• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İçel 27 °C

KAHVECİOĞLU'NDAN SİTEM:OLMAZ SAYIN BAŞKAN OLMAZ!

KAHVECİOĞLU'NDAN SİTEM:OLMAZ SAYIN BAŞKAN OLMAZ!
İYİ Parti Anamur ilçe başkanı Osman KAHVECİOĞLU, Belediye başkanı Hidayet KILINÇ'a sorular sordu
İYİ Parti Anamur İlçe Başkanı Osman KAHVECİOĞLU, Anamur Belediye Başkanı Hidayet KILINÇ'a sorular sordu.

İYİ Parti Anamur İlçe Başkanı Osman KAHVECİOĞLU, 02.08.2023 tarihinde yapılacak olan Anamur Belediye Meclis toplantısı hakkında Anamur Belediye Başkanı Hidayet KILINÇ'a gündeme ilişkin sorular sordu. 

Kahvecioğlu yaptığı açıklamada, seçime 8 ay kala hem borçlanma yetkisi hem de arazi satış yetkisi talebine karşılık "Olmaz sayın başkan olmaz, bu gündem maddeleriniz Anamur'u seven,Anamur'umuzun geleceğini düşünen herkes tarafından kabul edilemez" diyerek tepkisini dile getirdi.

Osman KAHVECİOĞLU'nun yaptığı açıklama aynen şu şekilde;

SAYIN ANAMUR BELEDİYE BAŞKANIMIZ,

SAYIN ANAMUR BELEDİYE MECLİS ÜYELERİMİZ,

SAYIN ANAMUR MAHALLE MUHTARLARIMIZ,

SAYIN ANAMUR STK’LARIMIZ,

SAYIN ANAMUR YEREL BASINIMIZ VE

SAYGIDEĞER TÜM ANAMUR SEVDALILARININ DİKKATİNE. !!!

OLMAZ SAYIN BAŞKAN OLMAZ.

BU GÜNDEM MADDELERİNİZ

ANAMUR’UMUZU SEVEN,

ANAMUR’UMUZUN GELECEĞİNİ DÜŞÜNEN HERKES TARAFINDAN KABUL EDİLEMEZ.

Anamur Belediye Başkanlığının 28 . 07. 2023 tarihinde Meclis üyelerine gönderdiği, 02.08.2023

Tarihli, Saat:10’oo da Belediye Meclis toplantısı için gündeme aldığı , Belediye Meclis Gündemi adlı davetiyede;

GÜNDEM. Madde-3

Toroslar Elk. Dağıtım A. Ş. nin 26.05.2023 tarih ve 1746 sayılı Başvurusuna istinaden, İlçemiz Bahçelievler Mahallemizde 2 adet trafo planlamasına yönelik İmar Planı Değişikliği teklifinin görüşülmesi.

CEVAP: Gündeminizin 3. Maddesinde belirtilen 2 adet trafo yerinin planlanmasına yönelik imar planı değişikliği teklifiniz,

İlçemizin Enerji ihtiyacının karşılanmasına katkı sunması, vatandaşlarımızın daha kaliteli enerji kullanması, mevcut ve yeni açılacak işyerlerimizin daha verimli çalışması,dolayısıyla istihdamın artmasına katkı sunması, Toroslar EDAŞ’ın yapmayı planladığı yatırımların önünün açılması için UYGUN ve yerinde bir teklif olup,

Bu teklifiniz İYİ Parti Anamur İlçe Teşkilatımız tarafından olumlu karşılanmaktadır.

Bu hususta teşekkürü bir borç biliriz.

GÜNDEM: Madde-4

Belediyemize ait Kalınören Mahallesi, Bülent Ecevit Caddesi, No:74 Adresinde bulunan 200 m2 idari bina ( kafeterya, soyunma odaları, WC ve lavaboların bulunduğu) 1500 m2 açık halı saha ve 27 m2 büyüklüğünde büfenin ihale yoluyla 10 yıl süre ile kiralanması planlanmaktadır. 5393 sayılı Belediye İhale Kanunu’nun, 18. Maddesi e bendi ve 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 64. Maddesi gereğince, taşınmazın 10 yıl süre ile kiralanması ihalesinin gerçekleştirilmesi için, Belediye Encümenine, Meclisçe yetki verilmesi işinin görüşülmesi,

CEVAP:

Öncelikle sözü edilen yer Şehit Lütfi ÖZDEMİR Parkı adını taşıyor olup, bu madde gündeme alınırken Şehit Lütfi Özdemir Parkı olarak anılması, böylece Şehidimizin adının gündem maddenizde geçmesi gerekirdi.

Diğer taraftan; mevcut işletmecinin kiralama süresi bitmişmidir.? Ne zaman bitecektir.?. Sona erdi veya yakın zamanda sona eriyor ise,

Yeni kiralama ihalesinde her hangi bir kişi veya kuruluşa verilmiş bir söz varmıdır?.

