• BIST 8718.11
  • Altın 2247.132
  • Dolar 32.3242
  • Euro 35.1624
  • İçel 13 °C

Arabeskin yeni kralı Aydoğan Tayfur!

Arabeskin yeni kralı Aydoğan Tayfur!
Arabesk müziğin güçlü seslerinden ve bestekârlarından olan Aydoğan Tayfur, arabeskin yeni kralı için en güçlü adayın kendisi olduğunu söyledi.

Mehmet ŞAHİNCİLEROĞLU - Bugüne kadar çıkardığı albümler ve yaptığı besteler ile arabesk dinleyicisinin kalbine taht kuran ünlü sanatçı Aydoğan Tayfur, özel açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde 10. albümünü arabesk dinleyicisinin beğenisine sunan Tayfur, Kınalı Kuzum albümünü çıkarmanın mutluluğunu yaşıyor.

Albüm satışlarının çok iyi gittiği kaydeden Tayfur, son zamanlardaki Ferdi Tayfur’un rahatsızlığı, Orhan Gencebay’ın da müzik adına bir çalışması olmamasından dolayı bu boşluğu doldurabilecek en güçlü adayın kendisi olduğunu dile getirdi.

Arabesk dinleyicisinin bu boşluğu doldurmak için kendisini aday gösterdiğini bildiren Aydoğan Tayfur, bu yöndeki çalışmalarının başladığını açıkladı.

“Albüm Satışları İyi Gidiyor”

Albüm satışlarında gösterilen ilgiden memnuniyetini dile getiren Aydoğan Tayfur, “Albüm satışları iyi gidiyor. Kendi bestelerimi kendim yazıyorum. Bu bir avantaj. Şu an arabesk adına bir boşluk var. Bu boşluğu dolduracak en güçlü adayım. Çok iyi bir geçmişimiz var. Gösterilen ilgi beni mutlu ediyor” dedi.

Kınalı Kuzum albümünde güçlü eserlerin bulunduğunu da belirten Tayfur, albümünün çok titiz bir çalışmanın ürünü olduğunu söyledi.

Tayfur, Kınalı Kuzum albümde yer alan şarkıların amcası Ferdi Tayfur’un ve Orhan Gencebay’ın bir zamanlar halkın diline pelesenk olan şarkıları değerinde olduğunu kaydetti.

Çıkış Şarkısı Bir Nefes

Kınalı Kuzum albümü; Bir Nefes, Kınalı Kuzum, Yar Kabrini Derin Edin(anonim), Ben Bir Türküm, Yandım Ben Yandım, Kalbime Gömdüm, Geceler ve Bir Nefes adlı şarkının remixi ile 8 şarkılık bir albümden oluşuyor.

Albümün çıkış şarkısının “Bir Nefes” olacağını açıklayan Tayfur,  diğer şarkılarında bu lezzette olduğunu ve halk tarafından şimdiden çok ilgi gördüğünü ve dinlendiğini belirtti.

Albümde albüme adını verdiği “Kınalı Kuzum” adlı eserin “Yandım Ben Yandım”, “Ben Bir Türküm” adlı eserlerin söz ve müziği Aydoğan Tayfur’a, “Seni Kalbime Gömdüm”ün sözleri Bilal Artıkaslan’a bestesi de Aydoğan Tayfur’a, ayrıca “Geceler”in sözü ve müziği Recep Alemdar’a, “Bir Nefes”in sözleri Şükrü Kekevi’ye bestesi Engin Utar’a ait.

Aydoğan Tayfur Kimdir?

Aydoğan Tayfur, Adana doğdu. Çocukluk yıllarını Adana’da geçirdi. İlk, orta ve liseyi Adana’da okudu.

Başarılı bir öğrenci olmasına rağmen maddi sıkıntılar yüzünden öğrenimini yarıda bıraktı. En büyük aşkı olan müzikle yaşamaya başladı.

Arabeske yönelmesinde canı kadar sevdiği saydığı amcası Ferdi Tayfur’un büyük payı olacaktı.

Uzun yıllar amcası ile birlikte fuarlarda, O’na vokal yaptı. Sahne tozunu sindire sindire yuttu. Yine o yıllarda herhangi bir kursa gitmeden bağlama çalmasını öğrendi ve ilk bestelerini o yıllarda yaptı.

Bu arada askerlik görevini yaptı. Evlendi ve iki kızı oldu.

İlk kaset

İlk kaseti olan ve içindeki şarkıların hepsinin söz ve müziği kendine ait olan “Kim Derdi Ki”  isimli kasetini çıkartarak müzik hayatı başladı.

Durmadan yeni besteler yaparak içini şarkılarına döken Aydoğan Tayfur, ilk albümünün ardından Tövbe/Karagözlüm, Yakarlar, O Şimdi Nerde, Püsküllü Bela,  Ah Bir Bilsen, Yaktın Şu Gönlümü, Allah Vergisi, Çeker Giderim albümlerini çıkardı. Ve son olarak geçtiğimiz günlerde Kınalı Kuzum albümü müzikseverlerle buluşturdu.

Sahneye Devam

Aydoğan Tayfur, sahnelerin sevilen sanatçısı olarak hemen hemen tüm Avrupa ülkelerine giderek konser verdi. Yazın Türkiye’de; kışın Avrupa’da sahneden sahneye koşan, sevenlerine müzik ziyafeti çeken Aydoğan Tayfur, festivallerin de vazgeçilmez sanatçısı olarak müzik hayatına devam ediyor.

Son albümü Kınalı Kuzum, arabesk sevenlerin yoğun isteği üzerine büyük bir titizlikle hazırlanıp piyasaya çıktı.

Kaynak: sehirmagazincisi.com

Bu haber toplam 2838 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862