• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İçel 30 °C

Akdeniz Belediyespor U19 takımı Türkiye 2’ncisi oldu

Akdeniz Belediyespor U19 takımı Türkiye 2’ncisi oldu
Akdeniz Belediyespor Kulübü Futbol branşında yurt çapında elde ettiği başarılara bir yenisini daha ekleyerek kente bir kupa daha getirdi.

Haber Merkezi - Genç sporculara yönelik çalışmaları ve çeşitli kategorilerde elde ettiği sportif başarılarla dikkat çeken Akdeniz Belediyespor, bu çalışmalarının meyvesini toplamaya devam ediyor.

Akdeniz Belediyespor Kulübü Futbol Şubesi bünyesindeki U19 takımı, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından düzenlenen ve geçtiğimiz hafta sonu Denizli’de 4’lü final müsabakaları yapılan Türkiye Şampiyonası'nda 2’nci oldu. Yurt genelinde bin 245 U19 takımı arasından şampiyonaya katılmaya hak kazanan 135 takımın mücadele ettiği Türkiye Şampiyonası'nda Mersin temsilcisi Akdeniz Belediyespor, İzmirspor, 1461 Trabzon ve Gaziosmanpaşa ile birlikte 4’lü finale kaldı.

Müsabakalarda ilk olarak 1461 Trabzon ile eşleşen Akdeniz Belediyespor, rakibini 1-0 yenerek adını finale yazdırdı. Gaziosmanpaşa’yı 2-1 yenen İzmirspor’la final maçını yapan Mersin temsilcisi, sahadan 3-0 yenik ayrılarak 2’nci oldu. Akdeniz Belediyespor'a kupasını, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu ve Denizli Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Ruşen Uzunoğlu takdim etti.

“Güç koşullara rağmen başardınız”

Öte yandan kente dönen U19’lar Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve M. Fazıl Türk’ü ziyaret ederek kupa sevincini paylaştılar.

Ziyarette Eş Başkanların yanı sıra Akdeniz Belediyespor Kulübü Başkanı Fayik Eroğlu, Futbol Takımları Genel Koordinatörü Mehmet Akar ile futbol teknik heyeti de hazır bulundu.

Türkiye genelinde bu lige binin üzerinde takımın katıldığını hatırlatan Futbol Takımları Genel Koordinatörü Mehmet Akar, kendi liglerinde şampiyon olan 135 takımını Türkiye Şampiyonasına katıldığını belirtti. Birinciliği şanssız bir biçimde kaybettiklerini dile getiren Akar, “Önemli oyuncularımızdan dördü şampiyona sırasında ciddi şekilde hastalandı. Ayrıca final maçları biraz sert geçtiğinden dolayı ilk maçımızda 3-4 oyuncumuz da sakatlandı. Geçtiğimiz yıl Türkiye 3’üncüsü olmuştuk, bu yıl 2’nci olduk. İnşallah önümüzdeki sene şampiyonluk kupasını getireceğiz. Tüm şampiyona boyunca centilmenliğimizden de asla taviz vermedik” dedi.
 
Kendisinin iddiası yüksek bir yapı ve kişiliğe sahip olduğunu ifade eden Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, aynı tutumu futbolculara da önerdi.

Böylece başarıya ulaşmada gençlerin önüne çıkabilecek engellere karşı daha dirençli olacaklarını vurgulayan Eş Başkan Mutlu, “Sadece yarışma değil, yaşam hedefinizin yüksek olması önemlidir. Özellikle emek ve alın terinizden ötürü sizleri tebrik ediyorum. Sporun ırkçılığı ortadan kaldırdığını, insanları birbirine yaklaştırdığını bilen biri olarak bu dönemde spora yönelik yatırım ve yaklaşımlarımızı bir adım öteye taşıyacağız. Tekrardan sizleri ve hocalarınızı kutluyor, başarılarınızın devamını diliyorum” şeklinde konuştu. Eş Başkan Mutlu, kulüp yetkililerinden kız çocuklarının spora daha fazla yönlendirilmesi noktasında çalışmalar yapmasını da istedi.

Ziyaretin sonunda Eş Başkanlar ve sporcular kupayla birlikte anı fotoğrafı çektirdi.

29052015-3.jpg

29052015-2.jpg

29052015-1.jpg

Bu haber toplam 1983 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862