• BIST 10272.3
  • Altın 2400.636
  • Dolar 32.257
  • Euro 34.6756
  • İçel 23 °C

Mersin'de alternatif tarım ürünleri arayışı sürüyor

Mersin'de alternatif tarım ürünleri arayışı sürüyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı yetkileri, hasat ziyaretleri kapsamında mısır ve şeftali üreticileri ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Haber Merkezi - Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, üreticilerle bir araya gelerek, sorunlarını dinlediği hasat ziyaretleri devam ediyor.

Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı personeli, bu kapsamda merkez Akdeniz ilçesine bağlı Huzurkent ve Adanalıoğlu Mahalleleri’nde mısır hasadı, Toroslar ilçesine bağlı Değirmendere, Güzelyayla ve Çağlarca Mahalleleri’nde ise şeftali hasadı ziyaretinde bulundu.

Mahalle muhtarlarıyla görüş alışverişinde bulunun yetkililer, üreticilerin bu yıl aldıkları mahsul durumlarını öğrenmek amacıyla mısırın pazar durumu, geçen yıla göre verim artışı olup olmadığı ve mahsulde varsa hastalık ve zararlılar ile ilgili sorunları dinledi.

Yetkililer, üreticilerden ürünlerinde kullandıkları sulama teknikleri, kullanılan gübre çeşitleri ve zirai mücadele hakkında bilgiler aldı.

Öte yandan, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin çiftçiye verdiği desteğin yanı sıra kırsal alanları tarıma kazandırabilecek alternatif tarım ürünlerinin projelendirilmesi ve sahada uygulanmasına yönelik çalışmaları da devam ediyor.

Üreticiler, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmış olan meyve-sebze yükleme ve boşaltma rampalarının zamandan tasarruf ve iş gücüne kolaylık sağladığını belirterek, bu hizmetlerden dolayı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkürlerini iletti.

mersin-buyuksehir-belediyesi-ureticinin-yaninda-(2).jpg

mersin-buyuksehir-belediyesi-ureticinin-yaninda-(1).jpg

Bu haber toplam 1781 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862