• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İçel 21 °C

Çilek üretim merkezi Silifke, muz üretiminde de iddialı

Çilek üretim merkezi Silifke, muz üretiminde de iddialı
Muzun başkenti Anamur'a kötü haber Silifke'den geldi. Çilek üretiminin merkezi konumundaki Silifke, örtü altı muz yetiştiriciliğinde de atağa geçti. Silifke, çilek üretiminde olduğu gibi muz da da bir hayli iddialı görünüyor.

Haber Merkezi - Türkiye'nin önde gelen çilek üretim yerlerinden Mersin'in Silifke İlçesi'nde, son yıllarda örtü altı muz yetiştiriciliği de yaygınlaşmaya başladı.

Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can, yaptığı açıklamada, önemli çilek üretim merkezlerinden olan Silifke'de son yıllarda muz üretiminin yaygınlaşmaya başladığını söyledi.

İlçede bir çok meyve ve sebzenin yetiştirilebildiğini ifade eden Can, "Biz burada çileği ön plana çıkarmışken şimdi çiftçilerimiz farklı ürünlere de geçmeye başladı. Uygun iklim ve toprak yapısı sayesinde turfanda sebze ve meyvelerin birçok yerden önce yetiştiği ilçede bu avantaj muz üretiminde de değerlendirilmek istendi. Silifke'de 300 dönüm muz serası yapıldı. Muzda da çilek kadar başarılı olmak amacındayız" dedi.

Bir dönümden yaklaşık 10 ton ürün alınacağını anlatan Can, "Bir dönüm seranın maliyeti 40-50 bin lira. Üreticilerimiz bu alana önemli yatırımlar yaptı. Bir çoğu da mevcut domates serasını değiştirerek muz üretimine başladı" diye konuştu.

Muz üreticisi Ersin Üre de daha önce domates üretimi yaptığı serayı yükseltip muz üretimine uygun hale getirerek üretime geçtiğini söyledi.

Serasındaki muzların olgunlaşmaya başladığını belirten Üre, "Umarım yatırımlarımızın karşılığını alırız. Artık yavaş yavaş hasat zamanı geliyor. Ortalama 2- 2,5 lirayla hasada başlayacağız" ifadelerini kullandı.

Çiftçi Ahmet Özel de muz üretiminin Silifke'de ilerleyen yıllarda daha da yaygınlaşacağını düşündüğünü anlatarak, bu alanda önemli bir noktaya gelmek istediklerini ifade etti.

Kaynak: Habertürk

Bu haber toplam 2066 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862