• BIST 9145.67
  • Altın 2324.19
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9608
  • İçel 21 °C

Koluman Motorlu Araçlar Mersin’de yatırımını sürdürüyor

Koluman Motorlu Araçlar Mersin’de yatırımını sürdürüyor
Mercedes-Benz Türk’ün yakaladığı başarıda bayilerinin payı büyük. Mercedes-Benz Türk’ün önde gelen bayilerinden Koluman Motorlu Araçlar, yıldızı daha parlatmak için Mersin’de yeni bir hizmet noktasını devreye soktu.

Haber Merkezi - Haziran ayında hizmete giren 36 bin metrekare üzerine kurulu merkezde 1645 metrekare kapalı alan bulunuyor. 2. El Kamyon, Otobüs ve Hafif Ticari Araç Satış Bölümü 12 bin metrekarelik alanda 200 adet ticari araç park kapasitesine sahip. Ayrı bir alanda bulunan 2. el Otomobil Satış Bölümü’nün 50 adet araç kapasiteli açık alanı var.

Koluman Motorlu Araçlar Mersin Genel Müdürü Gürtan Tandoğan ile yeni hizmet noktası hakkında konuştuk. Mersin’in Türkiye’nin taşımacılıkla anılan şehirlerinden biri olduğunu ve İstanbul’dan sonra en fazla uluslararası nakliyeciyi barındırdığına dikkat çekti.

Mustafa Koluman, Aksaray’ın tarihini değiştirdi

Koluman Motorlu Araçlar’ın 1995 yılında Tarsus’da hizmet vermeye başlamasının ardından kendi alanında bir marka olduğuna değinen Tandoğan, Mustafa Koluman’ın vizyonu sayesinde hem Mercedes-Benz’in hem de Koluman markasının çok şey kazandığını söyledi.

Mustafa Koluman’ın önerileriyle Aksaray Fabrikası’nda 2517 model kamyonun üretilmesinin, Aksaray Fabrikası için bir dönüm noktası olduğunu hatırlatan Tandoğan, Koluman Motorlu Araçlar’da başlama hikayesini şöyle anlattı: “Mustafa Koluman ile ilk olarak 1978 yılında Orman Genel Müdürlüğü’nde tanıştık. 1981’de birlikte çalışmayı teklif etti. 1989 yılına kadar Ankara Koluman’da satış sonrası müdürlüğü görevi yaptım. Aynı sene Mersin’e gelerek şu anki görevime başladım.”
Müşterilerimize her zamankinden daha yakınız

Mercedes-Benz Türk Bayii ve Servisi Koluman Motorlu Araçlar Mersin’de, yıllık 1800 adetlik araç satışının, 9 bin adetlik de servis girişinin olduğunu kaydeden Tandoğan, yeni tesisleriyle birlikte Mersin’deki etkinliklerini arttıracaklarını söyledi. Gerek Mersin Otogarı’nda inşaatı devam eden servisi gerekse Huzurkent’teki satış ve servis noktalarında müşterilerine her zamankinden daha yakın olacaklarını vurguladı.

Burada merkeze yakın olmalarından dolayı zaman kazanmak isteyen müşterilerin sayısında artış yaşanacağına dikkat çeken Tandoğan, Mercedes-Benz Türk Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün’ün kazandırdığı Inforce Sistemi’nin yanı sıra Ulusal Servis Tarihçesi sayesinde müşterilerinin servislere olan girişlerini detaylı olarak takip edebildiklerini söyledi.

İkinci ele ayrı bir dünya

Huzurkent’teki yeni yerlerinde ikinci ele ayrı bir dünya açtıklarını belirten Gürtan Tandoğan, çok geniş bir park sayesinde yüzlerce aracı aynı anda sergileme şansını yakaladıklarını söyledi. Şu anda Tarsus’da bulunan servisin de Huzurkent’e taşınacağını ve Tarsus’un sadece treyler ve üstyapı üretiminde kullanılacağını ifade etti.

Koluman farklılığı

Mercedes’in en çok neyini seviyoruz sorusuna yanıt veren Tandoğan, “Neyi beğenmediğimizi söylesek daha kolay olur” şeklinde yanıt verdi. Mercedes-Benz Türk bayisi olarak güvenilirlik tesis etmeye çalıştıklarını anlatan Tandoğan, sözlerine bir örnek ile devam etti: “Karşımızda Hakim Petrol vardı. Bir çekiciye ihtiyaçları oldu. İkinci el bir kamyon aldılar. Daha sonra aracın, tarafımıza tescil edilmiş olmasına rağmen, daha önceden kaçakçılığa karıştığı için gümrükte alı konulduğunu öğrendik. Koluman beyi aradım. Mustafa Bey ‘Müşteri istiyorsa parasını verin, istiyorsa yeni araç verin.’ şeklinde görüşlerini ifade etti. Müşterimize sıfır araç verdik. Bu işle ilgili dava 6 yıl sürdü. Ancak Koluman Motorlu Araçlar müşterisini mağdur etmedi. Koluman farklılığını ben buralarda görüyorum.”
Samsun’da doğdu, Mersinli oldu

Makine mühendisi olan Gürtan Tandoğan, 1950 Samsun doğumlu. İlk, orta, lise ve üniversiteyi Ankara’da tamamlayan Tandoğan, askerliğini Milli Savunma Bakanlığı’nda Ar-Ge Daire Başkanlığı’nda asteğmen olarak yaptı. Daha sonra Orman Genel Müdürlüğü’nde göreve başlayan Tandoğan, 1981 yılında Koluman Motorlu Araçlar’da görev almaya başladı. 

Lojistik Kent: Mersin

Mersin, Türkiye’de en fazla lojistik firmasının faaliyet gösterdiği ikinci şehir. Bu şehir Türkiye’nin toplam ihracatında 1 milyar 800 bin dolarla 14’üncü sırada olmasına rağmen, lojistik firması (195 UND üyesi) ve araç sayısı (6110)  bakımından ikinci sırada. Tabi Mersin Limanı’nın bu şehre kattığı değer çok fazla ve şehir kendini ‘Lojistik Kent’ olarak tanıtmaya başladı.

Uluslararası taşıma koridorları kapsamında hem Kuzey-Güney, hem de Doğu-Batı yönlerinde Mersin’in önemli bir yeri bulunuyor. Bu özelliği sayesinde Mersin Limanı 2020 yılında TEN-T projesine göre A kategorisindeki limanlar kapsamına alınacak. Bu anlamda Koluman Motorlu Araçlar’ın Mersin’de açtığı satış ve servis noktaları lojistik hizmet üretenlere önemli bir destek sunacak.

Bu haber toplam 2859 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862