• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İçel 19 °C

2015 Gençlik Kampları Mersin’de açıldı

2015 Gençlik Kampları Mersin’de açıldı
Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘2015 Gençlik Kampları’ resmi açılış töreni Mersin’de yapıldı.

Haber Merkezi - Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından ücretsiz olarak düzenlenen deniz ve doğa kamplarından bu yıl yaklaşık 50 bin genç faydalanacak.

Mersin 2015 yılında Silifke Kapızlı da bulunan 23 Nisan Gençlik Kampı, İçişleri Gençlik, Ekonomi Gençlik ve Tarım Gençlik kampları olmak üzere dört kamp merkeziyle hizmet verecek. Ayrıca kamplara katılan gençlerin seyahat ve sağlık sigortası Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılacak.

2015 Gençlik Kampları resmi açılış töreni Silifke Kapızlı Ekonomi Gençlik Kampında Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Vekili Emre Kaçar, Mersin Vali Yardımcısı Cezmi Türkgöçer, Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı İbrahim Sezgin, Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekilimiz Ahmet Tarakçı, Şube Müdürlerimiz, İl Müdürlüğü Antrenörleri, kamp uzmanları ve bin 200 kampçı gencin katılımı ile yapıldı.

Açılışta konuşan Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Tarakçı, ülkenin en dolu kamplarına ev sahipliği yapmaktan memnun olduklarını belirterek, “Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Vekilimizin katkılarıyla bu kamplar sizler için hazırlandı. Sevgili gençler içinizden bir çoğunuz ilk kez deniz görüyorsunuz, ilk kez ailelerinizden uzak kalıyorsunuz, böyle bir kampa ilk kez katılıyorsunuz bunun keyfini çıkarın. Sizler bizim nesillere göre çok şanslısınız tadını çıkarın, doyasıya eğlenin ve buradan mutlu bir şekilde ayrılın. Bu kampların ilimizde ve ülkemizde düzenlenmesinde gençlik ve spor bakanımıza, müsteşarımıza ve her şeyi titizlikle takip eden çok değerli gençlik hizmetleri genel müdür vekilimize, sayın valimizin önderliğinde çok kıymetli Silifke Kaymakamımıza ve emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

Mersin Vali Yardımcısı Türkgöçer ise okulların henüz kapanmadığını ama Bakanlığın büyük bir sorumluluk örneği göstererek gençleri buralara kadar getirerek örnek işler yaptığını ifade etti. Türkgöçer, “Geleceğimizin teminatı olan siz gençlerimizin bu kamplarda hem beden hem ruh sağlığı ve düşünce eğitiminizin gelişimi için açılan kaplar. Günün hemen hemen her saati program dahilinde kamp dönemi boyunca güzel bir yaşam süreceksiniz. Yapılan eğitici, öğretici ve sportif aktivitelerden çok güzel anılarla ayrılacaksınız. Biz sizleri ilimizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerde belki Anadolu coğrafyasının dört bir tarafından gelen insanlar olarak burada birbirinizle kaynaşacak, birbirinizi anlayacak ve evlerinize döndüğünüzde ailelerinize ve arkadaşlarınıza anlatacaksınız. Devlet sizlere her türlü imkanı veriyor.

Sizlerinde gayretleriyle iyi yurttaşlar olacaksınız. Kampınız hayırlı uğurlu olsun. Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz sizlerin bütün ihtiyaçlarınızı karşılamakta, sizlerin huzurunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İyi bir kamp dönemi geçirmenizi diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından program halk müziği, halk oyunları gösterisi, il müdürlüğü antrenörlerinin gençler için on branşta hazırladıkları spor istasyonları, akşam yemeğinin ardından şiir dinletisi ve gecenin sürprizi Şanlıurfa Gençlik Merkezi Sıra Gecesi Grubunun konseriyle son buldu.

Mersin’de yapılan yaz deniz kampları 15 Eylül’e kadar sürecek.

Kaynak: Çukurova Gazetesi

Bu haber toplam 1731 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862