• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İçel 23 °C

"İthal Muz Kaçak Girdi" iddiası Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'ne taşındı

"İthal Muz Kaçak Girdi" iddiası Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'ne taşındı
Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, 160 bin ton paket ithal muzun transit geçmesi gerekirken kaçak yollardan Türkiye içine dağıtıldığı, 200 bin paket muzun da Mersin açıklarında bekletildiği duyumunu aldıklarını belirtti.

Haber Merkezi - Son günlerde Mersin gündeminde üst sıralarda yer alan ‘Türkiye’ye kaçak ithal muz girdi, Anamur muzu darbe aldı’ iddiası, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’ne taşındı.

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Toplantısı’nın 3. birleşiminde söz alarak, Anamurlu muz üreticilerinin son günlerde yaşadıkları sıkıntıları anlattı.

Yerli muz deyince akla Anamur muzunun geldiğine dikkat çeken Türe, Anamur’da 40 bin hektar alanda muz üretimi yapıldığını, Türkiye’deki muz tüketiminin yarısının, 300 bin ton muzun Anamur bölgesinde üretildiğini belirten Türe, “Son günlerde ülkemize kaçak muz girişi olduğu duyumunu aldık. 160 bin ton paket kaçak muzun transit geçmesi gerekirken Türkiye’ye girdiğini ve ülke içine dağıtıldığını görmekteyiz. Bu nedenle yerli muz da bir anda düştü” dedi.

“ANAMURLU MUZ ÜRETİCİLERİ BÜYÜK SIKINTI İÇİNDE”

Ülkeye giren kaçak muz nedeniyle Anamurlu muz üreticilerinin büyük sıkıntı yaşadıklarına dikkat çeken Türe, sorunu Mersin Valisi Özdemir Çakacak ve AK Parti Mersin Milletvekili ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’a da aktardıklarını dile getirdi.

Türe, “Sayın Valimiz ve Sayın Bakanımız bu konuyla ilgileniyorlar. Şu anda 200 bin ton paket muzun da Mersin açıklarında beklediğini biliyoruz. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi’nin de taraf olmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Geçmiş dönemde fındık ve çayda olduğu gibi yerli muzun da koruma altına alındığını ve ithal muza kota uygulandığını ifade eden Turü, “Vergiler biraz yükseltilerek yerli muz konurdu. Ancak, son gelişmeler sıkıntı verici. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi’nin desteğini bekliyoruz. Sayın Kaymakamımız ve Sayın Valimizle görüşmelerimiz var. Büyükşehir’de de ilgili daire başkanlarımızın yanımızda olmalarını diliyorum” şeklinde konuştu.

“HER ZAMAN ÜRETİCİLERİMİZİN YANINDAYIZ”

Başkan Türe’nin talebi üzerine konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise muzla ilgili iddiaları basından takip ettiğini söyledi.

Kocamaz, “Gerçekten kaçak şekilde ülkeye sokuluyorsa bu affedilecek bir durum değil. Ancak, hükümetin bu konuda belli bir kararı, izni var mı, bu konuları da araştırmamız gerekiyor. Arkadaşlarımız mutlaka araştırma yaparlar. Ama Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman üreticimizin yanında, onların ürününün en iyi şekilde değerlendirilmesi için gayret göstereceğimizi herkesin bilmesi gerekir” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 1420 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862