• BIST 8853.72
  • Altın 2239.248
  • Dolar 32.3388
  • Euro 35.0797
  • İçel 18 °C

ANADOLU GURUBUNDAN YERLİ MUZA YATIRIM

ANADOLU GURUBUNDAN YERLİ MUZA YATIRIM
Türkiye’nin en büyük meyve bahçesine sahip Anadolu Grubu, yerli muz üretimi için start verdi. Anamur ve Silifke bölgelerine yatırım yapacaklarını dile getirdi.

Mersin ve Antalya üzerinde arazi bakan grup Doal markası ile ürünlerini tüm Türkiye’ye dağıtacak.

Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan,Türkiye’nin önemli yerli muz üreticisi olmak için çalıştıklarını açıkladı.

 Özilhan, ürüne ait Ar-Ge çalışmalarının sürdüğünü doğal aroması ile dikkat çeken yerli muzun piyasaya uygun şartlarda sürülmediğini söyledi.

Yerli muza ilişkin stratejilerini açıklayan Özilhan, yerli muzun piyasada az yer alması ve üretim yerinden 100 kilometre uzaklığa gidildiğinde kabuğunun hemen kararmasının altında yatan sebebin ürünün tam sararmasını beklemeden satılması olduğunu kaydetti. Özilhan, bu durumu iyi planlayarak tüketiciye ulaşmak istediklerini kaydetti.                                                                                      

Tuncay Özilhan, 25 bin dönümde 3.5 milyon ağaça ulaşan üretimleri ile çok büyük bir Know How'a kavuştuklarını söyledi. Yerli muzu geliştirmek istediklerini belirten Özilhan “Gittikçe gelişen büyüyen bir iş muz üretimi. Gönlümüzde yerli muzu geliştirmek yatıyor. Yerli muz hakkaten daha farklı küçük ve daha kokulu. Orta Amerika muzlarına benziyor.Anamur, Silifke bölgesinde tabiat uygun.

 Küçük üretim merkezleri var. Yerli muzun iyi sarartılamadığını çabuk bozulması ve kararmasının sebebinin o olduğunu biliyoruz.

Bu konuda çalışıyoruz” dedi.

Bu haber toplam 9017 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862