• BIST 8718.11
  • Altın 2240.86
  • Dolar 32.3271
  • Euro 35.1407
  • İçel 14 °C

DOĞA SEVERLER AZITEPE'YE YÜRÜDÜ

DOĞA SEVERLER AZITEPE'YE YÜRÜDÜ
Bu yıl 6.Gerçekleşen Azıtepe doğa yürüyüşü büyük bir katılımla gerçekleşti.

Doğa yürüyüşünü sayın Mesut GÜVEN'in kaleminden sizlere aktarıyoruz:

 

Azıtepe’den seyir muhteşem, gitmelisiniz.
Bozdoğan Muhtarlığı ile Bozdoğan Mamure İlk ve Orta Okulunun her yıl ortak düzenlediği geleneksel Azıtepe Yürüyüşünün bu yıl 6.sı düzenlendi.

Yürüyüş eski Bozdoğan İlk Okulunun önünden saat sabah 9’da başladı. Yürüyüşe Anamur’dan katılacak misafirler için Belediye tarafından otobüs de planlandı. Çok sayıda misafir de Anamur ve Bozyazı’dan tam zamanında okul önüne kendi araçları ile gelmişlerdi.

Paylaşacağım resimlerden de anlaşılacağı üzere, Köyden, Bozyazı ve Anamur’dan yaşları 7 ile 70 arasında değişen çok sayıda doğasever, muhtarın kısa hoş geldiniz konuşmasının ardından yürüyüşe başladı. Yürüyüş, çok keyifli geçti. Kimse bir başkası ile yarışmıyor, kendi gücü ile parkuru tamamlamaya gayret ediyordu. Parkur 1.5 saat ile 2.5 saat arasında tamamlandı. Zirveye ulaşan zafer kazanmış edasıyla mutlu oluyordu. Övünmekte haksız da değillerdi. Zira yürüyerek, iki saatte 50 rakımdan 850 rakıma çıkılıyordu. Parkur 6 km.lik kötü sayılabilecek stabilize toprak yoldu. (İyi ki binek araçlarının kolay çıkamayacağı kadar kötü. Yoksa ismini vermeyeceğim şehrin üstündeki tepe gibi Azıtepe de cam kırıklarından, plastik artıklarından geçilmez olurdu.) Yeri gelmişken Jandarmaya, Orman İşletmesine ve Köy Muhtarlığına teşekkür etmeliyiz. Azıtepe pırıl-pırıl.

Ben Azıtepe’ye dört kere çıktım. Biraz sonra söyleyeceklerim ilk çıkmanın sarhoşluğuyla söylenmiş övgüler değil gerçeklerdir. Bir kere adının Azıtepe olmasından küçük bir tepeciğe çıkıldığı düşünülmesin, muhteşem bir dağa çıkmış oluyorsunuz.

Öyle ki; 
Güneyinize baktığınızda; 17 km.lik bir Anamur sahili. Açıklarda lacivertle – açık mavi ton farkıyla deniz, denizin içinde tatlı su yolları, kaya yükseltileri ve derinlikler. Daha açıklarda da Yavru Vatan Kıbrıs’ın dağları.

Batıya baktığımızda; Anamur,un şehir merkezi ile birlikte, Antik Anamurium kentinden yukarıya doğru Ören Beldemizin dört mahallesi, Alataş, Kızılaliler, Karadere, Emirşah Köyleri (Ben mahalle demek istemiyorum) ayaklarının altında, Yüce Yalçı Dağı, Çataloluk, Sarıdana, Karaçukur Köyleri karşınızda.

Batıdan Kuzeye doğru yavaş-yavaş dönerken; Çeltikçi, Köprübaşı, Kaşdişlen, Malaklar, Gercebahşiş, Karalarbahşiş, Güneybahşiş, Ormancık, Akine, Sarıağaç Köyleri ile Dragon Baraj Gölünü ayaklarınızın altında, Kaş yaylasını, Sugözü vadisini, üzeri karlı dağları karşınızda izleyeceksiniz. Hemen dibinizde de Çarıklar Beldemizin üç köyü ile, Evciler Köyüne bakıp seyre dalacaksınız. Ayrıca Dragon Çayı’nın kıvrım-kıvrım akışıyla büyüleneceksiniz.

Doğuya döndüğünüzde ise; Bir başka İlçemiz Bozyazı’nın Kömürlü, Narince, Kötekler, Ustalar, Beyreli, Çopurlu, Karaisali, Tekedüzü, Derebaşı, Çubukkoyağı, Bozyazı Merkez, Kaledibi, Tekmen Köylerinin tamamı gözlerinizin önünde. Doğudan biraz daha güneye doğru baktığınızda da 20-30 km’lik sahili ve koyları seyrederken büyülenecek, kendinizi mavi tur da hissetme hayalinizden kimse ala koyamayacaktır.

Dostlar yazı biraz uzun oldu ama ben ne yapabilirim ki. Bir dağa çıkıyorsunuz, 360 derece döndüğünüzde bu kadar çok ve güzel, deniz, köy ve dağ görüyorsunuz. Daha kısa nasıl anlatılır ki. İnanın o dağın üzerine çıkıp, kendinizle yalnız kaldığınızda kitap yazarsınız. Yazın ağır sıcakları gelmeden planlayın eşinizle, çocuğunuzla, komşunuzla mutlaka Azıtepe’ye çıkınız.

Özür dilerim ben Azıtepe’nin ihtişamından Köyün yürüyüşünü yazmayı unuttum. Muhteşemdi. Konuklar gönüllerince yiyip-içtiler, dans ettiler. Etrafın güzelliklerini seyrettiler.

Muhtarımız iyi hazırlanmıştı, köyün esnafları kendisine katkı vermişler onlara, yerel oyunlarımızı öğrencilerimize öğreten öğretmenlerimize, yerel sanatçılarımıza, müziği ile katılanları kıpır-kıpır edip oynatan As Müzüğe, sandviç, keşkek, ayran, çay hazırlayan köylülerimize ve bizleri iyi ağırlayan, Azıtepe’yi dünyaya tanıtmayı hedefleyen misafirperver muhtarımız Abdulgaffar Şen’e teşekkürler ediyoruz.


Mesut GÜVEN

 

azitepe2.jpgazitepe3.jpgazitepe4.jpgazitepe5.jpg

Bu haber toplam 2442 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862