• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • İçel 18 °C

Elektrikli BMW caddeye indi

Elektrikli BMW caddeye indi
BMW i serisi ürün gamında yer alan tamamen elektrikle çalışan dünyanın ilk premium otomobili BMW i3 ve lazer aydınlatma teknolojisi ile seri üretimine başlanan ilk otomobili BMW i8 modellerinin satışlarına Kosifler Oto Bağdat Caddesi'nde başlandı.

Haber Merkezi - Premium elektrikli otomobil olarak geliştirilen BMW i3, sürüş dinamiklerine göre ECO PRO+ modunda tek şarjla yaklaşık 200 kilometre yol kat edebiliyor. 170 HP güç üreten elektrikli motor, 100 kilometrede sadece 3 TL tutarında elektrik harcıyor.

Arkadan itişli olan BMW i3, emisyonsuz olmasının yanı sıra, benzersiz ve neredeyse tamamen sessiz bir sürüş deneyimi sunuyor. Herhangi bir prizde 8 saat içinde %80 şarj edilebilen BMW i3 için bu süre hızlı şarj istasyonlarında 30 dakikaya kadar iniyor. Eve veya iş yerine kurulabilen, BMW i serisi otomobiller için özel olarak tasarlanan Wallbox Pure ünitesi ile şarj süresi yarıya indirilebiliyor ve daha güvenli şarj imkanı sağlanıyor.

Geleceğin süper spor otomobili BMW i8’de arkaya konumlandırılan, 1.5 lt hacimli ve üç silindirli 231 HP turbo benzinli motorun yanı sıra önde 131 HP elektrikli motor da görev yapıyor. Toplamda 362 HP güce ve 570 NM torka ulaşan BMW i8, 250 km maksimum hıza ulaşabiliyor. Fütüristik tasarımı ve yukarı doğru açılan kapıları ile dikkat çeken BMW i8, tam dolu benzin deposu ve tam şarjlı bataryayla, Comfort modunda 500 kilometrenin üzerinde, ECO PRO modunda ise yüzde 20 daha fazla yol gidebiliyor.

100 kilometrede sadece 2.1 litre yakıt tüketen benzinli motor devredeyken otomobilden alınan ses, sürüş dinamikleri ve çekiş gücü ile alışılan hibrit otomobillerden çok farklı deneyimler ve sürüş keyfi sunuyor.

Kosifler Oto servislerinde düşük periyodik bakım maliyetleri ile öne çıkan BMW i serisi otomobillerin pil ve periyodik bakım işlemleri yüksek hizmet kalitesi ile gerçekleştiriliyor ayrıca servislerden Wallbox Pure ünitesi ve aksesuarlar da temin edilebiliyor.

Bu haber toplam 1331 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862