• BIST 8990.32
  • Altın 2291.731
  • Dolar 32.3264
  • Euro 35.0657
  • İçel 22 °C

Kingston Datatraveler Locker + G3 Usb Bellek

Kingston Datatraveler Locker + G3 Usb Bellek
Hassas bilgileriniz güvenli şekilde korunuyor.

Haber Merkezi - Kendinize veya şirketinize ait hassas bilgiler, dosyalar olabilir. Bu tür verileri güvenli bir yerde saklamak gerekiyor. Kingston'ın DataTraveler Locker + G3 isimli USB belleği önemli verileri saklamak ve kolayca taşımak için sunduğu çözümlerden biri.

Zaten isminden de belli oluyor. Kısaca DTLPG3 de diyebiliriz. 8, 16, 32 ve 64 GB olmak üzere 4 farklı depolama alanı seçeneğine sahip. Bana inceleme için gelen model 16 GB. Bellek donanımsal şifrelemeye sahip. Böylece ana sistemin kaynaklarından da yararlanmıyor. Bu durum diğer yandan daha iyi performans ve kullanım kolaylığı da demek.

Tasarım

DTLPG3 alüminyum kasaya sahip. Gayet sağlam olduğuna dair bir his uyandırıyor. Bununla birlikte USB belleğin yanında askı veya anahtarlık halkası verilmemiş. Alt tarafta anahtarlığa takmak için küçük bir delik var. Kingston yazısı kabarmalı şekilde yerini almış. Ama model ismi kabartmalı yazıyla yazılmamış. USB bellek üstünde ayrıca ufak bir LED ışık yer alıyor. Sürücünün etkinliğini gösteriyor. DTLPG3, USB 3.0 ve geriye dönük olarak 2.0 arayüzünü kullanıyor.

DTLPG3'ü bilgisayara bağladıktan sonra DTLocker + G3 yazılımını başlatmak gerekli. Yazılım açıldıktan sonra kullanıcıdan şifre istiyor. İsim, şirket gibi iletişim kısımlarını doldurduktan sonra bellek kullanıma hazır hale geliyor. Fakat DTLPG3'e erişmek için her seferinde şifreyi girmek gerekli, eğer 10 denemede şifre yanlış girilirse sürücüye format atılıyor. Yalnız Kingston'ın bu noktada kullandığı doğrulama yazılımı, Windows ve OS X ile uyumlu. DTLPG3'ü Android veya Linux'ta kullanamazsınız. Doğru şifre girildiği zaman DTLPG3'ün depolama kısmı ayrı bir sürücü olarak gözüküyor. Ayrıca bellek içinde bulut depolama için USB to Cloud yazılımı var. DropBox, OneDrive, Google Drive gibi seçeneklerden birini seçerek bulut depolamasını aktif edebilirsiniz.

#Sayfa#

Performans nasıl?

Ürünün kağıt üstündeki hızlarına göz atalım. USB 3.0 arayüzünde 135 MB/s okuma, 20 MB/s yazma hızına sahip. USB 2.0'da ise 30 MB/s okuma, 20 MB/s yazma. Bir önceki G2 versiyonunda USB 2.0'da okuma hızı 10 MB/s, yazma hızı da 5 MB/s. Eski ve yeni nesli bu açıdan karşılaştırırsak arada bir hayli performans farkı var.

Tabii USB belleği sadece kağıt üstündeki değerlerle bırakmadım. Kendi yaptığım test sonucunda sıralı okumada 153 MB/s, sıralı yazmada ise 22 MB/s sonucunu elde ettim. Bu sonuca göre DTLPG3, USB 3.0 sürücüler arasında en hızlısı değil, ama Kingston'ın verilerinden biraz daha hızlı. En azından yaptığım denemelerde ulaştığım sonuç bu oldu.

Kingston DataTraveler Locker + G3'ü bir süre kullandım ve anahtarlığımda takılıydı. Sağlam yapısı ve güvenli, kolay kullanımıyla öne çıkan bir ürün. Yazılımsal tarafta şifreyi girmesi ve iletişim bilgilerinin doldurulması gibi kısımlar bir dakikayı bile almıyor. Eğer güvenli bir USB bellek arıyorsanız Kingston DataTraveler Locker + G3'ü düşünebilirsiniz.

Kaynak: Hasan Uğur Nayır - Teknokulis

Bu haber toplam 1336 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862