• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İçel 23 °C

Silifkeli sporcu İpek Yıldırım, Dünya Şampiyonu oldu

Silifkeli sporcu İpek Yıldırım, Dünya Şampiyonu oldu
10-14 Aralık’ta El Salvador’un Başkenti San Salvador’da yapılan Dünya Gençler ve Masterler Vücut Geliştirme ve Fitnes Dünya Şampiyonası’nda Silifkeli sporcu İpek Yıldırım Dünya Şampiyonu olarak göğsümüzü kabarttı.

Haber Merkezi - Milli vücut geliştirme sporcuları, El Salvador’un Başkenti San Salvador’da yapılan Dünya Gençler ve Masterler Vücut Geliştirme ve Fitnes Dünya Şampiyonası’ndan başarılarla dönüyor.

Yarışmanın genç kadınlar kategorisinde Silifkeli bayan sporcu İpek Yıldırım Dünya Şampiyonu olarak Türk Bayrağını dalgalandırırken, diğer sporcular da başarılı dereceler alarak Türk Milli Takımı’nın gururu oldular.

3-6 Eylül tarihlerinde Mersin’de yapılan Türkiye Vücut Geliştirme Fitness Şampiyonası ve Dünya Şampiyonası Milli Takım seçmelerine katılarak başarılı olan sporcular 10-14 Aralık’ta El Salvador’un Başkenti San Salvador’da yapılan Dünya Gençler ve Masterler Vücut Geliştirme ve Fitnes Dünya Şampiyonası’na katıldı. Şampiyonada Türk Milli Takımını 17 sporcu, 4 antrenör ve 1 idareciden oluşan heyet temsil etti. Müsabakalarda Türkiye’yi masterler kategorisinde Mehmet Sacit Şefkatlioğlu, Mutlu Bakırtaş, Mehmet Karlıoğlu, master kadınlarda Şenay Günay, genç kadınlarda Deniz Şaypınar, Yaren Güldiken, İpek Yıldırım, genç erkeklerde Mehmet Karlıoğlu, Fatih Vardaş, Ahmet Koç, Mert Gürler, Yasin Diyadin, Bilal Koraman, Coşkun Meriç, Mustafa Baştaş, Suat Senan, İbrahim Doğan temsil etti.

“İPEK YILDIRIM DÜNYA ŞAMPİYONU”

Müsabakalar sonunda Genç Kadınlar Kateforisinde yarışan Silifkeli sporcu İpek Yıldırım rakiplerini geride bırakarak Dünya Şampiyonu oldu. Ödül töreninde Türk bayrağını dalgalandıran ve İstiklal Marşı’nın okunmasını sağlayan sporcu, “Hedefime ulaştım” dedi.  

Bayan bir sporcu olarak bayanlara önerilerde de bulunan İpek Yıldırım, “Bady Fitness tüm bayanlara önereceğim bir spor dalı. Kesinlikle zor değil. Bu sporu yapan tüm bayanlar hayatlarının her dönemlerinde hem formlarına hem de beslenmelerine sürekli dikkat ediyorlar. Zaten birey zamanla sporu bir yaşam tarzı haline getiriyor. Bizim yaptığımız spor sayesinde her konuda sabır ve disiplin sahibi oluyoruz” dedi.

“DİĞER SPORCULARDAN ÖNEMLİ BAŞARILAR”

İpek yıldırım’ın yanı sıra müsabakalara katılan diğer yarışmacılardan Genç bayanlar kategorisinde yarışan Deniz Saypınar 4., Yaren Güldiken 5. olurken, Genç Erkekler Kategorisinde İbrahim Doğan 5., Mehmet Didin ise 6. olarak yurda döndü.

Kaynak: Sözcü

Bu haber toplam 2768 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862