• BIST 8718.11
  • Altın 2240.877
  • Dolar 32.3243
  • Euro 35.1697
  • İçel 14 °C

CHP ANAMUR İLÇE ÖRGÜTÜ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

CHP ANAMUR İLÇE ÖRGÜTÜ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
Mersin’de Anamur İlçe Başkanı Turabi Yeşilçayır’ın sahte evrakla 60’a yakın CHP’linin üyeliğini sildirdiği gerekçesiyle mahkemeye başvuruldu.

Bugün Ulusal Basında, Yeni Akit gazetesinde yayınlanan habere göre bir çok kişi sahte evraklarla üyelikten çıkarıldığı gerekçesiyle mahkemeye başvurdu. Bir çok kişi bilgilerinin dışında sahte imzalar atılmak suretiyle üyelikten çıkarıldıklarını daha sonra öğrendikkerini belirterek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Yeni Akit gazetesinin haberi aynen şu şekilde:

CHP’de mevcut yönetime kazan kaldıran partililere yönelik cadı avı başlatıldı. Partinin Mersin’de Anamur İlçe Teşkilatı’nda İlçe Başkanı Turabi Yeşilçayır’a muhalif olan delegelerin evrakta sahtecilik yapılarak parti üyeliklerinin silindiği, bu gerekçeyle 60’a yakın parti üyesinin teker teker mahkemeye başvurarak sorumluların cezalandırılmasını talep ettiği öğrenildi.

Kendi partilisine bunu yapan...

Koltuk kavgalarının kızıştığı CHP’de ayak kaydırma oyunlarının tavan yaptığı, makamını korumak isteyen ilçe başkanlarının, muhalif delegelerin parti üyeliğini illegal şekilde sildirecek kadar ileri gittiği belirlendi. Mersin’de muhaliflerine yönelik savaş başlatmakla suçlanan CHP Anamur İlçe Başkanı Turabi Yeşilçayır’ın sahte evrak düzenleyerek 60’a yakın CHP üyesinin parti üyeliğinin silinmesine neden olduğu gerekçesiyle birçok CHP’linin mahkemeye başvurduğu öğrenildi.

Anamur Cumhuriyet Başsavcılığı’na taşınan skandalda üyeliği silinen parti üyeleri, kendileri adına sahte imzalarla CHP’den istifa dilekçeleri hazırlandığı ve bu kapsamda bilgileri olmaksızın parti üyeliklerinin düşürüldüğünü vurguladılar. Akit’in ulaştığı ifade tutanaklarında CHP’li üye Nebi Ataş, Kürşad Toy, Aslan Yılmaz ve Ömer Çelik’in partiden istifa etmediği, istifa dilekçelerini kendilerinin hazırlamadığı, sahte dilekçeleri hazırlayanların tespit edilerek cezalandırılmasını istedikleri kaydedildi.

Aradım ‘istifa etmişsin’ dediler

Nebi Ataş isimli CHP üyesinin "2019/4987 Soruşturma No’lu dosyada verdiği ifadede delege seçimlerine ilişkin üye listelerinin askıya çıkması üzerine listede adımı görememem üzerine Cumhuriyet Halk Partisini aradığımda 21/06/2019 tarihinde istifa ettiğimi söylediler. Ben istifa etmedim. Benim hakkımda sahte evrak düzenleyen şahıslardan şikayetçiyim” ifadelerine yer verdiği saptandı.

“Hazırlayandan şikayetçiyim”

Üyeliği sahte evrakla düşürüldüğü için mahkemeye başvuran bir diğer CHP üyesi Kürşad Toy’un ifadesinde ise şu çarpıcı sözler yer alıyor: “Ben Cumhuriyet Halk Partisi üyesiydim, Geçen yıl delege seçimlerinde üye olduğumuzdan dolayı oy da kullandık. Herhangi bir sıkıntımız yoktur ancak üye listeleri askıya çıkınca orada ismimin olmadığını gördüm. Bunun üzerine CHP Genel Merkezini arayıp durumu sorduğumda bana partiden istifa ettiğimi söylediler. Ancak benim herhangi bir istifaya ilişkin dilekçem yoktur. Ben istifa etmedim, bir dilekçe verilmiş ise de benim bilgim ve rızam dışında verilmiştir. Söz konusu durumun araştırılarak var ise benim adıma sahte dilekçe düzenleyerek adıma imza atan şahıslardan şikayetçi ve davacıyım.

Genel merkez cevap bile vermedi

Konuyla ilgili Anamur’lu CHP’lilerin mağduriyetlerini parti genel merkezine kadar taşıdıkları ancak hiçbir sonuç alamadıkları öğrenildi. 2015 delege seçimleri ile ilgili olarak 16.09.2015 tarihinde 12297 başvuru no ile CHP Merkez Yürütme Kurulu’na  başvuru yapıldığı, Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl’ün yanı sıra Faik Öztrak, Bihlun Tamaylıgil ve Veli Ağbaba ile Genel Merkez’de görüşme yapıldığı bildirildi. Tekin Bingöl’ün konuya ilişkin “Olaylar çok ciddi, gerekli incelemeleri yapacağım” dediği ancak aradan geçen 4 yıllık zaman diliminde Anamurluların başvurusuna hiçbir cevap verilmediği aktarıldı.

Kaynak: Yeni akit

chp.jpeg

Bu haber toplam 2302 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862