• BIST 9909.34
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İçel 30 °C

Erdemli’de örtü altı domates yetiştiricilerine 53 bin tuzak dağıtıldı

Erdemli’de örtü altı domates yetiştiricilerine 53 bin tuzak dağıtıldı
Mersin’in Erdemli ilçesinde örtü altı domates yetiştiriciliği yapılan alanlarda gerçekleştirilen proje kapsamında 18 mahalleye 53 bin tuzak dağıtıldı.

Haber Merkezi - Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Erdemli’nin Üçtepe Mahallesi’nde, ‘Örtü Altı Domates Yetiştiriciliğinde Monitör Amaçlı Yapışkan Tuzak Kullanımı Yaygınlaştırma Projesi’ kapsamında, 18 mahallede 1105 üreticiye 53 bin adet sarı ve mavi yapışkan tuzak dağıtımı gerçekleştirildi.

Mersin’in Erdemli İlçesi’nde örtü altı domates yetiştiriciliği yapılan alanlarda gerçekleştirilen proje, iki aşamalı olarak planlandı ve ilk aşaması, 5 Nisan 2015 tarihinde 17 mahallede 37 bin tuzak dağıtımı ile hayata geçirildi.

Erdemli Ziraat Odası Başkanı Ahmet Öger’in de katılımıyla Erdemli’nin Üçtepe Mahallesi’nde gerçekleştirilen projenin ikinci aşamasında tuzaklar dağıtılarak üreticilere konu hakkında bilgi verildi.

Örtü altı domates yetiştiriciliğinde zararlılara karşı sarı ve mavi yapışkan tuzak kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla gerçekleştirilen proje kapmasında bir dekarlık alanda 10 adet sarı yapışkan tuzak ve 10 adet mavi yapışkan tuzak dağıtıldı.

Proje ile birlikte 4 bin 500 dekarlık alanda toplam 90 bin adet tuzak dağıtımıyla örtü altı domates yetiştiriciliğinde biyoteknik mücadele ile kimyasal ilaç kullanımı en aza indirilerek kaliteli ve kalıntısız ürünler elde edilecek.

tarimda-kalite-ve-verimi-artirmak-icin-buyuksehir-projelerine-devam-ediyor-(4).jpg

tarimda-kalite-ve-verimi-artirmak-icin-buyuksehir-projelerine-devam-ediyor-(1).jpg

Bu haber toplam 1535 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862