• BIST 10155.28
  • Altın 2412.296
  • Dolar 32.3677
  • Euro 34.7308
  • İçel 25 °C

Mersin'de "Yılın En"leri ödüllerine kavuştu

Mersin'de "Yılın En"leri ödüllerine kavuştu
Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun ortaklaşa düzenlediği Yılın Enleri Ödül Gecesi'nde ödüller sahiplerini buldu.

Haber Merkezi - Amatör Spor Haftası dolayısıyla Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun ortaklaşa düzenlediği Yılın Enleri Ödül Gecesi, Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı.

Geceye Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, MHP Milletvekili Ali Öz, Mersin Vali Yardımcısı Ogün Bahadır, Yargıtay Üyesi Salim Çevik,  MHP İl Başkanı Sebahattin Kılıç,  MHP milletvekili adayları, ilçe belediye başkanları katıldı.

Gecede konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, göreve geldikleri ilk günden beri amatör sporculara destek verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini, Mersin’in adını sporun her dalında ulusal ve uluslararası arenada duyuracaklarını vurguladı.

Sporun dili, dini ve milletinin olmadığının altını çizen Başkan Kocamaz, “Spor herkesi bir araya getiren, birleştirici bir unsur.  Sadece sporseverlerin değil dünyanın ortak paydası. Hiç tanımadığı spor kulübünü tutan, sporcuları seven birçok insanımız var. Kentlerin ortak paydasını o kentin spor kulüpleri oluşturur” dedi.

Amatör spor kulüplerinin her zaman desteklenmesi gerektiğini ifade eden Başkan Kocamaz, “Tarsus’ta 20 yıllık belediye başkanlığım döneminde amatör takımlara ve kentin profesyonel takımına her zaman destek verdim. Her daim sporun ve sporcunun yanında oldum. Sporun altyapısını oluşturmak için çok büyük gayretler gösterdim” diye konuştu.

BAŞKAN KOCAMAZ, “HEDEFİMİZ HER İLÇEYE SPOR TESİSİ KURMAK”

Mersin’de Akdeniz Oyunları vesilesi ile birçok tesisin yapıldığını belirten Başkan Kocamaz, “Gayemiz bu tesislerin gençler tarafından dolu dolu kullanılması. Ama maalesef tam anlamıyla bu tesisler kullanılamıyor. Bu tür yerlerin bakım ve onarımı masraflı. Şayet bu tesisleri belediyelere verseler, bizler bu tesisleri gençlerin hizmetine açarız. Bu sahaların gençlere açılmamasından büyük rahatsızlık duyuyoruz” dedi.

Hedeflerinin Mersin’in tüm ilçelerinde spor tesisi kurmak olduğunu belirten ve bu yönde çalışmalarına devam edeceklerini söyleyen Başkan Kocamaz, “Büyükşehir Belediyesi olarak Mersin genelinde genç sporcuların ihtiyaçlarını karşılayacak tesisiler kurmak istiyoruz. Onların önce kentimizde sonra da ülkemizde elde edecekleri başarıları görmek bizim en büyük gayemiz” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi olarak amatör spor kulüplerine ve sporculara her zaman destek verdiklerine ama bunun yeterli olmadığına değinen Başkan Kocamaz, “Mersin’deki iş adamlarının, kentin bileşenlerinin ve sivil toplum kuruluşlarının da amatör sporcularımıza ve spor kulüplerimize sahip çıkması gerekiyor. Gençlerin önünün açılması yönünde herkesi sorumluluk almaya davet ediyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından 2. Küme Büyükler Ligi’nde ve Süper Lig’de başarı göstererek Bölgesel Amatör Lig’e çıkan takımlara ödülleri verildi.

Aynı zamanda Mersin’de ikamet eden ve ülkemizi yurt dışında atletizm, taekwondo, muay thai, eskrim, bocce, boks, wushu, güreş, satranç, yüzme, halter ve futbol dallarında temsil ederek dereceye giren sporcular da ödüllerini aldı.

Renkli görüntülere sahne olan gece büyük ilgi görürken, Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASFK) Başkanı Mithat Ertaş, Mersin Büyükşehir Başkanı Burhanettin Kocamaz’a spora ve sporculara verdiği desteklerden dolayı plaket takdim etti.

Öte yandan amatör spor kulüplerine Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 102 bin TL’lik maddi destek sağlandı.

yilin-enleri-odul-gecesi-gerceklesti-(28).jpg

yilin-enleri-odul-gecesi-gerceklesti-(20).jpg

yilin-enleri-odul-gecesi-gerceklesti-(18).jpg

yilin-enleri-odul-gecesi-gerceklesti-(13).jpg

yilin-enleri-odul-gecesi-gerceklesti-(17).jpg

yilin-enleri-odul-gecesi-gerceklesti-(6).jpg

Bu haber toplam 1681 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862