• BIST 9524.59
  • Altın 2491.542
  • Dolar 32.5421
  • Euro 34.719
  • İçel 21 °C

Silifke Karakucak Güreşleri'nde Başpehlivan Süleyman Aykırı oldu

Silifke Karakucak Güreşleri'nde Başpehlivan Süleyman Aykırı oldu
Büyük Taarruz ve Zafer Haftası dolayısıyla 26-30 Ağustos 2015 tarihleri arasında Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Mersin Büyükşehir Belediyesi Karakucak Güreşleri Silifke’nin Mara Yaylası’nda yapıldı.

Haber Merkezi - Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Büyük Taarruz ve Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında 5 ilçede düzenlenen 2. Mersin Büyükşehir Belediyesi Karakucak Güreşleri’nin ikinci ayağı Silifke Kırobası’nda (Mara) gerçekleşti.

Halkın büyük ilgi gösterdiği güreş müsabakalarına Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra MHP Mersin Milletvekilleri Baki Şimşek ve Ali Öz, MHP Silifke İlçe Başkanı Osman Oğuz, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Türkler'in en eski sporlarından ve savaş talimlerinden biri olan, güce, zekaya, çevikliğe ve pratikliğe dayalı Karakucak güreşlerinde, pehlivanlar rakiplerini yenebilmek ve dereceye girebilmek için ter döktü.

Vatandaşların merak ve heyecanla takip ettiği güreş müsabakaları renkli görüntülere sahne olurken, Üniversiteler Arası Olimpiyat Şampiyonu Sait Bingöl, Avrupa ve Dünya Şampiyonu Ahmet Peker, Akdeniz Oyunları Şampiyonu Rıza Yıldırım, Gençler Avrupa Şampiyonu Fatih Yaşarlı ve Kırkpınar Başpehlivan üçüncüsü gibi ülkemizi uluslararası güreş müsabakalarında temsil etmiş ve dereceye girmiş pehlivanlar da Karakucak güreşlerinde yarıştı.

Bu yıl 2.’si düzenlenen Karakucak güreşleri etkinliğinde konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “26 Ağustos 1922’de Büyük Taarruzla başlayan o kutsal mücadele, o büyük mücadele 30 Ağustos’ta hepimizin bildiği gibi zaferle sonuçlandı. O günlerde ülkemizi o kirli ayaklarıyla işgal eden düşmanlar, Aziz Atatürk’ün önderliğinde verilen o büyük mücadele sonucunda, bu ülkeyi bize hür ve bağımsız olarak teslim etti. Kahraman Türk askerleri savaş meydanında can verdiler, kan verdiler, şehit oldular, gazi oldular ve onların sayesinde bugün bu topraklarda alnımız açık, başımız dik, al bayrağın altında hür ve bağımsız olarak hep birlikte yaşıyoruz” dedi.

Geçmişte olduğu gibi Türkiye’nin birlik, dirlik ve beraberliğini bozmaya çalışan bazı hainlerin olduğunu ifade eden Başkan Kocamaz, “Çözüm çözüm diye kaç yıldır söz edenler, bugün şehit cenazelerinin artmasıyla birlikte zannediyorum akıllarını başlarına toplayacaklardır. Teröristle masaya oturulmayacağını, teröristle pazarlık yapılmayacağını anladıklarını umuyorum” şeklinde konuştu.

Karakucak güreşlerinin geçtiğimiz yıl 30 Ağustos Zafer Şölenleriyle başladığını belirten Başkan Kocamaz, son dönemde ülkemizi derinden üzen şehit haberlerinden dolayı bu sene sadece güreş müsabakalarının yapıldığını ve etkinliklerin şölen kısmının iptal edildiğini söyledi.

Silifke Maralılar'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı da kutlayan Başkan Kocamaz, “Bu vesileyle bu vatanın bağımsızlığı için birlik ve beraberliği için can veren, kan veren tüm şehitlerimize Cenabı Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum.  Analarımıza, babalarımıza, o yeniden yanan ocaklara ve ülkemize başsağlığı diliyorum” dedi.

Müsabakalarda, 96 kilo üzerinde ter döken başpehlivanlardan Süleyman Aykırı birinci olurken, Fatih Yaşarlı ikinci, Rıza Yıldırım ise üçüncü oldu. Dereceye girenlere madalya ve ödülleri Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz tarafından verildi.

Günün anısına Mara Muhtarı ve Maralılar Derneği Başkanı, Maralılar adına Başkan Kocamaz’a plaket takdim etti. Müsabakalar Erdemli Avgadı (Sarıkaya)’da devam edecek.

yorenin-yigitleri-silifke-mara-meydaninda-(6).jpg

yorenin-yigitleri-silifke-mara-meydaninda-(15).jpg

yorenin-yigitleri-silifke-mara-meydaninda-(3).jpg

yorenin-yigitleri-silifke-mara-meydaninda-(4).jpg

yorenin-yigitleri-silifke-mara-meydaninda-(9).jpg

yorenin-yigitleri-silifke-mara-meydaninda-(8).jpg

Bu haber toplam 2225 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862