• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İçel 23 °C

Eğitim-İş Anamur Temsilcisi Uğur İnan: Seçmeli dersler seçmeli dert haline geldi

Eğitim-İş Anamur Temsilcisi Uğur İnan: Seçmeli dersler seçmeli dert haline geldi
Eğitim-İş Anamur Temsilcisi Uğur İnan, son yıllarda iyice arap saçına dönen eğitim sistemi sert dille eleştirdi. İnan, seçmeli derslerin seçmeli dert haline geldiğini söyledi.

Haber Merkezi - Eğitim-İş Anamur Temsilcisi Uğur İnan eğitim sistemi ile ilgili yazılı bir açıklamada bulundu. İnan’ın açıklamasında şunları kaydetti: “Bireyin eğitim yaşantılarını düzenlerken sadece bilgi ve zekâya değil, sosyal ve kültürel yönden destekleyen, çok yönlü gelişimini ele alan bir sisteme gereksinim duyulmaktadır. Çocuk ve gençler sadece bilgi ve kuruma bağlı tek taraflı dinleyici olduklarında yaşamla uyumsuz bireyler olarak yetişmekte ve mutsuz nesiller yaratılmaktadır. Bu nedenle onların ilgilerine, beklentilerine ve yeteneklerine yönelik tercihler sunmak, sağlam kişilikli, mutlu bireylerden oluşmuş bir toplum yaratmak için eğitim son derece önemli bir işleve sahiptir. Ancak, eğitimin bu çok önemli işlevini her fırsatta kendine kullanan bir sistemin kurgulandığı ortadadır. Çocuklarımızın uğrayacağı bu büyük zararı gözler önüne sermek ise, onların geleceğine değer vermek adına biz öğretmenlerin en büyük sorumluluğu olmalıdır.

Bu hafta okullarımızda öğrenci ilgi, istek ve yetenekleri dikkate alınarak seçmeli ders tercihleri başlatılmıştır. Ders seçimlerinde sınıf öğretmenleri rehberlik yapacak ve veliler bilgilendirilecektir. En az 10 öğrencinin aynı dersi seçmesi durumunda sınıf açılabilecektir. 10 öğrencinin talebi olmadıkça açılmayacak seçmeli dersler için okul yöneticileri iş başında… Seçmeli mi, seçmemeli mi? Sözde öğrencinin ilgisi ve veli tarafından tercih yapılması gerekirken, bazı okullarda idare tarafından belirlenmiş tercihli listelerin dayatılması dikkat çekmektedir. Okullarda ilgili alanlarda kadroların durumu gözetilerek seçmeli derslerin belirlendiği savunmasını yaparken, Din, Ahlak ve Değerler Eğitimi derslerine yönlendirilmesi ve tercihe zorlanması öğretmenler arasında rahatsızlık yaratmıştır. Bakanlık sırf dini içerikli dersleri müfredata sokmak adına birçok seçmeli ders oluşturmuş ve öğrencilerin sözde seçeneğini artırmıştır. Ne hikmetse; okul idareleri diğer seçmeli dersleri okutacak öğretmeni olmasına rağmen, yeterli öğretmeninin olmadığı dersleri (ör. Osmanlı Türkçesi ve Kuran-ı Kerim Dersi) öğrencilerine zorunlu olarak seçtirmektedirler. Aynı zamanda Bilgi Kuramı ve Sosyal Etkinlik Dersi notla değerlendirilmezken, Din içerikli derslerin not ile değerlendirilmesi çelişki yaratmaktadır.

Eğitim-İş olarak velilerimize sesleniyoruz; İdarecilerin baskısına boyun eğmeden çocuklarımızın ilgi ve istekleri doğrultusunda dersleri seçelim.

Eğitim-İş olarak Okul Müdürlerine sesleniyoruz; Yönetmelikleri çiğneyip Gençlerimizin geleceği ile oynamayın.

Eğitim-İş olarak; Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın sağlıklı, mutlu, özgür bireyler olarak yetişmeleri için bu konunun takipçisi olacağımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz.”

Bu haber toplam 1498 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862