• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İçel 23 °C

1. Uluslararası Mersin Maratonu koşuldu

1. Uluslararası Mersin Maratonu koşuldu
Bu yıl ilk kez düzenlenen 1. Uluslararası Mersin Maratonu, koşuldu. 3 etapta gerçekleştirilen maratonda yarışlar nefes kesti. Maratona Mersinliler, büyük ilgi gösterdi.

Haber Merkezi - Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Mersin Maratonu, Mersinliler'in yoğun ilgisiyle gerçekleştirildi.

Mersin’de ilk kez gerçekleştirilen ve katılanların parkurları en kısa sürede bitirebilmek için kıyasıya mücadele ettiği maraton, 42 bin 195 metre, 15 bin metre ve ‘Seviyorsan Koş’ temasıyla düzenlenen 5 bin metre halk koşu olmak üzere 3 etapta koşuldu.

Maratona, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Türkiye KAMU-SEN Mersin İl Temsilcisi Nihat Aşçı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar'ın start vermesiyle 1. Uluslararası Mersin Maratonu başladı.

Maraton öncesi konuşma yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Mersin’in, uluslararası alanda tanıtılması açısından büyük öneme sahip olan bu etkinlikte başta Atletizm Federasyon Başkanımız ve yönetimi olmak üzere emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu organizasyon Mersin’de bir ilk olacak ama inşallah son olmayacak ve Tarsus’ta olduğu gibi Mersin’de de geleneksel hale gelecek. Önümüzdeki yıllarda bu etkinlik daha büyük katılımlarla, Mersinlilerin sahip çıkmasıyla daha da gelişecek, büyüyecek ve Mersin’in tanıtımında da önemli bir rol alacak. Maratona katılan tüm sporculara ve vatandaşlarımıza başarılar diliyorum” dedi.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar yaptığı konuşmada, “Böyle önemli bir organizasyona vesile olan, düzenleyen ve emeğin çoğunun sahibi olan Sayın Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a Atletizm Federasyonu ve atletizm camiası adına teşekkür ediyorum. Bütün sporculara maratonu sağlıklı, sıhhatli bitirebilmeleri için başarılar diliyorum” dedi.

Mersin’in uluslararası alanda tanıtılması açısından büyük önem taşıyan Maratona katılan sporcular, Mersin’in tarihi ve doğal güzelliklerini yakından tanıma fırsatı bulurken birinci olabilmek için kıyasıya yarıştı.

Başlangıç noktası Özgecan Aslan Barış Meydanı olan Maraton, 42 bin 195 metre yarışıyla start aldı. Türkiye de dahil olmak üzere 10 ülkeden birçok sporcuya ev sahipliği yapan Maratonda 42 bin 195 metre yarışına toplam 250 sporcu katıldı.

İkinci etapta koşulan 15 bin metre yarışında ise yine Türkiye de dahil olmak üzere 10 ülkeden yaklaşık 675 sporcu dereceye girebilmek için ter döktü.

2000 bine yakın Mersinlinin katıldığı ‘Seviyorsan Koş’ temasıyla gerçekleştirilen 5 bin metre halk koşusu renkli görüntülere sahne oldu. Koşuya katılan vatandaşlar Mersin’de uluslararası bir etkinliğin yapılmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkürlerini iletti.

Şehitlerimiz Maratonda da Anıldı

Halk koşusuna katılan vatandaşlar son dönemlerde yaşanan terör olayları sonucunda hayatını kaybeden şehitler için “Vatan Size Minnettar” pankartı açtı.

Maratonda Dereceye Girenler Ödüllerini Aldı

42 bin 195 metre erkekler yarışında Sulti Gure Timbre 2.26.54 saniye ile maratonun kazananı olurken, Musa Babo Ido 2.29.26 saniye ile ikinci, Argachew Assefa Tola 2.33.18 saniye derece ile üçüncü oldu. Dereceye giren sporculara ödüllerini Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar takdim etti.

42 bin 195 metre bayanlar yarışında ise Svetlana Shepleva 3.09.06 saniyelik derecesiyle birinci, Nursel Karataş 3.21.02 saniyelik derecesiyle ikinci, Derya Kaya 3.25.01 saniyelik derecesi ile üçüncü oldu.

15 bin metre erkeklerde Amos Kipruto 44.37 saniye ile Paul Kipkemoi Kipkorir 44.54 saniye ile ikinci, Fetene Alemu Reegasa 45.58 saniye ile üçüncü oldu.

15 bin metre erkeklerde Türk sporcularımızdan Alper Demir 46.32 saniye, Yavuz Ağralı 48.15, Koray Het 58.54 dereceyle parkuru tamamladı.

15 Bin metre kadınlarda Leonidah Jemwetich Mosop 51.15 saniyelik derecesiyle birinci, Hirut Alemayehu Gebremika 52.29 saniyelik derecesiyle ikinci, Esma Aydemir 54.56 saniyelik derecesiyle üçüncü oldu. Türk sporcularımızdan Esma Aydemiz 54.56, Şeyma Yıldı 55.56, Fadime Çelik 1.00.43 saniyelik dereceyle 15 bin metre parkurunu tamamladı.

Tekerlekli sandalye yarışında erkelerde başarılı performansıyla birinci Birol Kamar olurken Ömer Cantay ikinci, bayanlarda ise Zeynep Acet birinci oldu.

5 bin metre halk koşusunda erkeklerde Hüseyin Fatih Ulaş birinci, Cüneyt Adanır ikinci, Erdal Yavuz ise üçüncü oldu. Bayanlarda ise birinciliği Yasemin Kavurmacı, ikinciliği Pınar Başaran, üçüncülüğü ise Gonca Kılınç göğüsledi.

Dereceye sporculara toplam 142 bin 500 TL ödül verildi.

uluslararasi-mersin-maratonu-kosuldu-(4).jpg

uluslararasi-mersin-maratonu-kosuldu-(8).jpg

uluslararasi-mersin-maratonu-kosuldu-(14).jpg

Bu haber toplam 1796 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862