• BIST 8740.24
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • İçel 17 °C

BELEDİYE BAŞKANI KAMUOYUNU YANILTIYOR

BELEDİYE BAŞKANI KAMUOYUNU YANILTIYOR
CHP Belediye Meclis üyesi Ali Kubilay ERDAL, meclis toplantısında yapılması planlanan piknik alanı hakkında Belediye Başkanı Hidayet KILINÇ'ın yanlış bilgi aktardığını söyledi.

Anamur Belediye Meclisinde yapılan görüşmelerde CHP li Meclis üyesi veteriner hekşm Ali Kubilay ERDAL  Cerenler mevkkinde kumun üstünün doldurularak piknik alanı yapılması için başlatılan çalışmada Belediye Başkanı Hidayet KILINÇ'ın ne olduğu belli olmayan harita ile açıklama yaptığını ve vatandaşa yanlış bilgi aktardığını söyledi. ERDAL'ın konuşması şu şekilde devam etti: 

Biz CHP’li meclis üyeleri olarak, ilk meclis toplantımızdan bu yana hizmet etme anlamında Belediye Başkanı’nın önünü açtık. Bunu borçlanma yetkisi verirken de yaptık, diğer başka kararlar alınırken de yaptık ve bundan sonra da şeffaf hizmetler için de yapmaya devam edeceğiz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.
Bizler siyasi görüş bakımından muhalif olmamıza rağmen, yapıcı, kırıcı olmayan, birbirini rencide etmeden siyaset yapacağımızı ilk günden söyledik. Bunun böyle olduğunu sayın Belediye Başkanı Hidayet Kılınç Bey de birkaç kez dile getirdi, uyumlu bir belediye meclisiyle çalıştığını ve bundan mutlu olduğunu söyledi.
Bu bağlamda sayın Kılınç’ın talihsiz beyanat ve hamleleri Anamur’a hizmet yolunu kapatmaktan öte değildir. Bu beyanat ve hamleleri CHP’li meclis üyeleri olarak kınıyor, ‘düşman’ olarak nitelendirilmemizin bizleri ne denli rencide ettiğini bilmenizi istiyoruz. Şu konularda Anamur halkını ve meclisi bilgilendirmek istiyoruz:

  • Sayın Kılınç’ın Cerenler mevkisinde yapmaya çalıştığı mesire yeri ve park alanı için facebook sayfasında görüleceği üzere ‘kamuoyuna duyurulur’ başlığı altında bir metin ve ne olduğu belirsiz koordinatlı kroki koyarak kamuoyunu yanıltan bilgi vermiştir. Oysa ki Anamur Belediyesi’nin personeli ve imkanları çerçevesinde detaylı bir imar planı üzerinde mahalle, ada, parsel, kıyı kenar çizgisi, kumsal gibi bilgilerin bulunduğu bir krokiyle açıklama yapması beklenirdi.

 

  • Bu dünya sadece insanların değildir. Diğer canlıların da yaşama ve üreme hakları vardır. Buna saygılı davranmak insanlık görevidir. Hele ki soyu tükenmekte olan bir canlının yumurta bırakmak için geldiği ender bir bölgede yaşıyorsak daha da dikkatli davranmak zorundayız. Keşke Anamurumuzun ismini caretta carettaların rehabilite edildiği, insanların bilinçlendirildiği ve bunların da belediye eliyle yaptırıldığı bir örnek kent olarak duyurabilseydik. Dünyadaki ve Türkiye’deki bütün çevreci kurum ve kuruluşların bu bağlamda gıpta ile baktıkları bir belediye olabilseydik.

 

  • Bu park ve mesire alanının belirlenirken Tarım ve Orman Bakanlığı ile Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nden bir olur yazısı alınıp alınmadığının meclis ile paylaşılmasını istiyoruz. Alındı ise o yazının bizlere verilmesini istiyoruz.

 

  • Bizler, başkanın Anamur için mesire yeri ve park alanı yapmasına asla karşı değiliz. Aksine desteklemekteyiz. Ama bu bölgenin Pullu gibi, Dikilitaş gibi yada belediyenin parklarında yapılmasını, buraların hem korunup hem de halka hizmet vermesini, belediyece istihdam yaratılmasını istiyoruz. Ama bunu yaparken doğaya ve diğer canlılara zarar vermemesi taraftarıyız.

 

  • Sayın Başkan’ın yapmaya çalıştığı mesire ve park alanı görüleceği üzere kıyı kenar çizgisi altında ve kumsaldadır. Bu yer hakkında Kıyı Kenar ve Doğal Sit Alanı içinde olup olmadığı, caretta caretta ve nil kaplumbağalarının üreme alanı içinde olup olmadığı, kum zambaklarının üreme alanı olup olmadığı hususunda herhangi bir araştırma yapılmadan, kurumlardan görüş sorulmadan, talan edercesine kazı, hafriyat, tesfiye gibi işlem yapılmasına önce insan, sonra Anamurlu olarak kesinlikle karşıyız.

Diğer yandan konuşmanın devamında İskele mevkiindeki çay bahçelerinin kiralama alanlarının 6 m2 olduğu ancak sahilleri işgal ettiklerini belirterek şöyle devam etti;


İskele’deki mesire alanlarının halk tarafından kullanılamıyor olması göz önündedir. 6 metrekare ile sınırlı kullanım alanına sahip büfelerin 10 katı kullanım alanına genişlemesi, sahilin şezlonglarla kaplanması konusunda belediyenin duyarlı olmasını istiyoruz. O bölgelerin düzenlenmesi için hassasiyet gösterilmesi gerektiğini düşünüyoruz.
 

  • Anamur Belediye Başkanı sayın Hidayet Kılınç, kamuoyuna yaptığı açıklamada Büyükşehir Belediyesi’nin sahil temizliği yaptığı sırada caretta caretta üreme ve yumurtlama alanını tahrip ettiği yönündeki açıklaması gerçekle bağdaşmayan bir beyandır. Bu yıl sahil temizliği 6 Mayıs 2019’da yapılmıştır. Büyükşehir Belediyesi Anamur Koordinasyon Müdürlüğü’nün Milli Parklar Mersin İl Müdürlüğü’nden görüş alarak bu tarihin caretta caretta yumurtlama tarihi olmadığı, temizliğin her yıl olduğu gibi Mayıs ayının ilk haftasında yapılmasında sakınca olmadığı belirtilmiş ve bu kurumun izni ve bilgisi dahilinde yapılmıştır. Geçen yıl ilk caretta caretta 12 mayısta yumurta bırakmış olup bu bilgi, Anamur Milli Parklar Şube Müdürlüğü’nden alınmıştır. Milli Parklar’da bu yıl için henüz bir görevli tayin edilmemiş olup Anamur Hayvanları Koruma Derneği üyesi ve caretta caretta gönüllüsü olan Ayşen Belpınar’dan alınan bilgiye göre bu yıl ilk caretta caretta 21 Mayıs’ta İskele’de, 22 Mayıs’ta Cerenler mevkisinde çıkıp yumurtlama yapmıştır. Yani Büyükşehir Belediyesi’nin kumsalda yaptığı temizlik çalışmasının herhangi bir caretta caretta yuvasına zararı söz konusu değildir.”harita.jpg
Bu haber toplam 2128 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862