• BIST 8718.11
  • Altın 2246.949
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1933
  • İçel 13 °C

Hüsnü Şenlendirici Mersinliler'i coşturdu

Hüsnü Şenlendirici Mersinliler'i coşturdu
Mersin Türk Müziği Festivali’nde sahne alan klarnet sanatçısı Hüsnü Şenlendirici, sanatseverlere unutulmaz anlar yaşattı.

Haber Merkezi - Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Mersin Türk Müziği Festivali’nde sahne alan klarnet sanatçısı Hüsnü Şenlendirici, sanatseverlere unutulmaz anlar yaşattı.

Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen festivalin ikinci gününe, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Mersin eski Valisi Akif Tığ, Mersinli ünlü şair ve yazar Mehmet Coşkundeniz ve çok sayıda müziksever katıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin gösterisi ile başlayan gece, kum ile resmettiği görsellerle büyük beğeni toplayan Veysel Çelikdemir’in Mersin siluetlerinden oluşan ’Kumda Mersin’ gösterisi ile devam etti. Ardından ünlü kanun sanatçısı ve bestekar Göksel Baktagir’in müzik direktörlüğünü yaptığı ‘Hayal Gibi Ezgiler’ konseri ile sahne alan Türk Sanat Müziği ses sanatçısı Elif Güreşçi ve ünlü klarnet sanatçısı Hüsnü Şenlendirici, müzikseverlere unutulmaz anlar yaşattı.

Gecede konuşan Başkan Kocamaz, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak altyapı hizmetlerinin yanı sıra sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirdikleri kültürel ve sportif faaliyetlerle de vatandaşlara hizmet verdiklerini belirterek, "Amacımız, kentte yaşayan insanları bu gibi etkinliklerde bir araya getirerek, onları huzur, kardeşlik ve birlik duyguları ile Mersin ortak paydasında birleştirmek. Bunu sağlamak için en önemli etkenlerden birisi de şüphesiz müziktir” dedi.

Birbirinden değerli sanatçıların Mersin’e gelip, bu sahneyi şereflendirdiğini ifade eden Kocamaz, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak böyle etkinliklerin her zaman öncüsü olacaklarını, sanata ve sanatçıya verilen desteğin artarak devam edeceğini belirtti.

Konuşmasının sonunda gecede sahne alan kanun sanatçısı ve bestekar Göksel Baktagir, Türk Sanat Müziği ses sanatçısı Elif Güreşçi ve ünlü klarnet sanatçısı Hüsnü Şenlendirici’ye plaket veren Kocamaz, Mersin halkını festivalin son gününde yapılacak olan ‘2 Devlet 1 Millet’ konserine davet etti.

aw615619_02.jpg

aw615619_03.jpg

Bu haber toplam 2055 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862