• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İçel 24 °C

Anamur Ticaret ve Sanayi Odası ile KKTC Ticaret ve Sanayi Odası'ndan kardeş oda protokolü

Anamur Ticaret ve Sanayi Odası ile KKTC Ticaret ve Sanayi Odası'ndan kardeş oda protokolü
Anamur ile KKTC arasında sosyal, kültürel, toplumsal ve ekonomik konularda önemli adımlar atılarak güçlü bir köprü oluşturuldu. Anamur Ticaret ve Sanayi Odası ile KKTC Ticaret ve Sanayi Odası arasında kardeş oda protokolü imzalandı.

Haber Merkezi - Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Feridun Torunoğlu ve Meclis Başkanı A.Kerim Çilingir’in başkanlığına 14 kişilik oda heyeti, KKTC’ye giderek KKTC Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fikri Toros, ticaret odası yetkilileri ile tarihsel bir toplantı yaptılar.

KKTC Ticaret Odası Genel Sekreteri Aysun Önet İleri ile Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Muhammet Şimşek, birkaç aydır sürdürdükleri yazışmalar sonucunda kardeş oda protokol metni oluşturularak imza aşamasına getirildi.

İmza töreninde konuşan Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Feridun Torunoğlu, KKTC’nin Anamur’dan görülen ışıkları gibi ticari ilişkilerinde yansımasına neden olacak kardeş oda protokolünün imzasıyla her iki yakada yeni bir köprünün kurulacağını belirterek şu ifadelere kullandı: “Anamur, muz ve çileğinin bundan böyle artık KKTC’de güçlenmesini için adımlar atılmasına olanak sağlayacağız. KKTC ile ortak adımlar ve yatırımların başlamasını istiyoruz. Bizler artık aramızda formaliteyi bir kenara bırakıp KKTC ile Anamur arasında yeni bir açılımı sağlamak için buradayız.

Ticari ilişkilerimizin yanı sıra buna paralel olarak sosyal, kültürel ve toplumsal ilişkileri için da adımlar atılması için yeni planlamalar yapacağız. KKTC ile Anamur arasında heyetler görüşmelere başlamalı ve yeni çalışma planlamalarını hayata geçirmelidir. Bizler buraya gelerek ilk adımları attık. Amacımız, her iki bölgenin iş adamları ve esnaflarını bir araya getirmeyi hedefliyoruz.

Kısacası Anamur ile KKTC arasında ticari ilişkilerin yanı sıra sosyal ve toplumsal köprülerin bir an önce atılmasını hedefliyoruz.” 

Diğer taraftan Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Kerim Çilingir, yaptığı konuşmada, "Kardeşliğin anlamı için buradayız, KKTC-Anamur ve Bozyazı üçgenin yapacağımız çok önemli işler var. Özellikle KKTC heyeti ile Anamur heyetleri bir arada çalışarak ve zaman zaman Ankara’ya giderek atılacak adımlarda hükümetin ve ilgili bakanlıkların desteğini almak için el ele vermeliyiz.

Anamur ile KKTC ticaret odalarının attığı bu adımın giderek güçlü bir köprüye dönüşeceğini yürekten inanıyorum” dedi.

KKTC Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros ise, yaptığı konuşmada, 3 bin üyelerinin bulunduğunu, çok geniş sektörlerde iş yapan üyeleriyle birlikte Anamur ile kurulacak koordinasyon çerçevesinde ticari ilişkilerin yanı sıra kültürel ve sosyal ilişkilerin de kendisinden oluşacağını belirterek şunları kaydetti: “Bu ziyaret ve imzaladığımız kardeş oda protokolü büyük anlam taşımaktadır. KKTC ile Rum kesimi arasında sürdürülen çalışmalar AB ülkelerinde dikkatle izleniyor ve büyük anlam taşıyor.”

Toros, “Her iki ülkenin birleşmesiyle KKTC’de AB ülkesi olacaktır, bu da Anamur ile kurduğumuz kardeş oda ilişkilerinde anlamı birkaç yıl sonra ortaya çıkacaktır. Çünkü KKTC ile Rum kesiminin birleşmesi, güçlü bir ekonomik kazanımları beraberinde getirecektir, Buda kardeş odamız Anamur’a yansımasının önemi daha net bir şekilde ortaya çıkacaktır” şeklinde konuştu.

KKTC Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros, KKTC’ye her yıl 2 milyon turist geldiğini belirterek kardeş oda Anamur’un bundan önemli pay alması gerektiğinin altını çizdi.

Toros, "İlişkilerimizde el birliğiyle hızlı bir büyümeyi yakalayabiliriz. Bizim hedeflerimiz içinde Marina, alış veriş merkezleri, serbest bölge gibi projelerimiz var. Bu projeler gerçekleşirse Anamur bundan önemli pay sahibi de olabilecektir. Şunun şurasında aramızda sadece 80 kilometre var. Anamur bize su verecek ama aramızda ciddi bir ulaşım sorunu var. Bizler bunun hemen giderilmesini istiyoruz. Çünkü kardeş oda olarak Anamur tarım, turizm ve ticari gelişmelerinde önemli yol kat etmemiz için deniz hattını el birliğiyle mutlaka çözmemiz gerekmektedir. Bunun içinde birlikte Ankara yollarına düşelim” ifadelerini kullandı.

KKTC ile Anamur Ticaret ve Sanayi Odası, kardeş oda protokolünün imza törenini Feridun Torunğlu, Kerim Çilingir, Mehmet Yılmaz, Kaan Ceren, Nevzat Gündüz, Ersin Körhasanoğulları, Mesut Aydın, Hüsnü Ceren, Fevzi Alpyağal, Ayhan Şen Deniz, Mehmet Göksu heyeti, kadre oda imza töreninde Anamur’u temsil ettiler.

Bu haber toplam 1716 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862