Kiralama süreci kamuoyuna açılacakmı?.

Şartları yerine getiren her vatandaşımız ihaleye katılabilecekmidir?, ihale işlemi süreci açık ve şeffaf bir şekilde canlı yayınla vatandaşlarımızın bilgisine sunulacakmıdır?.

Kiralama süresi neden 3 veya 5 yıllığına değilde, 10 yıllığına seçilmiştir.

Lütfen bu sorularımıza kamuoyu adına cevap bekliyoruz.

GÜNDEM: Madde-5

Belediyemiz mülkiyetindeki Güneybahşiş Mahallesi, 147 ada, 45 parselde bulunan 29.488,82 m2 büyüklüğünde ve arsa niteliğindeki taşınmazın satışının yapılması planlanmaktadır. 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 18. Maddesi e bendi gereğince, yukarda adı geçen arsanın ihale yoluyla satışının yapılması için Belediye Encümenine, Meclisçe yetki verilmesi istenmektedir.

CEVAP:

Bu Madde Gündeminizin EN ÖNEMLİ Maddesi olup,

Yerel seçime tam olarak 8 ay gibi kısa bir süre kalmışken,

Bütün Anamurluların olduğu gibi, Gelecek nesillerimizin hakkı olan, tüyü bitmemiş yetimlerimizin hakkı olan, kurulacak Anamur Organize Sanayi Bölgesi’nin çok yakınında bulunan, 30 dönüm ve arsa niteliği taşıyan, paha biçilemeyecek kadar değerli bir taşınmazımızı ne için ve hangi amaçla satmayı planlıyorsunuz.?

Elimizde, Henüz daha Dünyaya bile gelmemiş Çocuklarımızın, Geleceğimizin teminatı Gençlerimizin, her bir vatandaşımızın hakkı olan böyle bir taşınmazımız varken, bu kadar değerli bir taşınmazımızın satışa sunulması fikrine niye kapıldınız?. Amacınız nedir?.

Bu bana, atasından değerli miraslar kalmış hayırsız evlatların, kendi alın teri olmadığından bu mirası kısa bir zaman içersinde satıp, gereksiz harcamalar sonucu tüketip, sonra ise daha önce ırgat olarak gördüklerinin hizmetkarı olmuş, yoksullaşmış, başkalarına muhtaç hale gelmiş durumunu hatırlattı.

Geleceğimizin teminatı olan böylesi kıymetli bir taşınmazın satışa sunulması,

Milletimizle, bütün Anamur’lu hemşehrilerimizle alay etmek, gözlerinin içine baka baka, oldu bittiye getirip, haklarını gasbetmek ve dolayısıyla gelecek nesillerimizin geleceğini göz göre göre çalmaktır.

Bu düşünce bana, Cumhuriyet Döneminin bütün birikimlerini tek tek satan, buna rağmen Milletimizi 30-40-50 yıllığına geçiş garantili köprülere, hasta garantili hastanelere, yolcu garantili hava alanlarına, araç garantili yollara vb bir çok yere borçlandırılmamızı sağlayan AKPyi, yani Cumhur İttifakınının icraatlarını hatırlattı. Yol aynı yol, takdik aynı takdik. Değişen bişey yok.

Kaldıki, daha bir kaç ay öncede yine bir gündem maddenize İskele Mahallemizdeki yaklaşık 17 dönümlük bir arsayı satmak istediğinizi getirmiştiniz ve Kıymetli, saygıdeğer, Anamur Sevdalısı Meclis üyelerimizin red verme kararından sonra gündemden geri çekmiştiniz.

Dolayısıyla İYİ Parti olarak bu satışa asla izin vermeyeceğimizi, bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyor, bu gündem maddelerinin gündeme dahi getirilmeden geri çekilmesini talep ediyoruz.

GÜNDEM: Madde-6

Belediyemiz hizmet yapım İşleri ve cari harcamalarında kullanılmak üzere, Kamu ve özel Bankalardan 20.000.000,00 ( yirmi milyon) TL kredi kullanılması için Belediye Başkanına yetki verilmesi hususunun görüşülmesi’ni

Talep etmektesiniz.

CEVAP;

Bu konuda yine Gündeminizin 5. Maddesi gibi,

Gündeminizin diğer önemli 2. Maddesi olup,

Yine önümüzdeki yerel seçime tam 8 ay gibi kısa bir süre kalmışken, hem de daha önceleride bir kaç kez yüklü miktarlarda kredi kullanma yetkisi almış ve kullanmışken, çekilen o krediler hala ödenmemiş, ödemeleri taksitler halinde önümüzdeki yıllara dağıtılmışken , yani bu zamana kadar tarafınızdan çekilen kredilerin ödemeleri halen yapılmamışken,

Ayrıca ; Muzlu kavşak civarındaki Belediyemize ait Kamuoyunda “Sürücüler İnşaat” olarak adlandırılan inşaat, bir firmaya, firma lehine çok cazip bir fiyatla ( yaklaşık 60.000.000 ) 60 milyon gibi bir miktara verilmişken,

Yetki istediğiniz

20.000.000 ( yirmi milyon) TL kredi hangi amaçla çekilecek, hangi projeye harcanacaktır.?

