• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İçel 25 °C

Geleceğin sporcuları Mersin’de yetişiyor

Geleceğin sporcuları Mersin’de yetişiyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen Spor Akademisi’nde, çocuklar ve gençler profesyonel spora teşvik ediliyor.

Haber Merkezi - Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin çocukların ve gençlerin spor yapmasını sağlamak amacıyla başlattığı akademide futbol, basketbol, voleybol, hentbol, jimnastik ve yüzme dallarında toplam 28 antrenör eşliğinde, 2 bin 400 öğrenci, on iki ay boyunca akademi faaliyetlerinden yararlanabiliyor.

Akademi, futbolda 7- 14 yaş, basketbol, voleybol, hentbolda 8-15 yaş, jimnastikte 4-10 yaş ve yüzmede 7 yaş ve üzeri tüm sporseverlere hizmet veriyor.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Spor bütün insanların ortak paydası. Hem sağlıklı yaşamak hem de centilmence bir arada olmak açısından çok önemli bir olgu. Biz çocuklarımızın topluma yararlı birer fert olmaları ve her türlü kötü alışkanlıklardan uzak durmaları için çalışıyoruz. Sporun her türüne Büyükşehir Belediyesi olarak destek veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz” dedi.

Mersin’de çocuk ve gençlerin yaz tatilini etkin ve verimli kullanmalarını sağlamak, ilgi duydukları spor dallarına yönlendirmek, zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak ve spor kültürü oluşturmak amacıyla açılan kurslara halk büyük ilgi gösteriyor. Öğrencilerin tatil dönemini spor yaparak değerlendirmelerinin yanı sıra yetenekli sporcuların keşfedilip, geleceğin yıldız adaylarının yetiştirildiği akademiler velilerin de ilk tercihi haline geldi.

Spora ilgi duyan ve bu alanda kendini geliştirmek isteyen tüm Mersinlilere kapısı açık olan Spor Akademisi’ne başvurular devam ediyor. Akademiye kayıt yaptıran öğrencilere Akdeniz, Mezitli ve Toroslar ilçelerinde belirlenen noktalarda servis hizmeti veriliyor.

mers-nde-gelece--n-sporculari-yet---yor-(10).jpg

mers-nde-gelece--n-sporculari-yet---yor-(2).jpg

mers-nde-gelece--n-sporculari-yet---yor-(6).jpg

Bu haber toplam 1412 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862