• BIST 9079.97
  • Altın 2302.652
  • Dolar 32.3066
  • Euro 35.0883
  • İçel 22 °C

ANAMED Hastanesi, Kamil Furtun cinayetine duyarsız kalmadı

ANAMED Hastanesi, Kamil Furtun cinayetine duyarsız kalmadı
ANAMED Hastanesi, Türkiye genelinde olan eylemlere duyarsız kalmadı. Göğüs Cerrahı uzmanı Op. Dr. Kamil Furtun’un silahlı saldırı sonucu öldürülmesini protesto etmek için eylem yaptı.

Halit DOLU - Türkiye genelindeki sağlık çalışanları, Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde görevli Göğüs Cerrahı uzmanı Op. Dr. Kamil Furtun’un silahlı saldırı sonucu öldürülmesini protesto etmek için eylem yaptı.

Eyleme duyarsız kalmayan Özel ANAMED Hastane yönetimi ve çalışanları, hastane önünde bir dakikalık saygı duruşunun ardından Başhekim Op. Dr. Cünet Kavak bir konuşma yaptı. Kavak konuşmasında;

“Geçtiğimiz Cuma günü Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde görevli Göğüs Cerrahı uzmanı meslektaşımız Op. Dr. Kamil Furtun’un silahlı saldırı sonucu katledilmesini kınıyor, ANAMED Ailesi olarak derin bir üzüntü içerisinde olduğumuzu belirtmek isteriz.

Dr. Kamil Furkan ne yazık ki görev başında uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden ilk sağlık çalışanı değil. Büyük bir özveri ve fedakârlıkla hizmet eden başta doktorlar olmak üzere hiçbir sağlık çalışanı şiddetin hiçbir türlüsünü hak etmemektedir. Sağlık çalışanları olarak zaman zaman yalnızca silah çeken değil, yüksek sesle konuşup bağıran, hakaret eden, üzerimize yürüyüp el kaldıran, hırpalayan insanlık dışı hakaret eden insanlarla muhatap olmak zorunda kalıyoruz. Bu tür mağduriyetlere ve haksızlıklara maruz kalmak bizleri derinden yaralıyor. Hayatını mesleğine adamış olan, büyük fedakârlıklarla çalışan bu insanlar böylesine bir saygısızlığı asla hak etmemektedir.

Sağlık çalışanları olarak bu gibi saldırıların tümünü şiddetle kınıyor, Dr. Kamil Furtun’a Allah’tan rahmet yakınları ve sevenlerine sabır diliyoruz” dedi.

Eyleme destek veren İş adamı- siyasetçi Belediye meclis üyesi Cenk Ateş ve eşi sağlık çalışanları adına Başhekim Dr. Cüneyt Kavak’a başsağlığı diledi. Ateş, bu tür olayların bir daha yaşanmamasını dilerken şiddetle kınadığını da dile getirdi.

Eyleme katılan ANAMED Hastanesi Personelleri slogan atarak eyleme son verip dağıldılar.

11458_b2.jpg

11458_b3.jpg

Bu haber toplam 2633 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862