• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İçel 23 °C

Mersin İl Müftülüğü, iftar yemeğinde din görevlilerini buluşturdu

Mersin İl Müftülüğü, iftar yemeğinde din görevlilerini buluşturdu
Mersin İl Müftülüğü'nün düzenlediği iftar yemeğinde din görevlileri bir araya geldi. İftara yoğun bir katılımın olduğu gözlendi.

Haber Merkezi - Mersin İl Müftülüğü tarafından düzenlenen iftar programında, kent protokolü ve din görevlileri bir araya geldi.

Muğdat Camii Konferans Salonu’ndaki iftar yemeğine Mersn Vali Yardımcıları Cezmi Türk Göçer ve Eyüp Sabri Kartal ile Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, Mersin İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Uyan, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Fatih Erhan, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda din görevlisi katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Türkiye Diyanet Vakfı’nın çalışmalarının anlatıldığı film gösterimi ile sürdü.

İftar programında konuşan Mersin İl Müftüsü Ali Melek, Ramazan ayının gerçekten güzellikleriyle geldiğini, 11 ayın sultanı olma özelliğini içimizi ısıtarak, toplumumuzun her kesiminde kendisini hissettirerek gösterdiğini söyledi.

"Bu nedenle Allah’a ne kadar şükretsek azdır" diyen Melek, "Böyle bir mübarek ve müstesna zamanı, bir rahmet ayını ve bu rahmet ayı içerisinde iyilikleri yapma konusunda bize bu imkanı veren, huzur içerisinde bu güzel yurdumuzda Ramazan orucumuzu eda etmemizi sağlayan Yüce Rabbimize ne kadar şükretsek azdır. Allah, dünyanın her yerine güzellikler versin, ülkemizdeki huzur ve güzelliği de daim eylesin. Ülkemizin dışında adeta kan deryasına dönüşmüş olan o ülkelere de gerek İslam coğrafyasında ve gerekse diğer yerlerdeki her türlü acıyı Ramazan vesilesi ile dindirsin inşallah" dedi.

Bu yıl ki Ramazan ayının temasının, ’Vakit iyilik vakti, bu Ramazan ve her zaman’ olduğunu hatırlatan Ali Melek, iyiliğin sadece maddi olarak yapılan bir şey olmadığını, herkesin yapabileceği bir şey olduğunu vurgulayarak, "Bu nedenle Yüce Rabbimizin rızasına uygun olan, insanlığın ve canlıların faydasına yapılan her türlü müspet iş hayırdır, sadakadır, iyiliktir, salih ameldir. Diyanet İşleri Başkanlığımız her yıl Ramazan ayında, toplumumuz içerisinde değerini artık kaybetmeye yüz tutmuş, zayıflamış olan değerleri, toplum bilincini oluşturmak maksadı ile gündeme getirmekte ve bu doğrultuda insanlarda bir farkındalık oluşturmak maksadı ile bir temayı ele almaktadır.

Geçen yıl ki tema, ’Hiç kimse kimsesiz kalmasın bu Ramazan ve her zaman’ idi. Bu yıl ise, ’Vakit iyilik vakti, bu Ramazan ve her zaman.’ Sadece Ramazan ile sınırlandırmadan, hayatımızın her safhasında, yılın her anında, ömrümüzün son anına kadar, hiç şüphesiz etrafımızda bizlerin yapabileceği bir çok iyilik vardır. Mutlaka büyük iyilik yapayım diye beklemeden, en küçük bir iyilik de olsa, tebessüm de olsa hiç şüphesiz bunu esirgemediğimiz zaman iyilikleri daha da çoğaltmış olacağız, kötülükleri biraz daha ötelemiş olacağız" diye konuştu.

Kaynak: Hürriyet

Bu haber toplam 1320 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862