Bütün bu paralar nerede kullanılmıştır ve yeni yetki istediğiniz bu kredi, kalan 8 aylık süre zarfında nerede kullanılacaktır?.

Belediyenizin hiç bir gelir kaynağı yokmudur ?.

Yoksa, niçin geçen 4,5 yıllık süre zarfında Belediyeye kaynak sağlayacak projeler neden hayata geçirilmemiştir.?

Kaldıki, İlçe Belediyelerimizin,

İller Bankası gelirleri, imar gelirleri, emlak gelirleri, çevre temizlik, atıksu gelirleri, tabela gelirleri, kira gelirleri ( pullu kampı, köşekbükü astım mağarası, kafeler, çay bahçeleri, işyerleri, otogar, sinema, sosyal tesisler, vb. daha bir çok kalemde ) bir çok gelir kaynakları vardır ve bu gelir kaynaklarına ilaveten vizyonlu Belediye yöneticileri belediyelerin gelir kaynaklarını artırmak için projeler üretmelidirler.

Bu ve buna benze sorularımızı İYİ Parti Anamur Teşkilatımız olarak Kamuoyu adına daima soracak, bu tür gündem maddelerinize asla geçit vermeyecek ve bu konuların takipçisi olacağımızı, Vatandaşlarımızın hakları, geleceğimizin teminatı olan bu bür kıymetlerimizin satılmasına, çarçur edilmesine, seçim uğruna heba edilmesine izin vermeyeceğimizi bilmenizi istiyor,

Yine 5. Gündem Maddenizde olduğu gibi, bu gündem maddenizi de, gündeme dahi almadan geri çekmenizi talep ediyoruz.

Özellikle 5. Ve 6. Gündem maddelerine

İYİ Parti, CHP, MHP ve AK Parti li, Anamur Sevdalısı hiç bir Meclis üyemizin Olur vermeyeceğini umut ediyor, Yine Anamur Sevdalısı hiç bir STK’mızın, Belediyemiz şube müdürlerimizin, Hiç bir Belediye Başkan Yardımcımızın, Muhtarlarımızın, Basınımızın, Kamu Kurum ve Kuruluşlarımızın, kısacası hiç bir Anamur Sevdalısı vatandaşımızın olumlu bakmayayacağını,

Bu maddeler gündemden geri çekilmediği takdirde, geçirseniz dahi Anamur vicdanında hayırla anılmayacağınızı, gelecek nesillerce Kamunun en kıymetli değerlerini çarçur eden, seçim uğruna heba eden, geleceğimizi çalmış bir Belediye Başkanı olarak anılacağınızı bilmenizi istiyor, Bu gündem maddelerinizi 02.08.2023 tarihinden önce gündemden geri çekmenizi, geleceğimizi kurtarmanızı istiyor,

İYİ Parti Anamur Olarak; bu gündem maddelerini reddediyor, takipçisi olacağımızı kamuoyu İle paylaşıyorum.

Anamur Sevdalısı bütün vatandaşlarımıza selam, saygı ve sevgilerimizi arz ediyorum.

Elk. Müh.Osman Kahvecioğlu

İYİ Parti Anamur İlçe Başkanı

whatsapp-image-2023-07-30-at-15-41-22-001.jpeg

Bu haber toplam 991 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • ANAMUR'UN YENİ BAŞKANI DURMUŞ DENİZ01 Nisan 2024 Pazartesi 11:52
  • DURMUŞ DENİZ'İN BÜYÜK KONVOYU İPTAL EDİLDİ28 Mart 2024 Perşembe 21:55
  • SEÇİM KİRLİLİLİĞİ08 Mart 2024 Cuma 22:20
  • BAŞKAN KILINÇ'DAN BÜYÜK PROJE SÖZÜ25 Şubat 2024 Pazar 16:02
  • İYİ PARTİ LİSTESİ BELLİ OLDU21 Şubat 2024 Çarşamba 13:13
  • MHP MECLİS LİSTESİ BELLİ OLDU20 Şubat 2024 Salı 17:41
  • CHP MECLİS LİSTESİ BELLİ OLDU20 Şubat 2024 Salı 17:34
  • CHP TAM KADRO, TAM YOL İLERİ07 Şubat 2024 Çarşamba 00:50
  • BAŞKAN KILINÇ TALEBİ HEMEN YERİNE GETİRDİ05 Şubat 2024 Pazartesi 16:47
  • DURMUŞ DENİZ DURMAK BİLMİYOR31 Ocak 2024 Çarşamba 13:31
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0324 8164862