• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İçel 22 °C

Yaz geldi, Mersin Büyükşehir Belediyesi yol çalışmalarına hız verdi

Yaz geldi, Mersin Büyükşehir Belediyesi yol çalışmalarına hız verdi
Mersin Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarının gelmesiyle birlikte yol ve asfalt çalışmalarına hız verdi. Kent merkezi, ilçe ve köylerde, yol, alt yapı ve genişletme çalışmaları sürüyor.

Haber Merkezi - Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentin birçok noktasında yol çalışmalarına devam ediyor. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı kent merkezi, ilçe ve köylerde, yol, alt yapı ve genişletme çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

Şehir içerisinde yoğun şekilde kullanılan Yenişehir, Akkent Mahallesi, 32. Cadde’nin imar planına uygun olarak genişletme ve alt yapı çalışmasına başlandı. Kazı ve dolgu işleri tamamlanan 32. Cadde’de bordür, kaldırım ve asfaltlama çalışması yapılıyor.

Sakarya Caddesi, İnönü Caddesi ve İstasyon Meydanı’nda yol bakım ve onarım çalışması yapıldı.  

Köylerimizi Unutmadık

Mersin Büyükşehir Belediyesi, merkez mahallelerin yanı sıra Belediye sınırları içerisinde bulunan, merkeze uzak birçok mahallede de hizmetlerine devam ediyor.

Geçmişte sathi kaplaması bulunan Gözne - Ayvagediği yolunun bozulması sonucunda, 4 bin 500 ton asfalt kullanılarak, sıcak asfalt, kaplama çalışması yapıldı. Ayrıca Kürkçü - Burhan -Yanpar - Puğkaracadağ - Parmakkurdu yollarının da asfaltlama çalışması sürüyor. Çalışma kapsamında toplam 2 bin ton asfalt kullanıldı.

Yol Açma, Altyapı ve Asfaltlama Çalışmaları

Mersin’e bağlı birçok ilçe ve mahallede yol çalışmalarına devam eden Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Kırsala Hizmetler Şube Müdürlüğü, Yenişehir’e bağlı Emirler - Değirmençay - Uzunkaş Mahallesi’nde 12 km uzunluğunda yola ve Tarsus’a bağlı İncirgediği Mahallesi’nde 10 km uzunluğunda yola 2. kat sathi kaplama çalışması yaptı.    

Ayrıca Değirmençay yolunda bakım ve onarım, Tol-Kuzucubelen yolunda ise asfalt altı sıkıştırma ve asfaltlama çalışmaları devam ediyor.

Aynı zamanda Fen İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Yol ve Asfalt Şube Müdürlüğü, ‘imara uygun yol açma’ çalışmaları kapsamında, Yenişehir İlçesi’nde bulunan İstemihan Talay Caddesi’nin, Üniversite Caddesi’nden sonraki bölümünde, 3245., 3250. ve 3242. sokaklarda kazı ve dolgu işlemlerine devam ediyor.

Tece’deki Çalışmalara Hız Verildi

Tece’de, MESKİ’nin alt yapı çalışmalarını tamamlaması ile başlanan yol ve asfaltlama çalışmaları devam ediyor. Turistik bir semt olmasıyla ayrı bir öneme sahip olan Tece’de, yaz aylarının gelmesi ve ulaşım yoğunluğu da göz önünde bulundurularak, vatandaşların daha rahat ve kaliteli hizmet alabilmesi için çalışmalar tüm hızıyla sürdürülüyor. Çalışmalar kapsamında Tece’nin birçok noktasında 4 bin 900 ton asfalt kullanıldı.

Anamur Ören Sahil Yolu Asfaltlandı

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Anamur Belediyesi işbirliğiyle Anamur Ören Mahallesi’nde asfaltlama çalışması yapılıyor. Çalışmalar kapsamında Ören Sahil Yolu (Antik Kent) ve Nasrettin grup yolları asfaltlanarak, toplam 5 km uzunluğundaki yolun yapımı tamamladı.

Aynı zamanda Kalınören grup köy yolları asfaltlama çalışması tamamlandı. Gercebahşiş Mahallesi ile Yeni Mahalle Mevkii bağlantı yolunda 2. kat asfalt programına alınan yolda asfalt bakım ve onarım çalışması yapılıyor.

Silifke’de Asfaltlanmayan Yol Kalmayacak

Atatürk Bulvarı’nda kaldırım ve sıcak asfalt çalışması devam ediyor.

Ayrıca Silifke’ye bağlı Kargıcak, İmambekirli, Senir, Nuriköy, Pelitpınarı Mahallesi yollarından, Zeyne, Şarlak Mahallesi yollarına kadar sathi kaplama asfalt çalışması sürdürülüyor.

Mersin’de Kaldırımlar Engelsiz Hale Geliyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, “Engelsiz Yaya Yolu Projesi” ile kentin birçok noktasında çalışmalarına devam ediyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, çalışmalar kapsamında engelsiz kaldırım ve yollar ile kentsel yaşam alanlarını engellilere uygun hale getiriyor.

Sakarya Caddesi, İstiklal Caddesi, Muğdat Camii önü, GMK ve Adnan Menderes Bulvarı arası yol bakım ve onarım çalışmalarına hız veren Mersin Büyükşehir Belediyesi, kaldırımlara engellilerin geçişini kolaylaştıracak rampalar ve görme engelliler için Sarı Çizgi Uygulaması çalışmaları yapıyor. Daha önce de görme engelliler için sesli sinyalizasyon sistemini devreye sokan Büyükşehir Belediyesi, engellilerle ilgili çalışmalarına devam ediyor. 

buyuk-eh-r-yol-cali-malarina-devam-ed-yor-(11).jpg

buyuk-eh-r-yol-cali-malarina-devam-ed-yor-(10).jpg

buyuk-eh-r-yol-cali-malarina-devam-ed-yor-(8).jpg

buyuk-eh-r-yol-cali-malarina-devam-ed-yor-(4).jpg

 

Bu haber toplam 1701 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • ANAMUR HALKI ÇED TOPLANTISINI YAPTIRMADI04 Nisan 2019 Perşembe 14:15
  • MESKİ'YE SESİMİZİ DUYURDUK02 Nisan 2019 Salı 12:12
  • ANAMUR SAHİLLERİ?23 Mart 2019 Cumartesi 11:25
  • MERMER OCAĞINA HAYIR16 Mart 2019 Cumartesi 13:07
  • ÇİM NASIL BİÇİLİR?11 Mart 2019 Pazartesi 12:06
  • MUZ MU? MERMER TOZU MU?11 Mart 2019 Pazartesi 11:54
  • MALAKLAR MAHALLESİNDE YANGIN25 Eylül 2017 Pazartesi 14:42
  • ANAMUR ZİRAAT ODASI BAŞKANIN'DAN AÇIKLAMA21 Eylül 2017 Perşembe 11:42
  • SULTAN ÇAYIN'DA ŞÜPHELİ BALIK ÖLÜMLERİ19 Eylül 2017 Salı 09:54
  • BİR YANGIN HABERİ'DE ÖREN MAHALLESİNDEN18 Temmuz 2017 Salı 17:02
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862