• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İçel 23 °C

Mersin kadın basketbolunda şampiyonluk hedefliyor

Mersin kadın basketbolunda şampiyonluk hedefliyor
Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nde oyuncusu McCoughtry'nin performansı ve aldığı galibiyetlerle dikkati çeken Mersin Büyükşehir Belediyespor, play-off maçlarını da kazanıp şampiyon olmak istiyor.

Haber Merkezi - Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nde oynadığı 22 maçın 17'sini kazanarak bir karşılaşma eksiği olmasına rağmen topladığı 39 puanla ligin 3. sırasında yer alan Mersin Büyükşehir Belediyespor, play-off maçlarını da kazanıp şampiyon olmak istiyor.

Sezona başantrenör Zafer Kalaycıoğlu'nun oluşturduğu yeni bir kadroyla giren ancak 16. haftanın ardından Kalaycıoğlu ile yollarını ayıran Mersin ekibi, yola yardımcı antrenörlükten başantrenörlüğe getirilen Özlem Şencan'la devam etti.

Şencan ile çıktıkları 7 karşılaşmanın tamamını kazanan ve 1 maçı eksik olmasına rağmen ligde topladığı 39 puanla 3. sırada yer alan, kadrosunda ligin en skorer oyuncusu Angel McCoughtry ile ligin en çok asist yapanı Nilay Kartaltepe'yi bulunduran Mersin Büyükşehir Belediyespor, play-off'u da kazasız geçmek istiyor.

- "En büyük hedefimiz final"

Başantrenör Şencan, yaptığı açıklamada, ligin ikinci devresinde sadece Fenerbahçe'ye mağlup olduklarını söyledi.

Haftada iki maç yaptıkları için yoğun bir tempoda devam ettiklerini ifade eden Şencan, şöyle konuştu: "Yarın oynayacağımız Galatasaray maçının hemen ardından Yakın Doğu Üniversitesi, Adana ASKİ ve Hatay Büyükşehir Belediyespor karşılaşmaları var. Bu maçlardan da kayıpsız geçmek istiyoruz. Sezon sonu çok daha heyecanlı olacak diye düşünüyorum. Bizim hedefimiz normal sezonu ilk 3'te bitirmek olduğu için hedefimize zaten ulaşmış durumdayız ancak ikinci de olabiliriz. Play-offların sonuçları önemli. Bu sonuçlara göre Avrupa'ya gidip gidemeyeceğimiz belli olacak ama bizim ilk 3'te bitirmemiz büyük avantaj. En büyük hedefimiz, play-off'ta alttaki takımları eleyip final oynamak ve bunu da kazanmak."

Şencan, Galatasaray maçı öncesi Orduspor karşılaşmasında as oyuncuları dinlendirdiğini, Türk oyunculara fırsat verdiğini ifade ederek, "Taraftarımızı Galatarasaray maçında bizi desteklemeye davet ediyorum. Bu maç çok önemli ve yarın akşam saat 19.00'da herkesin gelebileceği bir saatte oynanacak. Tüm taraftarımızın desteğini bekliyoruz" diye konuştu.

- "Galatasaray maçı çok önemli"

Ligin en çok asist yapan oyuncusu olan Nilay Kartaltepe de ligin ilk yarısında Adana ASKİ'de oynadığını ikinci devreden itibaren Mersin Büyükşehir Belediyespor'a transfer olduğunu hatırlattı.

Mersin'de kendisine yeni bir sayfa açtığını vurgulayan Nilay Kartaltepe, "Çok başarılı bir takıma geldim ve elimden geldiği kadar arkadaşlarıma yardımcı olmaya çalışıyorum. Beni aralarına aldılar ve hiç sıkıntı olmadan devam ettik. Geldiğimden beri sadece Fenerbahçe maçında kaybettik. O maçta da kural hatası vardı" dedi.

Yarın sahalarında yapacakları Galatasaray maçını da değerlendiren Nilay, zor ve sert bir maç olacağını ancak bu müsabakayı kazanacaklarına inandıklarını aktardı.

Nilay Kartaltepe, daha önceki yıllarda da asist kraliçesi olduğunu, bu sezon da aynı başarıyı elde etmek istediğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Hürriyet

Bu haber toplam 1352 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862