• BIST 10202.88
  • Altın 2389.586
  • Dolar 32.3116
  • Euro 34.7079
  • İçel 25 °C

MEÜ Genel Cerrahi Anabilim Dalı'nda bir ilk

MEÜ Genel Cerrahi Anabilim Dalı'nda bir ilk
Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı'nın Tıpta Uzmanlık Eğitimi Programı, Türk Cerrahi Derneği Yeterlik Kurulu-Eğitim Kurumları ve Programları Değerlendirme Komisyonu (EKPDK) tarafından akredite edildi.

Haber Merkezi - Türk Cerrahi Derneği Yeterlik Kurulu-Eğitim Kurumları ve Programları Değerlendirme Komisyonu tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda 'Kurum Uzmanlık Eğitimi Yeterlilik Belgesi' almaya hak kazanan Genel Cerrahi Anabilim Dalı, asistan eğitimi konusunda MEÜ Tıp Fakültesi'nde akredite edilen ilk bölüm oldu. Komisyonun Kurum Uzmanlık Eğitimi Yeterlilik Belgesi MEÜ Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Genel Cerrahi Servisi Konsey Odası'nda düzenlenen törenle verildi.

Belge, EKPDK Başkanı Prof. Dr. Semih Baskan tarafından Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Musa Dirlik'e takdim edildi. Törene, MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı'nın yanı sıra eski Rektör Prof. Dr. Suha Aydın, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İlvan, Başhekim Prof. Dr. Meltem Nass Duce ve Genel Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyeleri katıldı.

Törende konuşan Rektör Çamsarı, Genel Cerrahi Anabilim Dalı'nın Mersin Üniversitesi'nin başarılı bölümlerinden biri olduğunu ifade etti. Bölümün akredite edilmesinin önemine vurgu yapan Çamsarı, bunun emek ve çaba gerektirdiğini belirtti ve akreditasyonun diğer bölümler arasında da yaygınlaşmasını diledi.

EKPDK Başkanı Baskan MEÜ Genel Cerrahi Anabilim Dalı'nı başarısından dolayı kutlarken, Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Dirlik, Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı'nın kurulmasına ve geliştirilmesine katkı sağlayan herkese teşekkür etti. Dirlik, akreditasyonun bir başlangıç olduğunu, bu başarıyı daha da ileriye götürmek gerektiğini belirtti.

Kaynak: Habertürk

Bu haber toplam 1468 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862