• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İçel 26 °C

Berkan Afşarlı, en zorlu maçını kanserle yaptı

Berkan Afşarlı, en zorlu maçını kanserle yaptı
Mersin İdman Yurdu'nda forma giyerken yakalandığı lenf kanseri nedeniyle sahalardan uzak kalan 24 yaşındaki Berkan Afşarlı, zorlu bir tedavi sürecinin ardından tekrar top koşturacağı günleri sabırsızlıkla bekliyor.

Haber Merkezi - Spor Toto Süper Lig takımlarından Mersin İdman Yurdu'nda oynarken yakalandığı yakalandığı lenf kanseri nedeniyle futbola ara veren Berkan Afşarlı (24), tedavi sürecinin tamamlanmasını ve sahalara dönmeyi bekliyor.

İsviçre ekibi FC Wil'den önceki sezon transfer olduğu Mersin İdman Yurdu'nun Spor Toto Süper Lig'e yükselmesinde önemli rol oynayan Berkan Afşarlı, teşhisin konulduğu şubat ayından beri forma giyemedi.
Afşarlı, yaptığı açıklamada, formdan düşmemek için tedavi sürecinde yürüyüş ve top antrenmanları yaptığını söyledi.

Ailesinden ve kız arkadaşından büyük destek gördüğünü ifade eden Berkan Afşarlı, "Kansere yakalandığımı öğrendim. O günden beri kendime 'Bu kanseri yeneceğim ve sahalara geri döneceğim' diye büyük bir hedef koydum" dedi.

Afşarlı, hastalığını büyük ölçüde atlattığını belirterek, "Tedavi süreci zordu ama gerekeni iyi yaptık. Şu an 'kanseri yendim' diyebilirim. Onun için çok mutluyum. Son olarak iki kemoterapim kaldı. Ondan sonra inşallah yeniden yeşil sahalara dönerim ve kendimi Türkiye'ye gösterebilirim" diye konuştu.

Sözleşmesi sona erdi

Berkan Afşarlı, Mersin İdmanyurdu ile sözleşmesinin 31 Mayıs'ta sona erdiğini ve kendisine yeni bir teklifte bulunulmadığını kaydederek, herhangi bir kırgınlığı bulunmadığını, yeniden kırmızı-lacivertli formayı giymek istediğini söyledi.

Genç oyuncu, sahalara döneceği günü "iple çektiğini" ifade ederek şunları dile getirdi: "Kendimi hazırlamaya başladım. Son ilaçlarımı aldıktan sonra hazır bir şekilde sahalara dönmek istiyorum. Onun için de her şeyi yapıyorum. Aileme, sevgilime ve arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu sezon şampiyon olarak ben çıktım çünkü ben bu kanseri yendim ve bunu sadece destek alarak başardım. Beni yalnız bırakmadılar. Teşekkür ederim."

Boğazındaki lenf bezlerinin şişmesinin ardından yapılan kontrollerde lenf kanserine yakalandığı ortaya çıkan Berkan Afşarlı, geçen sezon sadece Ziraat Türkiye Kupası'nda iki maçta forma giyebilmişti.

Bu haber toplam 1949 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862