• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İçel 25 °C

Başkan Tuna: İSKEP, dezanavtaj bireyleri istihdam sağlayacak

Başkan Tuna: İSKEP, dezanavtaj bireyleri istihdam sağlayacak
İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi çalışmaları Toroslar’da başarıyla ilerliyor. Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, hayata geçirdikleri projelerle amaçlarının insanlara balık yemeyi değil, balık tutmayı öğretmek olduğunu söyledi.

Haber Merkezi - Toroslar Belediyesi’nin de aralarında bulunduğu Türkiye genelindeki 12 belediye tarafından uygulanan İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi (İSKEP) çalışmaları Toroslar’da başarıyla ilerliyor.

Dezavantajlı bireyleri eğitim ve istihdama yönlendirmek amacıyla gerçekleştirilen proje kapsamında İlçe genelindeki mahalle muhtarları ve sakinlerinin bir araya geldiği bilinçlendirme ve farkındalık eğitimlerinin beşincisi, Osmaniye Mahallesi’nde yapıldı.

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı otoritesinde Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) önderliğinde devam eden projede Toroslar Belediyesi’nin hedef grup olarak belirlediği ‘Engelliler, Romanlar ve Çalışan Çocuklar ile Ailelerine’ yönelik uygulanan çalışmalar anlatılarak, fikir alışverişinde bulunuldu.

Osmaniye TORTEK (Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları) binası önünde gerçekleştirilen toplantıya; Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, İŞKUR Mersin İl Müdürlüğü İş ve Meslek Danışmanı Özlem Gümüş,İSKEP Projesi eğitim uzmanı Abidin İçden,  Toroslar Belediyesi AB Proje Koordinatörü Ahmet Ata ve hedef grup temsilcileri, projenin hedef grupları, mahalle muhtarları ve mahalle sakinleri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Toroslar Belediyesi Proje Koordinatörü Ahmet Ata, dezavantajlı bireylerin topluma entegrasyonu ile birlikte istihdam edilebilirliklerine katkı sağlayacak olan projenin Toroslar’da 9 aydır başarıyla devam ettiğini ve 23 ayda tamamlanacağının bilgisini verdi.

Başkan Tuna; “Dezavantajlı Bireyler Desteklenirse, İstihdama ve Sosyal Hayata Katılımları Daha Kolay Olur. İSKEP ile Bunu Amaçlıyoruz”

Daha sonra söz alan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise, İSKEP’in toplumda dezavantajlı yaşayan kişilere istihdam sağlayacak bir proje olduğunu belirterek, hayata geçirdikleri projelerle amaçlarının insanlara balık yemeyi değil, balık tutmayı öğretmek olduğunu söyledi.

Türkiye genelinde 12 belediye tarafından uygulanan projede yer almaktan büyük mutluluk ve gurur duyduklarını belirten Başkan Tuna; “Fiziki anlamda Toroslar’ın çehresini değiştirmeye çalışırken ilçemizde yaşayan insanlarımızın var olan problemlerini çözme anlamında da elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz.Göreve geldiğimiz 11 yılda spor tesisleri, Cumhuriyet Meydanı, kültür merkezi, gençlik merkezi, parklar ve olimpik yüzme havuzu inşa ettik.Ancak bu çalışmalarımızın yanı sıra insanlarımızın yaşamlarını kolaylaştıracak sosyal sorumluluk projelerine de önem veriyoruz. Bizim hassasiyetimiz toplamda insanlarımızı mutlu etmektir. İSKEP projesi de dezavantajlı bireylere yönelik hazırladığımız önemli bir projedir.Bu projelerin sürdürülebilir olması ve başarıyla devam ettirmemiz çalışma şevkimizi daha da arttırmaktadır.Bugüne kadar üniversitelerimizle de birçok ortak projeleri hayata geçirdik.Katkılarından dolayı üniversitelerimize ve bu projede destek veren İŞKUR İl Müdürlüğü’ne de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Tuna, hedef grup olarak belirledikleri ‘Engelliler, Romanlar ve Çalışan Çocuklar ile Ailelerine’ yönelik yapılacak eğitim çalışmalarında mahalle muhtarları ve sakinlerinden alacakları desteklerin de önemine değinerek, tüm katılımcılara teşekkür etti.

İŞKUR Mersin İl Müdürlüğü İş ve Meslek Danışmanı Özlem Gümüş de toplumda dezavantajlı yaşayan insanlara yönelik uyguladıkları çalışmalarla ilgili katılımcılara bilgiler aktarırken, İSKEP Projesi eğitim uzmanı Abidin İçden de Toroslar Belediyesi tarafından hayata geçirilen projede yer almaktan  büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından, İSKEP Projesi’nin hedef grupları  arasında yer alan faydalanıcılar da söz alarak projeyle ilgili düşüncelerini ifade ettiler.

Görme Engelli Gülseren Keş (54); “Görme engelli bir vatandaş olarak hayata bakış açım çok farklıydı.Bu proje ile kendi işimi kurmak istediğimi anladım ve bu yola başvurdum.Toroslar Belediye Başkanımız Sayın Hamit Tuna’ya ve destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Engelli Annesi Berrin Tulumbacı (52); “Sizlere minnettarım.Engelli bir kızım var.Tüm eğitimlerini tamamladı ancak onu evin içerisinde saklamak istemiyorum.Engelli kızımın da yanımda olacağı bir iş kurmak istiyorum.Bunu gerçekleştiribilirsek sizin sayenizde olacak.Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Roman Vatandaşı Muazzez Lurvel (38); “Daha önce ani kararlarla bir iş kurdum ve iflas ettim. Ama bu projeyle fikirlerim çok değişti. Bir iş kurduktan sonra nasıl zarar edeceğimizi ve nasıl kazanacağımızı proje kapsamında aldığımız eğitimlerle öğreniyoruz.Allah razı olsun.Başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Zihinsel Engelli Elif Budak; “Verilecek olan desteklerle kendi işimi kuracak olmaktan dolayı büyük mutluluk duymaktayım. Toroslar Belediye Başkanımız Sayın Hamit Tuna’ya  toplumda dezavantajlı yaşayan bireylere sunduğu katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

-skep-projesi-toplant-s-2.jpg

Bu haber toplam 1353 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862