• BIST 9104.98
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İçel 26 °C

Anamur'dan KKTC'ye giden su, Kıbrıs Rum Basını'nda

Anamur'dan KKTC'ye giden su, Kıbrıs Rum Basını'nda
Denizin 250 metre altından Anamur'daki Alaköprü Barajı'ndan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne borular ile giden su, Ada’ya ulaştı. Suyun Ada'ya ulaşması sonrası Kıbrıs Rum gazeteleri de konuya geniş yer verdi.

Haber Merkezi - “Asrın Projesi” olarak adlandırılan Mersin'in Anamur İlçesi'nden KKTC’ye “Su Temin Projesi’nde” Anamur'dan KKTC’ye su pompalanmaya başlanması konusunda Milliyet Gazetesi'nde yer alan haber, bugünkü Rum gazetelerinde de geniş şekilde yer aldı.

Kıbrıs Rum Kesimi'nin en yüksek tirajlı gazetesi olan Fileleftheros, “Su Geldi, Elektrik Aranıyor” başlıklı haberinde, projenin uygulanması ve pompa istasyonlarını çalışmasıyla birlikte elektrik enerjisine olan ihtiyacın artacağını ve bu nedenle Rum Elektrik İdaresi AİK’ten elektrik talep edilmesinin beklendiğini iddia etti.

Gazete, “Su İşgal Bölgelerine Ulaştı” başlığıyla iç sayfadan geniş yer verdiği haberinde ise, konu hakkında bilgisi bulunan kaynakların, teknik meselelerin haricinde, projenin hayata geçmesiyle, elektrik enerjisine olan ihtiyacın artacağını ifade ettiklerini aktardı.

Türk tarafının, elektrik şebekelerinin birleştirilmesi konusunda müzakerelerde varılan anlaşmayı hızlı bir tempoyla ileriye götürmesinin sebebinin bu olduğunu iddia eden gazete, bu gidişata yönelik olarak, biri Larnaka, biri de Athalassa olmak üzere iki deneme yapıldığını öne sürdü.

Üçüncü bir testin de başka bir bölgede yapılacağını ifade eden gazete, devamla Rum Yönetimi’nin projenin hayata geçirilmesiyle ilgili bütün adımları takip etmekte olduğunu ekledi.

Haber, Simerini gazetesinde “Türkiye’den Su Geldi… Erdoğan Su Hattıyla İlgili Tören İçin İşgal Bölgelerine Gidecek”, Alithia’da “Türkiye’den Gelen Su Girne’ye Ulaştı”, Politis’te “Erdoğan’dan Açılış… Türkiye’den Gelen Su Girne’ye Ulaştı”, Haravgi’de ise, “Türkiye’den Su Geldi” başlığıyla yer buldu.

İşte, Simerini Gazetesi'nin haberi:

su-2.jpg

su-1.jpg

Kaynak: Gündem Kıbrıs

Bu haber toplam 2204 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862