• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İçel 30 °C

Kardeşlik tohumları çiçek verdi

Kardeşlik tohumları çiçek verdi
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kardeş kenti Almanya’nın Oberhausen kentinden Multi Gençlik Değişim Programı kapsamında Mersin’e gelen Alman öğrenciler, Yenişehir ilçesinde bir kavşağı, ’Mersin 2015 Oberhausen’ yazısı ile çiçeklendirdi.

Haber Merkezi - Oberhausen Belediye Başkanı Klaus Wehling ve Oberhausen Ekonomik Gelişim Başkanı Frank Lichtenheld’ın katıldığı törende, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz öğrencilerle yakından ilgilenirken, çiçeklendirilmiş kavşakta günün anısına Türk bayraklı balonlar uçuruldu.

Multi Gençlik Değişim programı kapsamında, gelecekte ülke ve dünya yönetiminde söz sahibi olacak bu gençlerin birbirini daha yakından tanıyarak anlamasının, dünya barışına da katkı sağlayacağını vurgulayan Başkan Kocamaz, “Mersin, bu tür ilişkilerde geç kalmış bir şehir olduğu için sadece Oberhausen değil diğer kardeş şehirlerle de ilişkilerimizi her geçen gün biraz daha yoğunlaştıracağız. Mersin bir taraftan kentsel yapılanmasını tamamlarken dünyaya açılacak, bir taraftan da her yönüyle kendi kültürel değerlerini dünyaya tanıtma fırsatı bulacak. Özellikle turizm açısından gelecekte çok önemli bir cazibe merkezi haline gelecek. Bunun için bu tür etkinliklere çok fazla önem veriyoruz. Gelecek günler Mersin için çok daha iyi olacak” dedi.

Mersin ile ilişkilerinin her anlamda geliştiğini ve Multi Gençlik Değişim Programı’nın bu ilişkilerin gelişiminde çok önemli ve örnek bir program olduğunu ifade eden Oberhausen Belediye Başkanı Klaus Wehling, “Kardeş kent kapsamında öncelikle gençler bir araya geliyor, buluşuyor. Ardından kültür, sanat ve diğer konularda da kardeş şehir ilişkileri yürütülüyor. Her zaman seve seve Mersin’e geliyoruz. Çünkü bu şehrin gelişimi bizi çok etkiliyor ve Türk misafirperverliğini burada yoğun bir şekilde yaşıyoruz.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Burhanettin Kocamaz da davetimizi kabul ederek, şehrimizi ziyaret ederse çok memnun olacağız. Bizim kentimiz Mersin’e nazaran biraz daha küçük ama turizm bizim için çok önemli bir faktör ve bu alanda Mersin ile ortak çalışmalarımız olabilir. Burada olmaktan, Mersin ile kardeş şehir olmaktan onur ve mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

Mersin’in tarihi ve turistik yerlerini gezen Oberhausenlu gençler, kentte kaldıkları süre içerisinde Türk ailelerin yanında misafir olarak Türk kültürü ile yakından tanıma fırsatı buluyor. Etkinlik kapsamında gelen Alman öğrencileri misafir eden ailelerin çocukları da program kapsamında gelecek yıl Almanya’nın Oberhausen kentine misafir olarak gönderilecek.

Öte yandan açılış sonrası Başkan Kocamaz, Oberhausen Belediye Başkanı Klaus Wehling ve heyetini makamında ağırladı. Heyete Mersin’in tarihi, coğrafi ve idari özellikleri hakkında bilgi verdi.

karde-l-k-tohumlari-c-cek-verd--(1).jpg

karde-l-k-tohumlari-c-cek-verd--(2).jpg

karde-l-k-tohumlari-c-cek-verd--(3).jpg

Bu haber toplam 1550 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862