• BIST 8884.22
  • Altın 2238.926
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.0937
  • İçel 19 °C

CHP'DE SEÇİM ZAMANI

CHP'DE SEÇİM ZAMANI
İl başkanlığından gönderilen yazıda özetle, son ilçe başkanı ve yönetim kurulunun partinin ilkelerine göre hareket etmedikleri, çalışma kurallarına aykırı hareket ettiği ısrarla yazılmıştır

CHP'DE SEÇİM ZAMANI

CHP maalesef her yerde olduğu gibi Anamur’da da sürekli seçimlerle uğraşıyor. Genel merkez birçok zaman kongrelerle uğraştı, şimdi de seçim sonrasında bölgemizdeki birçok ilçe yönetimini görevden aldığından tekrar ilçe başkanlığı seçimleri için çalışmalar başladı.

Bu hafta sonu 18.05.2019 tarihinde Anamur ilçe başkanlığı için seçimler yapılacak. Mersin il başkanlığından gönderilen yazıyı çok dikkatle okumak gerekli. Son ilçe başkanı ve yönetiminin görevden alınma gerekçesi olarak: “ Parti tüzüğünün 25/1 ve 25/2 maddeleri uyarınca yasalarda, tüzükte ve yönetmeliklerde öngörülen görevleri yerine getirmeyen ve aksatan, partinin ilkelerine, amaçlarına ve çalışma kurallarına aykırı hareket eden Anamur İlçe Başkanı ve Anamur İlçe Yönetim Kurulunun görevden alınmasına oy birliği ile karar verildiği” belirtilmiştir.

İl başkanlığından gönderilen yazıda özetle, son ilçe başkanı ve yönetim kurulunun partinin ilkelerine göre hareket etmedikleri, çalışma kurallarına aykırı hareket ettiği ısrarla yazılmıştır. Gelinen noktada bakıyoruz ki açık gerekçelerle görevden alınan ilçe başkanı, hafta sonu yapılacak kongrede tekrar İlçe başkanlığına adaylığını açıkladı. Kimse ile derdimiz yok. Ancak buradan sormak gerekli, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? Mersin il başkanlığı demiyor mu: “Kardeşim ben seni parti ilkelerine aykırı hareket ettiğinden görevden aldım, nasıl tekrar aday oluyorsun?” Kısaca benim mantığıma aykırı bir durum. Eski ilçe başkanının tekrar kongreyi kazandığını düşünelim. Mersin il başkanlığının görevden alma gerekçeleri ile ters düşmeyecek mi? Anlayamadım vesselam.

Diğer yanda belediye başkan adayı olup seçimi kaybeden ancak yola devam kararı alan Durmuş Deniz var. Durmuş Deniz son seçimde ilçede bir heyecan yarattı ve bunu herkes gördü. Partide bir toparlanma, birleşme çalışmaları yapıldı; ancak hepimizin bildiği gibi birleşme maalesef yüzeyselmiş. İçeriden tekrar vurdular. Şu anda da ayrışan grup tekrardan Durmuş Deniz’in karşısında. Durmuş Deniz partiyi yenileme, yeni insanlarla yola devam etme sinyalleri veriyor.

 

Hafta sonu son kararı delegeler verecek. Aslında delege ilçe başkanlığını oylamayacak; partiyi ve kendi geleceklerini, çocuklarının geleceklerini oylayacaklar. Çocuklarına iş, aş ve ekmek bulmanın bir yerde yolu siyasetten geçiyor.  Ya eski yönetim ile devam edecek ya da yeni bir yönetim ile devam kararını verecek.

Ben eskiden beri söylüyorum. Bu tür seçimler dar sistemli delege sistemi ile olmamalı. Tüm üyelerin katılımı ile geniş çaplı bir seçimle olmalı. İlçe başkanı, belediye başkanı adayı, milletvekili adayları, meclis üyesi adaylarını tamamı tüm üyelerin oyları ile seçilmeli. Maalesef yıllardır genel merkeze biz bunu anlatamadık. Yine dar delege sistemi devam ediyor.

Sonuç olarak her iki taraf da aynı gemide seyahat eden insanlar. Tek gemi var o da CHP… Hafta sonu yapılacak olan kongrenin, hiç kimseyi ayrıştırmadan, kavgadan uzak, barış içinde yapılması her şeyden önemli. Delegeleri kıskaca alıp kongrede belli yerlerde belli sınıflarda oturtturmak delegenin özgür iradesine ket vurmaktır. Sakın kimse bunu yapmasın. Bırakın delege kendi iradesi ile oyunu versin. Geçmiş kongrelerde bunlar yaşandı ve sonuçları kötü oldu.

Kısaca sayın delegeler; elinizi vicdanınıza koyarak oy verin. Söylediğim gibi partinin geleceği ve kendinizin geleceği için oy vereceksiniz. Her iki adaya da şimdiden başarılar dilerim.

Saygılarımla

Ahmet DOĞAN

Harita ve Kadastro Mühendisi

İletişim: anamurahmet@gmail.com

Bu haber toplam 1512 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862