• BIST 8741.63
  • Altın 2240.368
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1631
  • İçel 16 °C

Anamurlu ev hanımının başarısı

Anamurlu ev hanımının başarısı
Mersin’in Anamur ilçesinde yaşayan ev hanımı Ayşe Tuğrul, işsizken KOSGEB’in girişimcilik desteğiyle kurye dağıtım şirketi kurarak kendi işinin patronu oldu.

Haber Merkezi - Ayşe Tuğrul, yakın çevresinde sohbet esnasında İşkur’un İşbaşı Eğitimi Programlarını duyarak konu hakkında bilgi almak için Anamur İşkur Hizmet Merkezi’ne gitti ve kurye dağıtımı yapan bir firmada İşbaşı Eğitim Programı kapsamında stajyer olarak çalışmaya başladı.

Yaklaşık altı ay programa devam eden Ayşe Tuğrul, bu program sayesinde işi öğrendi ve İşkur Müdürü Cemil Dinç’ten aldığı danışmanlık sonrasında KOSGEB’den maddi destek alabileceğini öğrenmesi üzerine girişimcilik dersleri alarak kişisel bilgilerini daha da geliştirdi.

İşbaşı eğitimi sayesinde kendini geliştirdiği iş yerini devralarak kendi işinin patronu olan Tuğrul, yanında işçilerde çalıştırmaya başladı.

Anamur İşkur Müdürü Cemil Dinç, İşkur olarak yaklaşık 3 yıldan fazladır Anamur’da hizmet verdiklerini belirterek, "Faaliyette olduğumuz süre içerisinde gerek kurslar, gerekse de işbaşı eğitimi kapsamında birçok işsizi meslek sahibi yapmaya çalışıyoruz ve genel anlamda da başarılı oluyoruz. Ayşe Hanım kuruma ilk geldiğinde kendi işinin patronu olacağını hissediyor olacak ki gerek işbaşı programının gerekse de girişimcilik eğitiminin bütün ayrıntılarını öğrendi ve açtığımız programlara katıldı. İşkur olarak iş öğrenmek isteyen, meslek sahibi olmak isteyen, teşviklerden faydalanarak girişimci olmak isteyen şartları tutan herkesin yanındayız.

Tüm İşkur ailesi olarak derdimiz tasamız işsizliği azaltmak, bunun için de başta genel müdürlüğümüz çalışları ve tüm taşra teşkilatımızla taşın altına elimizi değil kafamızı koyduk. Çalışmalarımız her daim devam edecektir. Kadınların girişimci olması ayrı bir güzellik ve İşkur olarak bu güzelliğe vesile olduğumuz için mutluyuz. Ayşe hanımın başarısı girişimci olmak isteyen tüm bayanlara örnek olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Kendi işinin patronu olan Ayşe Tuğrul ise “İşkur çalışanlarına işsizlere bu tür imkanlar sağlayıp umut kapısı oldukları için teşekkür ederim. İşbaşı eğitim programı sonrası girişimcilik eğitimine de katılarak kendi iş yerimi kurdum” dedi.

Bu haber toplam 2074 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862