• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İçel 30 °C

Mersin Amatör Ligi'nde fikstür çekildi

Mersin Amatör Ligi'nde fikstür çekildi
Mersin’de bulunan amatör spor kulüplerinin 2015-2016 sezonunda yapacağı karşılaşmaların fikstürü belli oldu.

Haber Merkezi - Türkeyi Futbol Antrenörleri Derneği Mersin Şube binasında yapılan fikstür çekimlerine, Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Genel Başkanı Mithat Ertaş, Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürü Vedat Yüksel, İl Hakem Kurulu Başkanı Tuncer Aslan ve amatör kulüp yöneticileri katıldı.

Fikstür çekiminden önce konuşan Mersin ASKF Genel Başkanı Ertaş, geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy çokluğu ile reddedilen ’Spor Kart Projesi’nden bahsederek, "Amacımız, durumu iyi olmayan sporcularımız için yardımda bulunmaktı. CHP, AKP ve HDP’nin olumsuz yönde oy kullanması nedeniyle bu projeyi hayata geçiremedik.

Fakat Büyükşehir Belediyesi ile ortak yaptığımız çalışmada her kulübe bin 500 TL yardım sunmayı hedefliyoruz. Buna rağmen bir çok kulübümüz duyarsız kalarak bu parayı almak için herhangi bir başvuruda bulunmuyor. Biz sizlerin çektiği sıkıntıları biliyoruz, bütün amacımız sizlere daha sağlıklı ortamda spor yaptırabilmektir" şeklinde konuştu.

Mersin’de yılda yaklaşık 5 bin tane amatör müsabakanın olduğuna dikkat çeken İl Hakem Kurulu Başkanı Aslan ise bu müsabakaların toplamında 5-10 tane hatalı karar verilmesinin normal olduğunu savunarak, "Bu hatalardan dolayı, hakemlerin art niyetli olduğunu düşünmek yanlıştır" dedi.

Fikstür çekiminde söz alan bir diğer isim de Vedat Yüksel oldu. Yüksel, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak amatör sporu her zaman desteklediklerini ve sıkıntıları bildiklerini belirterek, "Tesisimiz, hocamız ve sporcumuzun yeteri düzeyde olmasına rağmen amatör sporun başka sorunları bulunmakta. Parasızlıktan dolayı sporcuları tesise getirme konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Bu sorunu, amatör sporcu kartları çıkararak çocuklarımızın tesislere kolayca gelmelerini sağlayarak çözmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Amatör spora ilk defa nakdi yardımın söz konusu olduğunun altını çizen Yüksel, "Bizim nakdi yardım yapabilmemiz için yönergeye ihtiyacımız var. Kulüplerimizin bizden talebi doğrultusunda yardımda bulunabiliriz. Ayni yardım için de kulüplerimiz isteklerini bize sunmalıdır. Biz sorunları çözmek istiyoruz. Amatör spora tesis yardım ve sporcuları tesise getirme konusunda çalışmalarda bulunuyoruz" diye konuştu.

Yapılan fikstür çekimi sonrası 2015-1016 sezonu amatör ligde mücadele edecek olan 14 takımın yapacağı karşılaşmalar belirlendi.

Kaynak: Hürriyet

Bu haber toplam 1552 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862