenişehir’de Toplum Liderleri Yetişiyor

Yenişehir’de Toplum Liderleri Yetişiyor
Yenişehir Kaymakamlığı'nca uygulanan Toplum Liderleri Yetişiyor Projesi devam ediyor.

Haber Merkezi - Yenişehir Kaymakamlığı tarafından ’Çatışmıyoruz, Tartışıyoruz’ vurgusuyla uygulanan ’Toplum Liderleri Yetişiyor’ projesi kapsamında, ’Uygarlığın gelişiminde fen bilimleri mi, yoksa sosyal bilimler mi etkili?’ konusu tartışıldı.

Program, Yenişehir Kaymakamı Mustafa Özarslan, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Kamil Çelebiyılmaz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin katılımı ile gerçekleşti. ’Uygarlığın gelişiminde fen bilimleri mi, yoksa sosyal bilimler mi etkili?’ konulu münazarayı, seyirci olarak katılan 65 okul müdürünün oylaması sonucu ’Fen Bilimleri’ni savunan öğrenciler kazandı.

Özarslan, toplantıda yaptığı konuşmada, kaymakamlık tarafından ilçede bulunan kamu ve özel okullarda 2015-2016 eğitim-öğretim yılı boyunca uygulanacak olan ’Toplum Liderleri Yetişiyor’ projesinin rutin bir proje olmadığını belirterek, "Tartışmalar okul içindeki sınıflar arası yapılıyor. Böylece daha katılımlı ve oylama, dinleyici olan, akranları olan sınıf arkadaşları yapıyor. Ancak bugün oylamayı, 65 okul müdürümüz yaptı. Amacımız, çocuklarımızın çatışmadan ve şiddet kullanmadan fikirlerini ifade etmesini sağlamak. Tartışma projemizi hazırlarken gelişmiş ülkelerin okullarında ve üniversitelerinde kullanılan içerik ve usullerden faydalandık” dedi.

Özarslan, münazaraya katılan bütün öğrencilere ışıklı küre hediye etti.

Bu haber toplam 1194 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862