• BIST 8718.11
  • Altın 2240.804
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1533
  • İçel 14 °C

MECLİSTE YOL YAPIMI YETKİ GERGİNLİĞİ

MECLİSTE YOL YAPIMI YETKİ GERGİNLİĞİ
Anamur Belediye Meclisinde yol yapımı yetkisi için gerginlik yaşandı.

         Anamur Belediyesi Eylül ayı olağan Meclis toplantısı 1 Eylül Perşembe günü gerçekleştirildi. Olağan toplantıda 6 madde yer aldı. Bu maddelerden 5.sırada bulunan madde ile ilgili yapılan görüşmelerde tartışma yaşandı.

            Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı yetkisinde bulunan ve Ulusal adres veri tabanında Değirmendere Caddesi adı ile anılan, Ören mahallesi ile Alataş mahallesini birbirine bağlayan caddenin bakım onarımının Anamur Belediyesince yapılması, Anamur Belediyesi  Meclis gündemine taşındı.

            Toplantıda konuşan belediye başkanı Hidayet KILINÇ, “Ören Mahallemiz ile Alataş Mahallemizi birbirine bağlayan ve Ulusal Adres Veri Tabanında cadde olarak geçen Değirmendere yolu Mersin Büyükşehir Belediyesinin sorumluluğunda olan bir yol. Ancak Büyükşehir Belediyesi görevini yerine getirmediği için vatandaşlarımızdan bu yol ile ilgili çok yoğun şikayet alıyoruz. Dolayısı ile bugün burada meclisimizce bir karar alarak bu bölgede yapılması gereken alt yapı ve asfalt dökümü çalışmalarını Anamur Belediyesi olarak biz gerçekleştirmek ve vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek istiyoruz” dedi.

            CHP li meclis üyeleri Ali Kubilay ERDAL, Erdal Karan ve Umut BULUT söz alarak    “.. Mersin Büyükşehir Belediyesinin planlı ve programlı işler yaptığını, programsız işlerin gereksiz masraflara yol açtığını, yapılan inceleme ve araştırmada bahse konu yolun henüz alt yapısının DSİ tarafından tamamlanmadığını, DSİ nin bu yola, bölge halkının kullanımına yönelik su borusu döşeyeceğini ve bu işlemin bitmesinin ardından gerekli yol çalışmasının yapılacağını, alt yapı yapılmadan yapılacak tüm masrafların boşa gideceğini” dile getirdiler. Diğer yandan CHP li meclis üyeleri “..tamamen Anamur Belediyesi yetkisinde bulunan Kaşdişlen mahallesinde henüz bir çivi bile çakılmadığını, bu mahalle dururken henüz alt yapısı bile yapılamayan ve Büyükşehir yetkisinde bulunan bir yolun yapılmak istemesinin manidar olduğunu..” dile getirdiler. Konu hakkında başkan Hidayet KILINÇ ve CHP li meclis üyesi Umut BULUT arasında söz düellosu yaşandı. Umut BULUT meclisi terk etti. Bulut, kısa süre sonra tekrar meclise geri döndü.

            Tüm itirazlara rağmen çoğunluk kararı ile meclis kararı alındı. Gözler şimdi Büyükşehir Belediye Başkanlığında…..

meclis2-002.jpg

Bu haber toplam 896 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862