• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İçel 26 °C

“Uluslararası Mersin Maratonu” 5 yıldızla Avrupa’nın en iyileri arasında

“Uluslararası Mersin Maratonu” 5 yıldızla Avrupa’nın en iyileri arasında
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Uluslararası Mersin Maratonu, Avrupa Atletizm Birliği’nin belirlediği standartlar doğrultusunda gerçekleştirilen değerlendirme ve onaylar sonucunda en yüksek seviye olan 5 yıldızı aldı.

Haber Merkezi - Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından ilki 20 Eylül 2015 tarihinde düzenlenen Uluslararası Mersin Maratonu, Avrupa Atletizm Birliği tarafından verilen 5 yıldız derecesini alarak, Avrupa’nın en iyi maratonları arasında yerini aldı.

Türkiye’nin de aralarında yer aldığı 51 üyesi bulunan Avrupa Atletizm Birliği, Uluslararası Mersin Maratonu için yönetim ve bütçe, parkurlar, çevresel ve sosyal sorumluluklar, ölçüm, sağlık, sonuçlar, güvenlik, hizmetler, zamanlama ile ilgili 54 kategoride yapılan değerlendirmelerini gerçekleştirdi. Uluslararası Mersin Maratonu en yüksek standart olan 5 yıldız ile derecelendirilerek sertifika almaya hak kazanırken, büyük bir başarıya da imza attı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Uluslararası Mersin Maratonu’nun her geçen yıl hızla büyüyeceğini ve dünyanın en önemli maratonlarından biri olacağını belirtti.

Kocamaz, “Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Mersin Maratonu’na 10 ülkeden 675 sporcu, halk koşusu da dahil yaklaşık 3 bin kişi katıldı. 11 Aralık 2016 tarihinde 2’ncisi gerçekleştirilecek olan uluslararası etkinlik, Avrupa Atletizm Birliği 2016 yılı takviminde şimdiden yerini aldı. Mersin’in, uluslararası alanda tanıtılması açısından büyük öneme sahip olan bu etkinliğin önce ülkemizde daha sonra Avrupa başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde tanıtım çalışmalarını planlıyoruz.

Bu spor organizasyonu, Mersin’de uluslararası seviyede düzenlenen ilk maraton oldu, inşallah son olmayacak. Aldığımız 5 yıldız ile inşallah 2016’da daha çok sporcunun katılımıyla daha büyük bir maraton düzenleyeceğiz” dedi.

Bu haber toplam 1274 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862