• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İçel 28 °C

TFF'den Akdeniz Belediyespor'a 10 bin lira para ödülü

TFF'den Akdeniz Belediyespor'a 10 bin lira para ödülü
2014-2015 sezonunda “Türkiye’nin En Başarılı Amatör Kulübü” başarısını elde eden Akdeniz Belediyespor’a Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından 10 bin lira para ödülü verildi.

Haber Merkezi - Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi bünyesinde mücadele eden ve gençler kategorilerinde 2014-2015 sezonunda “Türkiye’nin En Başarılı Amatör Kulübü” başarısını elde eden Akdeniz Belediyespor’a Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından 10 bin lira para ödülü verildi.

Futbol branşında Mersin’den genç sporcuların yetişmesine öncülük eden Akdeniz Belediyespor, geçtiğimiz sezon gençler kategorisinde elde ettiği “Türkiye’nin En Başarılı Amatör Kulübü” başarısı dolayısıyla TFF tarafından ödüllendirildi.

2014-2015 sezonu gençler kategorilerinde yurt genelinde 9 bin 57 takım yerel liglere katılmıştı. Müsabakalar sonunda illerinde dereceye giren 700 takım ise Türkiye Şampiyonalarına katılma hakkı elde etmişti.

Akdeniz Belediyespor 6 altyapı kategorisinin beşinde ilinde dereceye girerek Türkiye Şampiyonasına katılma hakkı kazanmış, 3 Kategoride de grup birincisi olarak 4’lü Finallere katılma hakkı elde etmişti. Final müsabakalarında U13’de Türkiye üçüncüsü, U14’de Türkiye dördüncüsü ve U19’da Türkiye ikincisi olan Akdeniz Belediyespor, toplamda almış olduğu 230 puan ile 2014-2015 sezonunun en başarılı amatör kulübü olmuştu.

TFF, elde ettiği bu başarıdan ötürü Akdeniz Belediyespor’u ödüllendirdi. Merkez Toroslar ilçesinde bulunan sentetik suni çim sahada düzenlenen ödül törenine Akdeniz Belediyesi Eş Başkan Mehmet Fazıl Türk, TFF adına Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet Tarakçı, Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Mithat Ertaş, kulüp yöneticileri, antrenörler ve futbolcu gençler katıldı.

Törende konuşan Mersin ASKF Başkanı Ertaş, Akdeniz Belediyespor’un elde ettiği bu başarı ile Mersin’i ve kendilerini gururlandırdığını dile getirerek, “Elde ettiğiniz sonuç küçük değil, hakikaten büyük bir başarıdır. Mersin olarak bizim de gururumuz haline geldiniz. Biz Mersin ASKF olarak sizleri ayrıca ödüllendireceğiz” diye konuştu.

Futbolculara hitap eden Tarakçı da birçok kişinin elde edemeyeceği bir başarı kazandıklarını ifade ederek, “Üzerinizde çok kıymetli olan Türkiye birinciliği apoleti var. Bunun keyfini ileriki yaşlarda daha iyi anlayacaksınız. Ama bugün için yılmadan, içinizdeki spor aşkı ve şevkinizi yeteneğiniz ve adınıza yakışır biçimde sportmence sürdürmenizi diliyorum” dedi.

“BU BAŞARI TESADÜF DEĞİL”

Eş Başkanı Türk ise Akdeniz Belediyespor’un Mersin’de amatör sporlara yeni bir soluk getirdiğini vurguladı.

Yıllardır her sezon genç takımlarla sahada örnek bir mücadele veren Akdeniz Belediyespor’un başarılarının tesadüf olmadığının altını çizen Türk, “Son üç yılda bu gençlerimiz Türkiye ölçeğinde 6 kupayı Mersin’e getirerek kulüp müzesine koydular. Her yıl genç amatörlerimiz Türkiye dereceleri elde ediyorlar. Bu sene de en büyük oyuncumuz 1995 doğumlu. Buradan yetişen sporcularımız bölgesel amatör liglerde kendilerine yeni yaşam rotaları çiziyorlar.

Profesyonel olma yolunda büyük aşama kaydediyorlar. Geleceğimiz olan genç çocuklarımızı bu başarılarından dolayı kutluyorum. Mersin adına gerçekten bu gururu yaşattığınız için teşekkür ediyorum. Emeği geçen kulüp yöneticilerine ve hocalarınıza teşekkür ediyorum. Bu büyük başarınızı gelecek sezonda da devam ettireceğinize inanıyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından 10 bin liralık para ödülünün temsili çeki, federasyon yöneticileri tarafından kulüp yetkililerine takdim edildi.

160915-(1).jpg

160915-(3).jpg

160915-(4).jpg

160915-(2).jpg

Bu haber toplam 1420 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862